background img
banner
banner

Παρουσίαση σε όμορφη εκδήλωση

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΤΜΕΖΑ. ΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΤΡΟΥΒΙΔΗ»

Το Μουσείο Ιστορίας – Λαογραφίας Λόγγου και ο Εκδοτικός Οίκος ΜΕΛΙΣΣΑ με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 παρουσίασαν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, το βιβλίο :«Οικογένεια Πετµεζά. Το πολλαπλό αποτύπωµά της στο πέρασµα του χρόνου» του Στάθη Κουτρουβίδη (Εισαγωγικό σημείωμα, Βασίλης Παναγιωτόπουλος). Η παρουσίαση, ενώ είχε προγραμματιστεί για εξωτερικό χώρο, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, έγινε εντός του Ξενοδοχείου  Long Beach Resort στον Λόγγο Δήμου Αιγιάλειας, (με τα ισχύοντα μέτρα αποφυγής διασποράς του covid 19). Αυτή η αλλαγή δεν αποτέλεσε εμπόδιο ώστε να πραγματοποιηθεί μια πολύ αξιόλογη εκδήλωση, που την τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Κύριοι ομιλητές της παρουσίασης ήταν: ο κ. Στάθης Κουτρουβίδης, Ιστορικός και συγγραφέας της έκδοσης , ο κ. Κωνσταντίνος Πλαπούτας Πρόεδρος Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821, και ο κ. Αντώνιος Πετμεζάς, απόγονος οικογένειας Πετμεζά. Στη συνέχεια η πρόεδρος του Μουσείου κ. Μέλπω Ρογκάλα απήγγειλε μία σύνθεση από τη συλλογή της με τίτλο « Η βάπτιση » από την οποία φανερώνεται και η σχέση του Πετμεζά με τους αγωνιστές σκινίτες του Λόγγου.

Έπειτα, με την επιμέλεια του Φιλόλογου- Μουσικοσυνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου ακούστηκαν ιστορικά-παραδοσιακά τραγούδια του ’21 (με συνοδεία απλών οργάνων της εποχής εκείνης, όπως φλογέρα, ταμπουράς κ.ά.), από τρείς εξαιρετικούς ερμηνευτές : Τον Πάνο Πολυχρονόπουλο, 91 ετών, αλλά με φωνή που θα την ζήλευαν και νεαροί τραγουδιστές, την Ανδριανή Φάσσαρη και την Αργυρή Χριστοδουλοπούλου. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Όμιλο Αβύθου Αιγιάλειας «Οι Αχαιοί » με πρόεδρο τον Ανδρέα Παλαιολογόπουλο και υπεύθυνο των χορών τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Μασαούτη και από τη Στέγη Καλαβρυτινών και φίλων Πάτρας «H Αγία Λαύρα » με πρόεδρο τον Παναγιώτη Φραντζή.

Σύντομους χαιρετισμούς στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυναν: ο εκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας π. Αθανάσιος Λιακόπουλος ,ο Αντιπεριφεριάρχης Διοίκησης &Ηλεκτρ/κής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτριος Καλογερόπουλος. Την επιμέλεια της παρουσίασης όλων των ομιλητών την είχε ο κ. Κων/νος Κλάγκος , συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρώην Σχολικός σύμβουλος Φιλολόγων.

Στο τέλος προσφέρθηκαν, από την Δ/νση του Ξενοδοχείου και από φίλους του Μουσείου, εδέσματα και γλυκίσματα μαζί με τα βραβευμένα κρασιά του Άγγελου Ρούβαλη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr