background img
banner
banner

‘’Δώρο’’ από τον δήμο για 50 χρόνια

Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ 1,5 ΣΤΡΕΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΜΠΙΡΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ

Ένας ανεκμετάλλευτος χώρος στον οικισμό Λαμπιρίου – αυτός που κάποτε προοριζόταν για την στέγαση του δημαρχείου της περιοχής – αποφασίστηκε να παραχωρηθεί προκειμένου να στεγάσει το… μέλλον του τόπου και των επόμενων γενιών, στην περιοχή.

Πρόκειται για μια αρκετά μεγάλη έκταση 1.500 τ.μ. η οποία ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένη και που σήμερα ¨φιλοξενεί¨ κλαδιά, βάτα και πάσης φύσεως αντικείμενα.
Η απόφαση για την εκμετάλλευση του χώρου από τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Λαμπιρίου, ελήφθη ομόφωνα από το προ τριημέρου Δημοτικό Συμβούλιο, αφού και η αντιπολίτευση είδε πολύ θετικά την παραχώρηση.

Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες και με την πολύτιμη βοήθεια και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Ντίνου αλλά και του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο εν λόγω χώρος παραχωρείται μέχρι το 2072, ενώ η γνωμοδότηση αναφέρει ρητά ότι ο χώρος θα παραμένει 100% υπό την εποπτεία του δήμου, δίχως να μπορεί ο Σύλλογος μετά το πέρας της πενηντακοντετίας να οικειοποιηθεί ή να επωφεληθεί περαιτέρω της εκμετάλλευσής του.

Ο Σύλλογος που ζήτησε και θα ¨στεγαστεί¨ πλέον στο συγκεκριμένο σημείο, είναι γενικά ένας δραστήριος και πολυπληθής σύλλογος.
Τα τελευταία δύο χρόνια περίπου, είχε αναστείλει τις περισσότερες δράσεις του λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο που θα επωφεληθεί για 50ετη την έκταση χώρου

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Λαμπιρίου ¨εμφανίζεται¨ πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ως μία… παρέα φίλων, που θέλουν να δουν τον τόπο τους να ευημερεί και να αναλάβουν δράσεις. Στις αρχές του ’90 αρχίζει και ¨αυγατίζει¨ συνεχώς τα μέλη του και μέχρι το 2005 θεωρείται ένας από τους πιο δραστήριους και εκσυγχρονιστικούς σε ολόκληρη τη Δυτική Αιγιάλεια.
Είναι ο σύλλογος που ¨διαχειρίζεται¨ το πρώην ¨Club Mediterranean¨ και όλες τις δομές τις ευρύτερης περιοχής αυτού, καθώς και την έκταση του πρώην ¨Κλαμπ Παναγιωτόπουλου¨, ενώ το τελευταίο διάστημα ¨εποπτεύει¨ και το σημερινό «Azur».

Τα έσοδα από τις διάφορες δραστηριότητες που κατά καιρούς διοργανώνονται, πηγαίνουν αφενός στην Τοπική Κοινότητα Ζήριας, αλλά και μέρος αυτών στο ΓΝΑΑ Αιγίου, ενώ επιχορηγεί κοινωφελείς σκοπούς και γενικά δράσεις του έχουν σκοπό τις αγαθοεργίες.  Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο Γιώργος Σταυρόπουλος, τα τελευταία 14 χρόνια.

Ντίνος: «Τα οφέλη μεγάλα και βοηθήσαμε τα μέγιστα για να οριστικοποιηθεί η παραχώρηση»

Ερωτώμενος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ντίνος, για τα πλεονεκτήματα της παραχώρησης της έκτασης γης για μελλοντική χρήση – διάρκειας 50 ετών όπως προβλέπεται από το καταστατικό του – τόνισε στo protionline.gr: «Πρόκειται για μία έκταση που προοριζόταν κάποτε να γίνει το δημαρχιακό κτίριο, κάτι που δεν έγινε ποτέ τελικά.
Ο τοπικός σύλλογος ζήτησε πριν από τρεις περίπου εβδομάδες τον χώρο, προκειμένου να γίνει η παραχώρησή του και με σκοπό την στέγασή του. Ο στόχος είναι να αφενός να γίνουν οι εγκαταστάσεις και η αξιοποίησή του σε βάθος χρόνου ώστε να είναι ¨εφαλτήριο προσφοράς¨ και αφετέρου, να επωφεληθούν και οι κάτοικοι του Λαμπιρίου και γενικότερα όλος ο δήμος. Το λιγότερο που είχαμε να κάνουμε ήταν να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να δοθεί. Θα εξυπηρετηθούν και τα μέλη του συλλόγου αλλά και η περιοχή. Τα οφέλη είναι μεγάλα και κάναμε όσα έπρεπε να κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε… κάθετι που αξίζει και έχει προοπτική».

Σταυρόπουλος: «Θα εξυπηρετήσει όχι μόνο τα μέλη του συλλόγου, αλλά και όλους τους κατοίκους»

Η αίτηση έγινε πρόσφατα και το Δημοτικό Συμβούλιο ¨ψήφισε¨ παμψηφεί την εν λόγω παραχώρηση, καθώς πρόκειται για έναν χώρο που σήμερα είναι εντελώς ανεκμετάλλευτος και κανένας άλλος φορέας ως τώρα δεν είχε ενδιαφερθεί να τον ζητήσει.

Μιλώντας στo protionline.gr ο πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Λαμπιρίου Γιώργος Σταυρόπουλος και σχολιάζοντας το δικαίωμα παραχώρησης της έκτασης, τόνισε: «Δεν έχουμε πού να στεγαστούμε. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο οικόπεδο μέσα στο χωριό που θα μπορούσαμε να εκμεταλλευόμαστε και κάναμε την αίτηση αυτή, η οποία εγκρίθηκε. Αυτό σημαίνει ότι μελλοντικά θα μπορούμε να κάνουμε τα συμβούλια μας, τις γιορτές και τις συναντήσεις μας και σαν μεγάλος μας στόχος είναι η δημιουργίας ενός αγροτικού ιατρείου μέσα στο ίδιο κτίριο. Αυτό θα εξυπηρετήσει όχι μόνο τα μέλη του συλλόγου, αλλά σαφές και όλους τους κατοίκους των γύρω περιοχών, γιατί τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν να γίνει αυτή η παραχώρηση και να έχουμε και εμείς ένα ¨σπίτ騻 είπε ο πρόεδρος, που είναι μέλος από το 1993.

Τέλος να σημειωθεί ότι, σήμερα ο ¨Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Λαμπιρίου¨ απαριθμεί κάτι λιγότερο από 200 μέλη, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που έχουν μετοικίσει πλέον αλλά δεν έχουν διαγραφεί από τον ενεργό σύλλογο. Πολλές φορές έχει διοργανώσει αγαθοεργίες και συγκεντρώνει τροφή και ρουχισμό σε άπορους ανθρώπους, ενώ αυτήν την εποχή αρχίζουν δειλά – δειλά και διοργανώνονται δραστηριότητες που θα περιλαμβάνουν, εκδρομές, κοπή της πίτας, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει μετά την άνοιξη η πρώτη εκδήλωση στην μετά κορωνοϊού εποχή, με την συμμετοχή πλήθος κόσμου – όπως παλαιότερα – επικυρώνοντας έτσι την επιστροφή στην απόλυτη κανονικότητα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr