background img
banner
banner

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ: Διπλασιάστηκαν οι επισκέψεις κρουσμάτων covid-19

ΔΕΝ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Τα… “δόντια” τους, έχουν δείξει τις τελευταίες δύο εβδομάδες στους Αιγιαλείς ο κορωνοϊός και οι μεταλλάξεις του, έτσι όπως διαμορφώνεται το ιικό φορτίο και με βάση την καταγραφή των επίσημων στοιχείων. Οι ειδικοί ιατροί ανησυχούν και με βάση τα λεγόμενα των γιατρών του Νοσοκομείου Αιγίου, η κατάσταση σε σχέση με τα κρούσματα είναι στα… χειρότερα της. Επί καθημερινής βάσεως, δεκάδες περιστατικά “πηγαινοέρχονται” στα νοσοκομεία και τα κατά τόπους ιατρικά κέντρα, με αποτέλεσμα η υγειονομική ανασφάλεια να… πλανάται σαν “πέπλο” πάνω από τον δήμο πιο πολύ από ποτέ.

40% του κόσμου στην περιοχή ή νοσεί ή έχει άμεσο άνθρωπο στο περιβάλλον του

Σύμφωνα με πληροφορίες του protionline.gr αρκετός κόσμος “τσεκάρει” τον εαυτό του εάν νοσεί ή όχι, μπαίνοντας στην διαδικασία είτε να πάει να στηθεί σε κάποιο από τα σημεία που πραγματοποιούνται Rapid Tests ή PCR Tests σε όλη την περιοχή, είτε κάνουν αυτοέλεγχο σχεδόν κάθε 48 ώρες, είτε επιλέγουν να… πληρώσουν το ακριβό αντίτιμο που ισχύει στα ιδιωτικά κέντρα, ώστε να δουν εάν έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό ή όχι. Η αύξηση σε ενεργά κρούσματα είναι τέτοια, που αν παραδείγματος χάριν πριν 2 μήνες υπήρχαν 7 ή 8 θετικά στους 100 ανθρώπους που ελέγχονταν για covid, την τελευταία βδομάδα αυτό το νούμερο έχει πολλαπλασιαστεί τόσο, ώστε να γίνεται λόγος ότι σήμερα, οι 40 τουλάχιστον από αυτούς, όντως νοσούν με βαριά ή όχι συμπτώματα.

Λέτσας: ‘’Ανησυχητική η αύξηση κρουσμάτων’’

Ο συνεχής “φόρτος εργασίας” που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες στα ιατρικά σημεία της ευρύτερης περιοχής έχει… “γονατίσει” τις αντοχές των υγειονομικών υπαλλήλων αλλά και κάθε κλάδου που εργάζονται σε τέτοια ανάλογα πόστα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ότι αυτή τη στιγμή στο ΓΝΑΑ, η Παθολογική Κλινική δουλεύει με το 1/3 της συνολικής της δύναμης! Μιλώντας στo protionline.gr ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Λέτσας και αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, ανέφερε: “Σίγουρα προσέρχονται πολύ περισσότερα περιστατικά που βγαίνουν θετικά στον covid-19 σε σύγκριση με λίγο καιρό πριν. Ωστόσο δεν είναι ανάλογος και ο αριθμός των διακομιδών στα νοσοκομεία της Πάτρας. Εμείς επιμένουμε και λέμε ότι η μόνη λύση για τον γενικό πληθυσμό να απαλλαγεί κάποια στιγμή από την πανδημία, είναι ο εμβολιασμός και η τήρηση της ατομικής προστασίας και ευθύνης. Οι δημότες πρέπει να καταλάβουν ότι η θωράκιση του οργανισμού μας και το “τείχος” που οφείλουμε όλοι να “ορθώσουμε” είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει στην ελευθερία”.

“Διπλασιασμός των περιστατικών με ‘’όμικρον”

Ερωτώμενος ο κ. Λέτσας για την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή με την έξαρση του κορωνοϊού και την μετάλλαξη “Όμικρον” με βάση τους προσερχόμενους στο νοσοκομείο, τόνισε: “Η Αιγιάλεια ακολουθεί αναλογικά τη συνολική εικόνα της χώρας, παρουσιάζοντας ανησυχητική αύξηση των νέων κρουσμάτων και κατά συνέπεια και των ενεργών κρουσμάτων. Από την αρχή του χρόνου έχουν σχεδόν διπλασιαστεί οι περιπτώσεις των θετικών, γεγονός που αυξάνει τις ευθύνες του εθνικού συστήματος υγείας και τις ανάγκες όλων, σε τοπικό επίπεδο. Συγκριτικά και σε σχέση με την εικόνα που επικρατούσε μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου που πέρασε, η υγειονομική έξαρση είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα” κατέληξε να πει ο γιατρός.

Συνεχίζεται εντατικά ο εμβολιασμός στο Νοσοκομείο

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) και μέχρι χθες Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, είχαν γίνει 40 χιλιάδες εμβόλια περίπου με το σκεύασμα της εταιρείας BionTeck εκ των οποίων τα 990 από αυτά, αφορούν τους παιδικούς εμβολιασμούς. Επιπλέον, την βδομάδα που πέρασε, οι δημότες που είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της Johnson and Johnson στην επίσημη ιστοσελίδα, ανήλθαν σε 250 άτομα περίπου στην Αιγιάλεια, ανεβάζοντας έτσι την συμμετοχή του κόσμου σε ποσοστά, σε πολύ καλά επίπεδα για την εποχή και τις συνθήκες που επικρατούν. Τέλος, να επισημανθεί ότι για την ηλικιακή ομάδα 5 έως 11, πραγματοποιούνται περίπου 30-35 “τσιμπήματα” κάθε φορά που τελούνται ανάλογοι εμβολιασμοί.

Στην τρίτη θέση σε πανελλαδικό επίπεδο η Αχαΐα

Τις δύο τελευταίες εργάσιμες ημέρες της προηγούμενης βδομάδας τα ενεργά κρούσματα σε επίπεδο νομού δεν ήταν νούμερα “μικρά” και δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν φέρνει το νούμερο επί συνόλου, ανησυχία. To Σάββατο 5 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 503 νέα κρούσματα, την Παρασκευή 4 του μήνα είχαν καταγράφει 722 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ενώ την Πέμπτη 3 Φλεβάρη, τα νέα κρούσματα ήταν 656. Ο νομός ήταν στην τρίτη θέση σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ έγιναν 372.421 Tests από τα οποία τα 26.331 ήταν μοριακά και 346.090 Rapid Tests.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr