background img
banner
banner

Θα ενισχύσουν την πρόληψη οι δράσεις κατά του καρκίνου στην Αιγιάλεια

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΙΓΙΟΥ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική ενημέρωση για τους δημότες, διοργανώνει και θα πραγματοποιήσει η Αντικαρκινική Εταιρεία Αιγίου, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στα γραφεία του κτιρίου που στεγάζεται, στην οδό Μεσσηνέζη στο κέντρο της πόλης του Αιγίου.

Η ατζέντα της συνεδρίασης που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, θα περιλαμβάνει συζητήσεις, πάνω σε ιατροκοινωνικά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών, πληροφορίες για τις τελευταίες εξελίξεις της ιατρικής για την νεφρική ανεπάρκεια και τις αιτίες που οδηγούν σε αυτή, ενώ θα γίνει εκτεταμένη αναφορά στις πιο συνηθισμένες μορφές καρκίνου που “βασανίζουν” τον περισσότερο κόσμο.

Ομιλητές της επίκαιρης εκδήλωσης θα είναι οι Χρήστος Σιαβελής Ειδικός Νεφρολόγος, Νικόλαος Μαγκανιώτης Γενικός Χειρουργός και ιδρυτής της Αντικαρκινικής Εταιρείας Αιγίου και η πρόεδρος της, Τζουζεππίνα Σερρανό Σιαβελή Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, η οποία αναλαμβάνει τα… ηνία της Εταιρείας στο εξής, με σκοπό να την οδηγήσει στην “επόμενη μέρα” και στην εξελικτική ιατρική της εποχής.

Το 8% των γυναικών και το 10% των ανδρών στην Αιγιάλεια με προδιάθεση…

Στους άντρες, ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συνηθισμένος καρκίνος που εμφανίζεται και η γκάμα των ηλικιών που διαπιστώνεται συνήθως, είναι μεταξύ των 45 και 55 ετών.
Μια προληπτική αιματολογική εξέταση PSA, η οποία είναι πολύ διαδεδομένη και με πολύ καλή εφαρμογή και “ορατότητα” διάγνωσης, μπορεί να δώσει μια έγκυρη και έγκαιρη εικόνα σε κάποιον ασθενή.

Το “αβαντάζ” μιας πλήρους αντιμετώπισης του καρκίνου με την έγκαιρη διάγνωση, είναι ότι αυξάνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα η τελική της ίαση. Το ίδιο συμβαίνει και με τους καρκίνους των μαστών και του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες, που με μια ανάλογη εξέταση ή έναν υπέρηχο σε οποιαδήποτε ιατρείο (ή ένα “Τεστ Παπ”) μπορούν να προβλεφθούν πολλά και να αντιμετωπιστούν ακόμα περισσότερα. Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο σύμφωνα με τα επίσημα ιατρικά στοιχεία, αναφέρει ότι το 8% των γυναικών και των 10% των αντρών στην Αιγιάλεια, έχουν προδιάθεση ή ήδη νοσούν από καρκίνο του μαστού και του πνεύμονα, αντίστοιχα.

Το 90% των εξετάσεων καλύπτονται από τα ταμεία

Να σημειωθεί ότι το 90% των διαφόρων εξετάσεων που θα χρειαστεί οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος για μια προληπτική ιατρική εξέταση, χορηγείται και “γράφεται” στα ταμεία, καθώς τα οποία ταμεία του ιδιωτικού τομέα ή του δημοσίου, καλύπτουν τέτοιες ανάλογες περιπτώσεις.
Πολλές φορές ο κόσμος… φοβάται να προβεί σε ανάλογες εξετάσεις, έχοντας την πιο μεγάλη ανησυχία του, στο αν το ταμείο του “καλύπτει” τέτοια ιατρικά δεδομένα και εξετάσεις.
Το ΕΣΥ και το υπουργείο σε συνδυασμό με τα εκάστοτε επαγγελματικά ταμεία, έχουν προβλέψει τα τελευταία χρόνια σχεδόν την πλήρη κάλυψη και χορήγηση των όποιων εξετάσεων χρειάζονται, ή κάποια έχουν μια πολύ μικρή οικονομική συμμετοχή και αυτό επιβεβαιώνεται και από την Αντικαρκινική Εταιρεία Αιγίου, η οποία “επιμένει” να ωθεί τους Αιγιαλείς σε συχνά ιατρικά “τσεκ”.

Ο καρκίνος του μαστού, του τραχήλου και του πνεύμονα είναι τα πιο επικίνδυνα στην Αιγιάλεια

«Ο στόχος μου είναι να μπορέσω να συνεχίσω επάξια το έργο του κ. Μαγκανιώτη. Είχε μια διαδρομή πολλών ετών που με κόπους και μεράκι ξεκίνησε πρώτος από όλους. Το απώτερο νόημα της Εταιρείας είναι η ενημέρωση του κόσμου και η προληπτική ιατρική. Ως νέα πρόεδρος αυτό θα παλέψω να συμβεί, ο καρκίνος είναι ούτως ή άλλως η μεγάλη μάστιγα του αιώνα και του σύγχρονου ανθρώπου και ο στόχος μας, είναι να μπορούμε να ενημερώσουμε όλους τους Αιγιαλείς. Να μάθει ο κόσμος ποιοι είναι οι τρόποι αποφυγής της αρρώστιας, το όφελος του να γίνονται συχνές εξετάσεις, η διατροφή και ο σύγχρονος τρόπος ζωής» ανέφερε στo protionline.gr η νέα πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Αιγίου, η Γυναικολόγος – Μαιευτήρας Χειρουργός Τζουζεππίνα Σερρανό Σιαβελή.

Η γιατρός, μιλώντας στo protionline.gr και αναλύοντας τις κυριότερες μορφές καρκίνου που εμφανίζονται στην Αιγιάλεια σε άνδρες και γυναίκες, ανέφερε χαρακτηριστικά τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας και φυσικά, τον καρκίνο του πνεύμονα και γενικά των ζωτικών οργάνων.

«Αυτό που κάνουμε στην Εταιρεία είναι πρωτίστως η έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών της Αιγιάλειας και η παρότρυνση στο να μην δείχνει απάθεια ή εφησυχασμό σε τέτοια ιδιαίτερα θέματα που αφορούν την υγεία» τόνισε η έμπειρη Γυναικολόγος σε ανάλογη ερώτηση, ενώ έσπευσε να συμπληρώσει: «Τα άτομα που έχουν κάποιο βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, οι καπνιστές και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είναι οι άνθρωποι που πρέπει να προσέχουν σε πρώτη προτεραιότητα. Το θέμα είναι, οι δημότες να καταλάβουν ότι η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη είναι το πιο σημαντικά “βήματα” για αυτή την ύπουλη νόσο».

Ανά τρεις μήνες η ενημέρωση από την Εταιρεία στο ευρύ κοινό

Η επόμενη δράση της Αντικαρκινικής Εταιρείας θα είναι μια εκ νέου συνάντηση – ενημέρωση για το ευρύ κοινό, με άλλη θεματολογία και ιατροτεχνική προσέγγιση. “Αυτό που ευελπιστούμε, είναι να γίνεται στο εξής μια ομιλία προς τους Αιγιαλείς, ανά τριμηνία. Ο στόχος μας θα είναι η συνεχής ενημέρωση και η αφύπνιση τους, ώστε να μην “σφυρίζουν αδιάφορα” στα… σημάδια που τους δίνει το ίδιο το σώμα, προκειμένου να γίνεται μια πρόγνωση της κάθε περίπτωσης. Τα επικρατέστερα θέματα που “ταλανίζουν” τον σύγχρονο άνθρωπο, είναι εκείνα όπως τα συμπτώματα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και των ωοθηκών. Να επισημανθεί ότι, στην Εταιρεία μπορούν – κατόπιν ραντεβού – να γίνονται δωρεάν λήψεις τεστ Παπανικολάου και ψηλάφηση μαστού, ενώ στις επόμενες βδομάδες (κορωνοϊού… επιτρέποντος) θα γίνουν και οι προγραμματισμένες δραστηριότητες που έχει θέσει η κ. Σερρανό – Σιαβελή. Τέλος, να σημειωθεί ότι η Αντικαρκινική Εταιρεία Αιγίου, πρόσφατα είχε οργανώσει στις περιοχές της Τέμενης και της Ακράτας, ομιλία με θέμα τον καρκίνο. Επίσης, πριν λίγες μέρες η Εταιρεία βρέθηκε σε χωριά των Καλαβρύτων, για λήψεις τεστ Παπανικολάου και γυναικολογικές εξετάσεις, εντελώς δωρεάν. Τους επόμενους μήνες πρόκειται να διεξαχθούν συνεδρίες βελονισμού δωρεάν για το ευρύ κοινό, με σκοπό την βοήθεια των ενδιαφερομένων για την διακοπή του καπνίσματος, το οποίο είναι ο νούμερο ένα λόγος του καρκίνου του πνεύμονα στον ανδρικό πληθυσμό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr