background img
banner
banner

Συνταγογράφηση των PCR για εμπόρους ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Την άμεση εφαρμογή της συνταγογράφησης των τεστ PCR σε όλους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και στους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους, ζητά η διοίκηση του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγίου. Με επιστολή της προς τους υπουργούς Υγείας Θανάση Πλεύρη και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, μεταφέρει την οικονομική αδυναμία του εμπορικού κόσμου, ζητώντας να ισχύσουν όσα και στις υπόλοιπες χώρες.
Όπως τονίζει, ΄΄μπροστά στη νέα μετάλλαξη και τα νέα μέτρα πρέπει για ακόμα μια φορά να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας όλο αυτό το χάος και τα υπερβάλλοντα έξοδα. Δύο χρόνια τώρα πληρώνουμε από το υστέρημα μας δεκάδες ευρώ για μάσκες, αντισηπτικά, rapid test και μοριακά τεστ χωρίς να έχουμε καμία βοήθεια από το κράτος, το οποίο στηρίζουμε με τους φόρους και τις εισφορές μας. Σε προηγούμενη μας επιστολή είχαμε ζητήσει την παροχή δωρεάν ράπιντ τεστ στους Εμπόρους και τους υπαλλήλους μας. κ.Υπουργέ, μπροστά στην όμικρον και την υπερμετάδοση της, έφτασε η ώρα να πράξετε το αυτονόητο, όπως κάνει σχεδόν κάθε ευρωπαϊκή χώρα, “ Στην Αυστρία και τη Δανία όλα τα τεστ είναι δωρεάν για τους πολίτες, ενώ στη Γερμανία ο καθένας έχει δικαίωμα για ένα δωρεάν rapid test την ημέρα”. Ζητάμε ως ευρωπαϊκή χώρα και Ευρωπαίοι πολίτες το αυτονόητο.

Την άμεση εφαρμογή της συνταγογράφησης των τεστ PCR σε ΟΛΟΥΣ εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και στους υπαλλήλους και τις οικογένειές μας΄΄.

Να ληφθεί υπόψη η οικονομική αδυναμία

΄΄Είναι αδύνατο μετά από δέκα χρόνια μνημόνια και δύο χρόνια πανδημίας και lockdown, να μας ζητάτε να πληρώνουμε τα μοριακάτεστ, σχεδόν πενήντα ευρώ το ένα και δύο τουλάχιστον ράπιντ εβδομαδιαίως, από την στιγμή που πλέον όλοι νοσούν και μεταδίδουν. Πληρώνουμε τις εισφορές που μας επιβάλετε, στηρίζουμε το ασφαλιστικό σύστημα και απαιτούμε το μίνιμουμ των παροχών υγείας σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα΄΄, προσθέτει ακόμη και καταλήγει: ΄΄Δεν λαμβάνετε υπόψιν την οικονομική αδυναμία των χιλιάδων εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα απαραίτητα ύστερα από τα επικίνδυνα και καταστροφικά lockdown και τα αποτυχημένα ημίμετρα των “click” που ευνόησαν αποκλειστικά και μόνο τις μεγάλες αλυσίδες και τα υπερμάρκετ.
Μέσω βέβαια της εκρηκτικής ενεργειακής ακρίβειας, την αύξηση όλων των κομίστρων, μεταφορών, εμπορευμάτων και πρώτων υλών και της επακόλουθης πτώσης της δουλειάς σε όλο το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα, καθιστούν απαραίτητη και επιτακτική την αποδοχή και άμεση υλοποίηση του παραπάνω αιτήματός μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr