background img
banner
banner

Βοήθεια… για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΕΝΩ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΚΕΠΑ

Σε μεταβατικό στάδιο βρίσκεται η δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» αφού από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. υπό την οποία εδώ και χρόνια λειτουργεί, μεταφέρεται στο Τμήμα Πρόνοιας. Επιπλέον, έχει δρομολογηθεί και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, με σκοπό την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους ωφελούμενούς του.

Τα προβλήματα που απορρέουν κυρίως από την έλλειψη μεταφορικών μέσων, επισήμανε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, η επικεφαλής της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη. Συγκεκριμένα, μετέφερε τα όσα της μετέφερε ωφελούμενος ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί διότι δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο ώστε να μεταβαίνει στο σπίτι του το προσωπικό σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Β. Ψυχράμη: ΄΄Οι υπάλληλοι αναγκάζουν  να πηγαινοφέρνουν το αυτοκίνητο Αίγιο – Διακοπτό΄΄

΄΄Διαπιστώνω ότι εδώ και ενάμιση χρόνο το πρόγραμμα λειτουργεί με προβλήματα για τη δομή του Αιγίου και του Διακοπτού. Επειδή δεν υπάρχει αυτοκίνητο, οι υπάλληλοι του Διακοπτού έρχονται το πρωί στο Αίγιο, παίρνουν τις υπαλλήλους του Αιγίου, κάνουν ό,τι μπορούν γιατί μετά ξαναπάνε στο Διακοπτό, να τις φέρουν πίσω. Έτσι και καύσιμα σπαταλούνται και δεν εξυπηρετούνται οι ωφελούμενοι καθώς δεν μένει χρόνος. Ξέρουμε ότι στη ΔΕΥΑΑ πήρατε ηλεκτρικό αυτοκίνητο με λίζινγκ. Κατά τον ίδιο τρόπο ο δήμος μπορεί να πάρει όσα χρειάζεται. Και τα αυτοκίνητα που έχουμε είναι σε κακή κατάσταση και έχουμε ευθύνη εάν συμβεί το οτιδήποτε στους υπαλλήλους που τα οδηγούν, έχουν κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα και έχουν τελειώσει. Και χρήματα δαπανούμε στα συνεργεία και αυτοκίνητα δεν έχουμε. Στον προϋπολογισμό του ’22 προτείνω να υπάρχει αυτή η πρόβλεψη. Να παροπλίσουμε κάποια αυτοκίνητα ώστε να προμηθευτούμε αυτοκίνητα τελευταίας τεχνολογίας και ασφαλή για να προσφέρουμε στους δημότες τις υπηρεσίες που πρέπει. Είναι υποχρέωσή μας να λειτουργήσουμε σωστά το «Βοήθεια στο Σπίτι»’’.

Στη λύση του λίζινγκ για την προμήθεια αυτοκινήτων προσανατολίζεται ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι σύμφωνα με τον οργανισμό το «Βοήθεια στο Σπίτι» υπεισέρχεται στην πρόνοια. ΄΄Βρισκόμαστε στο μεταβατικό στάδιο, περιμένουμε να δούμε πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Για το αυτοκίνητο, απ’ όσο γνωρίζω, έχει επιλυθεί το πρόβλημα. Για το λίζινγκ έχετε απόλυτο δίκιο είναι η καλύτερη διαχείριση στα οικονομικά του δήμου, γιατί είναι οικονομία΄΄, τόνισε χαρακτηριστικά.

Διάθεση οχημάτων από δήμο και Πρόνοια

Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά είπε πως ΄΄όντως τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε πιεστεί με την έλλειψη του ενός αυτοκινήτου είχαμε πέντε έχουν μείνει τέσσερα΄΄. Για το προσωπικό είπε: ΄΄Για ένα χρονικό διάστημα έμειναν εκτός υπηρεσίας λόγω αναστολής με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δύο νοσηλεύτριες εκ των οποίων η μία γύρισε. Κι εκεί που είχαμε 13 άτομα τώρα έχουμε 12 τη στιγμή που οι ωφελούμενοι είναι πάνω από 200 άτομα΄΄.

Για τη μεταφορά, είπε: ΄΄Προσπαθήσαμε μήπως μπορούσαμε να παίρνουμε χορηγία από εταιρεία δεν έγινε εφικτό μετά σκεφτήκαμε με το λίζινγκ. Επειδή η δομή θα φύγει από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και θα πάει στην Πρόνοια, δεν μπορούσαμε να δικαιολογούμε αυτή τη δαπάνη. Μας βοήθησε ο δήμος δίνοντάς μας κάθε δεύτερη μέρα αυτοκίνητο κάποιες ώρες για το προσωπικό και τις μέρες που δεν μπορούσε να μας το διαθέσει, βγάζαμε το πρόγραμμα. Το θέμα λύθηκε από προχθές, το ένα αυτοκίνητο της Πρόνοιας είναι διαθέσιμο και από την επόμενη εβδομάδα αυτό που περισσεύει θα δοθεί στο «Βοήθεια στο Σπίτι»΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr