background img
banner
banner

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ‘‘Υπάρχει μέριμνα για τον 43χρονο άστεγο, είμαστε διατεθειμένοι να του εξασφαλίσουμε και εργασία’’

dav

Τις ως τώρα ενέργειες του δήμου αλλά και την πρόθεση της Κοινωνικής Πρόνοιας να βοηθήσει όσο γίνεται 43χρονο άστεγο, επισήμανε στο protionline.gr η αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας Διαμάντω Βασιλακοπούλου, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε αλλά και τη δική του αναφορά ότι διώχθηκε από χώρο που του είχε παραχωρηθεί για να διαμένει πρόχειρα.

Όπως τόνισε η κ. Βασιλακοπούλου, ΄΄ο άνθρωπος αυτός ήδη έχει λάβει κάθε μέριμνα και κάθε φροντίδα που μπορεί να προσφέρει ο δήμος Αιγιαλείας. Ξέρουμε ότι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, κάποιοι εργαζόμενοι σε ιδιωτική επιχείρηση αλλά και η Πρόνοια, έχουν μεριμνήσει για την καθημερινή σίτισή του. Οι άνθρωποι του δήμου και σχεδόν όλοι οι αντιδήμαρχοι έχουμε προσφερθεί να μεριμνήσουμε για να φιλοξενηθεί από δομή στην Πάτρα, παρέχοντάς του όχι μόνο στέγη, αλλά βεβαίως και ψυχολογική υποστήριξη από επαγγελματίες υγείας, καθώς έχει και ένα ιστορικό αλκοολισμού, δυστυχώς΄΄.

Και συνέχισε: ΄΄Η κοινωνική υποστήριξη από εμάς σε κάθε επίπεδο, είναι δεδομένη και ευχόμαστε και ο ίδιος να είναι συνεργάσιμος.
Για παράδειγμα, απευθυνθήκαμε σε ξενοδοχείο να διαμένει εκεί και να καλύπτει το κόστος διαμονής ο δήμος, όμως ο ίδιος δεν είναι καν εμβολιασμένος για τον covid. Τον έχουμε στείλει να κάνει εξετάσεις και τσεκ απ για την υγεία του. Δυστυχώς, έχει αστάθεια όχι από την αφαγία αλλά επειδή καταναλώνει αλκοόλ.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς έφτασε σε αυτό το σημείο, όμως γνωρίζουμε ότι είναι αρκετά νέος άνθρωπος (43 ετών) και είμαστε διατεθειμένοι να βρεθεί και εργασιακή λύση άμεσα, εφόσον το επιθυμεί και ο ίδιος΄΄.

Και κατέληξε η αντιδήμαρχος: ΄΄Το θέμα παρουσιάστηκε αλλιώς από κάποια μέσα ενημέρωσης, όμως η πραγματικότητα είναι ότι επιθυμούμε να τον βοηθήσουμε, αρκεί να επιθυμεί κι ο ίδιος να βελτιώσει τις συνθήκες υπό τις οποίες διαβιεί΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr