background img
banner
banner

Αίτημα για έκπτωση προς τους δημότες Αιγιαλείας από το Χιονοδρομικό

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ»

Ομόφωνη απόφαση ώστε να ζητήσει να επανέλθει η μείωση 50% των παροχών του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων στους δημότες της Αιγιάλειας, έλαβε στη χθεσινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Το θέμα τέθηκε προ ημερησίας διατάξεως από την παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου.

Στην εισήγησή του, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιοβάς, τόνισε πως από τις 27 Δεκεμβρίου ‘21 έχει υποβάλει αίτημα προς τον Δήμο Καλαβρύτων και το Δ.Σ. του Χιονοδρομικού Κέντρου και πως το εξέφρασε και στον ίδιο τον δήμαρχο Καλαβρύτων. Όπως είπε, ‘‘εισηγήθηκα να επανέλθει η έκπτωση 50%, όπως προϋπήρξε σε παρελθόντα χρόνο, για όλους τους δημότες της Αιγιάλειας. Το Χιονοδρομικό Κέντρο μάλιστα, βρίσκεται σε έκταση 70% εντός του δήμου μας, η οποία έκταση έχει παραχωρηθεί στον δήμο Καλαβρύτων για δική του χρήση, από το 1983, από τον πρώην πρόεδρο κ. Κρικέτο. Κατά πληροφορίες, το αντίτιμο είναι 5% επί των καθαρών κερδών της Δημοτικής Επιχείρησης. Έχω ενημερώσει τον πρώην αντιπεριφερειάρχη κ. Σακελλαρόπουλο γι’ αυτό, ο οποίος είναι μέλος στο Δ.Σ. του Χιονοδρομικού Κέντρου. Μου υποσχέθηκε ότι θα το φέρει ως θέμα στο συμβούλιο και θα το στηρίξει, αφού και ο ίδιος θεωρεί ότι είναι καθ’ όλα δίκαιο να επωφεληθούν και οι δημότες της Αιγιάλειας, όπως ακριβώς επωφελούνται οι δημότες Καλαβρύτων΄΄.

΄΄Ζητάμε από την Τεχνική Υπηρεσία, αλλά και την Νομική Υπηρεσία του δήμου, να βρεθεί το αντίγραφο της παραχώρησης και το τοπογραφικό. Διεκδικούμε να συμμετάσχουμε στο Δ.Σ. του Κέντρου, με εκπροσώπους μας τον εκάστοτε πρόεδρο της κοινότητας Μεσορουγγίου και τον εκάστοτε αντιδήμαρχο της Ανατολικής Αιγιάλειας, έτσι ώστε να παίρνουν μέρος στις αποφάσεις των διαφόρων έργων που γίνονται. Αυτά αφορούν την επέκταση των κτιρίων ή χώρων πάρκινγκ, τα οποία αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε σε ποια ακριβώς σημεία παραχωρούνται΄΄, τόνισε ο κ. Γιοβάς.

Η οδός Περιστέρας – Χιονοδρομικού

Επιπλέον, αναφορά έκανε και στην αναγκαιότητα να παραμένει ανοιχτός ο δρόμος Περιστέρας – Χιονοδρομικού καθώς, όπως είπε, βοηθά τη λειτουργία των επιχειρήσεων και όποιος επισκέπτεται τη Νωνάκριδα το πρώτο που ρωτάει είναι πώς μπορεί να πάει στο Χιονοδρομικό.

Η αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου ανέφερε πως ΄΄έγινε μία παραχώρηση που επί σειρά ετών ουδέποτε αναζητήθηκαν οι όροι της και τα όρια, τόσο επί τέως δήμου Νωνάκριδας αλλά και όταν ο ίδιος ο κ. Γιοβάς ως αντιδήμαρχος είχε τη δυνατότητα να αντλήσει στοιχεία΄΄.

Ανέφερε ακόμη πως την προβληματίζει ο χρόνος που εκφράζονται όλα αυτά, λέγοντας: ΄΄Είμαστε στην κατεύθυνση να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο για την κοινότητα και τους ορεινούς οικισμούς΄΄, ενώ για τον δρόμο Περιστέρας Χιονοδρομικού, είπε: ΄΄Η κακοκαιρία υπήρξε ένα ζήτημα άσκησης αντιπολίτευσης. Η κακοκαιρία στην περιοχή μας έχει αντιμετωπιστεί επιτυχώς. Το χιόνι πάντα είναι πολύ στη συγκεκριμένη περιοχή. Το επισκέφθηκα με κατοίκους της περιοχής΄΄. Επίσης, ανέφερε πως παλιότερα όταν ο κ. Γιοβάς ήταν αντιδήμαρχος για μήνες παρέμενε κλειστός… Συγκεκριμένα, σημείωσε: ΄΄Οι δρόμοι ανοίγονται όσο ο νόμος ορίζει. Πρώτα επιλέγεται το οδικό δίκτυο που οδηγεί στις πλατείες, στη συνέχεια αυτό που οδηγεί σε καταλύματα, μετά όπου υπάρχουν στάνες και μετά οποιοδήποτε άλλο. Τα μηχανήματα έφτασαν νύχτα στους ορεινούς οικισμούς, τη βοήθεια που παρέχουμε στις επαρχιακές οδούς την έχουμε αντίστοιχα στην οδό Περιστέρας – Χιονοδρομικού, μας συνδράμει και η Περιφέρεια. Όποια καθυστέρηση οφείλεται σε γεωγραφικά δεδομένα και όχι σε αδράνεια΄΄.

Δεν ελήφθη απόφαση για γεωγραφική τοποθέτηση του δήμου

Η κ. Ψυχράμη σχολίασε πως ο συγκεκριμένος δρόμος είναι προβληματικός ότι πρέπει να γίνει άλλη χάραξη.

Ενώ ο δήμαρχος τόνισε: ΄΄Καλό θα ήταν κάποιος άλλος να τον καθαρίζει, ζητήσαμε από την Περιφέρεια να τον χαρακτηρίσει ως περιφερειακό για να μην σηκώνουμε εμείς το οικονομικό βάρος ως τότε βέβαια θα επιχειρούμε εμείς΄΄. Σημείωσε ακόμη ότι δεν πρέπει να μπει θέμα γεωγραφικής τοποθέτησης σε ό,τι αφορά το Χιονοδρομικό, τονίζοντας πως πρέπει πρώτα να δει ο δήμος αν συμφέρει να έχει τον χώρο προτού προχωρήσει στα περαιτέρω.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr