background img
banner
banner

Το… Γραφείο του πρωθυπουργού

ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Η πρώτη ίσως ανταπόκριση που υπήρξε από κυβερνητικής πλευράς στο αίτημα της πόλης για διατήρηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, έτσι ώστε να μείνει «ζωντανό» το τοπικό Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, ήρθε κατόπιν ενεργειών του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου. Συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Μπέσκο, τονίζοντάς του πως το αίτημα της πόλης θα εξεταστεί, αφού παραπέμπεται στη Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης!

«Βομβαρδισμός» επιστολών

Είχε προηγηθεί βέβαια «βομβαρδισμός» επιστολών προς το γραφείο του Πρωθυπουργού από τον Δικηγορικό Σύλλογο, που αποφάσισε να κινηθεί λίγο διαφορετικά από τους υπόλοιπους φορείς, μεταφέροντας το πρόβλημα στο υψηλότερο σημείο λήψης αποφάσεων και κατ’ επέκταση την… ευθύνη της όποιας απόφασης απέναντι στην τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, η πρώτη κίνηση του Δικηγορικού Συλλόγου ήταν η αποστολή υπομνήματος στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, κάνει λόγο για εμμονή της υπουργού Παιδείας η οποία, αν ευσταθεί, έρχεται σε αντίθεση με μία ολόκληρη κοινωνία που το ζήτημα της διατήρησης του Τμήματος στο Αίγιο, την ενώνει πέρα από κόμματα. Γνωστοποίησε ακόμη την κινητοποίηση που έλαβε χώρα στους δρόμους την περασμένη Δευτέρα, μεταφέροντας το αίσθημα της κοινής γνώμης στην Αιγιάλεια. Ακολούθησε η αποστολή φωτογραφιών από το συλλαλητήριο από τις οποίες είναι εμφανής η δυσφορία της πόλης, με αναφορά και στη στάση των βουλευτών που αναφέρουν πως δεν μπορούν να παρέμβουν. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. έθετε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της μη μπορώντας να διανοηθεί ότι δεν μπορεί να επιλύσει το εν λόγω ζήτημα. Επισήμανε ακόμη πως οι αποφάσεις της πολιτείας δεν πρέπει να έρχονται ενάντια στην κοινωνία όταν μάλιστα δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος. Επισύναψε τέλος και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας υπέρ της παραμονής του Τμήματος και της κινητοποίησης ώστε να μην πάρει ΦΕΚ η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Μπαλάκι» και στους βουλευτές

Η χθεσινή εξέλιξη, όπως μετέφερε στο protionline.gr ο κ. Μπέσκος, ΄΄αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης και ελπίζουμε να έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα΄΄. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. επισήμανε: ΄΄Κατόπιν υπομνήματος συνοδευόμενο από έγγραφα που αποστείλαμε ως Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου στο γραφείο του πρωθυπουργού, για το ζήτημα της μεταφοράς του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα, επικοινώνησε μαζί μου συνεργάτης του πρωθυπουργού που έχει αναλάβει μετά το υπόμνημά μας να εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα. Με ενημέρωσε ότι θα ζητήσει απόψεις από τη Γενική Γραμματεία Ανώτατης εκπαίδευσης προκειμένου να λάβουν γνώση για ποιο λόγο μεθοδεύεται η όντως αδιανόητη για όλους τους Αιγιαλείς και χωρίς καμία λογική, σύμφωνα με το υπόμνημά μας, απόφαση της Συγκλήτου για το θέμα της μεταφοράς του τμήματος στην Πάτρα΄΄. Σημείωσε ακόμη πως ΄΄οι βουλευτές του νομού που ομόφωνα έχουν διατυπώσει τη θέση τους υπέρ της παραμονής του Τμήματος, οφείλουν να παρέμβουν δυναμικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Το Τμήμα είναι υπόθεση όλων μας ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων και πρέπει να παραμείνει στην πόλη μας. Δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί τέτοια απόφαση. Εύχομαι το πρώτο ουσιαστικό ενδιαφέρον που διατυπώθηκε από την κυβέρνηση να έχει αίσιο αποτέλεσμα στο οποίο θα βοηθήσει η συστράτευση και ουσιαστική παρέμβαση των βουλευτών του νομού. Δεν αρκεί να λέμε να μείνει… Πρέπει να το εννοούμε και να το δείχνουμε εμπράκτως΄΄.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr