background img
banner
banner

Η «Αναγέννησις» Ακράτας στον Ιερό Βράχο Ζαλόγγου

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»

Από το ιστορικό Ζάλογγο και την Καμαρίνα της Π.Ε. Πρέβεζας ξεκινά την περιοδεία της η «Αναγέννησις» Ακράτας με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς του θεατρικού τμήματός της. Αιτία για την πρώτη αυτή απόδραση είναι η πρόσκληση από την Περιφέρεια Ηπείρου να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Τιμή στην αυτοθυσία της Ελληνίδας Γυναίκας», που θα διεξαχθούν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου της Κοινότητας Καμαρίνας.

Την εκδήλωση διοργανώνουν για πρώτη φορά και φιλοδοξούν να γίνει θεσμός η Π.Ε. Πρέβεζας, o Δήμος Πρέβεζας και οι Τοπικές Κοινότητες Καμαρίνας, Κρυοπηγής και Ωρωπού. Η εκδήλωση εντάσσεται στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και έχει στόχο να αναδείξει ένα από τα πιο συμβολικά μέρη της χώρας, όπου οι γυναίκες έπεσαν στους γκρεμούς προτιμώντας τον θάνατο από την σκλαβιά και την ατίμωση και αποτέλεσαν αιώνιο παράδειγμα αυτοθυσίας και πάθους για την ελευθερία. Έχουν προσκληθεί και θα παραστούν αντιπροσωπείες από περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες έχουν να επιδείξουν παρόμοια περιστατικά όπως είναι και το δικό μας Καστράκι.

Όπως κάνει γνωστό η πρόεδρος του Συλλόγου «Αναγέννησις» Μαρία Καρρά, ΄΄το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες για το κάθε συμβάν, χαιρετισμούς επισήμων και καταθέσεις στεφάνων στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου όπου ο σύλλογος μας θα έχει την ευκαιρία να κοινωνήσει τους αγώνες της Νωνάκριδας και την ηρωική μάχη στο Καστράκι που είναι το δικό μας Ζάλογγο. Στη συνέχεια , στο χώρο μπροστά από την Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Ζαλόγγου θα παρουσιαστεί το μοναδικό θεατρικό δρώμενο της εκδήλωσης από την ομάδα της «Αναγέννησις» και θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από προσκεκλημένους και ντόπιους συλλόγους΄΄.

Το δρώμενο της «Αναγέννησις» και στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας

΄΄Η «Αναγέννησις» κάνει το χρέος της για άλλη μια φορά απέναντι στην Ιστορία του Τόπου αλλά και τη δική της. Την παρουσιάζει με περηφάνια στους απογόνους ενός ακόμα ηρωικού και αιματοβαμμένου τόπου. Ο Νικηφόρος Παμπούκης, ο Νικόλαος Σολιώτης και η Βασιλική του, οι ηρωίδες από το Καστράκι θα ζωντανέψουν στην σκιά του Ιερού Βράχου του Ζαλόγγου για να αποτίσουμε το δικό μας φόρο τιμής στην Ελληνίδα Γυναίκα και την αυτοθυσία της στην Επανάσταση΄΄, προσθέτει ακόμη, καταλήγοντας: ΄΄Από την 16η Οκτωβρίου αλλάζουμε περιφέρεια! Το δρώμενο της «Αναγέννησις» έχει ενταχθεί στην επετειακή παράσταση που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα παρουσιαστεί σε επτά πόλεις. Η πρώτη παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στην Πάτρα στις 16 Οκτωβρίου, στις 8:30 το βράδυ΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr