background img
banner
banner

Διασπορά στους νέους δείχνουν τα rapid στο Κ.Υ. Αιγιου

Στο Κέντρο Υγείας Αιγίου και συγκεκριμένα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα “Μάνα και Παιδί” την εβδομάδα που πέρασε, συνολικά έγιναν 757 Rapid Tests, νούμερο διόλου μικρό σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν στην Αιγιάλεια και την χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 4 του μήνα, έγιναν 216 rapid και βρέθηκαν 37 θετικά που αφορούσαν 21 άνδρες και 16 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 37. Στις 3 Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη, πραγματοποιήθηκαν 169 έλεγχοι και βρέθηκαν 21 θετικά κρούσματα, που αφορούσαν 10 άνδρες και 11 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 28 έτη. Την προηγούμενη ημέρα Τετάρτη, πραγματοποιήθηκαν 184 rapid tests και βρέθηκαν 35 θετικά. Από αυτά, ήταν 17 άνδρες και 18 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 18 χρόνια.

Την Τρίτη, πρώτη ημέρα του μήνα είχαν πραγματοποιηθεί 195 δειγματοληπτικοί έλεγχοι όπου προέκυψαν 33 θετικά και που αφορούσαν 17 άνδρες και 16 γυναίκες με την ηλικία στο “balance” να “παίζει” στα 18 περίπου έτη. Τέλος, την προηγούμενη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, έγιναν 209 τέστ και βρέθηκαν 61 θετικά. Αυτά δε, αφορούσαν 33 άνδρες και 28 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 38 έτη. Όλες τις ημέρες το ωράριο των ελέγχων είναι σταθερό, 9 το πρωί με 3 το μεσημέρι.

5 Self Tests στους μαθητές

Στις σχολικές μονάδες της περιοχής, αυτό που καταγράφεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι μια “εικόνα” πολύ πιο ήπια και καλή, από εκείνη που είχε αντικρίσει ο ιατρικός και υγειονομικός κόσμος μέχρι πρότινος. Συνολικά, πέντε δωρεάν self tests για κάθε μαθητή, διατέθηκαν από τα φαρμακεία της Αιγιάλειας από την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, τα οποία θα ισχύσουν ως την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου. Αυτά, αφορούν όλους τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με την απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Η λειτουργία του συστήματος διάθεσης self test θα ανασταλεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, από τις 5 το απόγευμα έως σήμερα (7 Φεβρουαρίου) στις 8 το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι η διανομή έγινε μέχρι στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου και θα συνεχιστεί από τις 8 το πρωί, σήμερα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr