background img
banner
banner

Ενας ‘’Ηρακλής’’ παλεύει για τα Ζαχλωρίτικα

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Λίγο πριν φύγει ο πρώτος μήνας του νέου έτους και με δύο χρόνια συμπληρωμένα μετά από την “υποχρεωτική” παύση δράσεων και πρωτοβουλιών του συλλόγου λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, ο “Φιλοπροοδευτικός Μορφωτικός Σύλλογος Ζαχλωριτίκων – Ηρακλής” έκοψε τη πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Σε ένα ηλιόλουστο τοπίο παρά το χειμερινό κρύο, το πρωί της Κυριακής 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στον εξωτερικό χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου στο κέντρο του χωριού.

 

Ευχές παρουσία δημάρχου, συμβούλων

Πλήθος κόσμου, τηρώντας όλοι τα υγειονομικά μέτρα βρήκαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις ευχές για το νέο έτος και να εορτάσουν για τον όμορφο και δραστήριο σύλλογο. Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής, βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων των δυο τελευταίων χρόνων της περιοχής, ενώ ευχές απεύθυνε ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος. Παρευρέθηκαν επίσης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Χριστόπουλος, Τάκης Ανδριόπουλος, Νίκος Καραίσκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Μαρινόπουλος και Γιώργος Κουβαράς και φυσικά, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παναγιώτης Μητσόπουλος.

Λελούδας: «Αίτημα για ηλεκτροδότηση του σχολείου»

Μιλώντας στo protionline.gr ο γραμματέας του Συλλόγου Χρήστος Λελούδας και αναφερόμενος στην όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: «Με την ευκαιρία της συνάντησης με τον δήμαρχο, του παραθέσαμε κάποια θέματα που απασχολούν τόσο το σύλλογο μας, όσο και την κοινότητα, στα οποία χρειαζόμαστε την βοήθεια της δήμου. Πιο συγκεκριμένα ζητήσαμε την αναβάθμιση και αποκατάσταση του πίνακα του ηλεκτρικού ρεύματος του πρώην Δημοτικού Σχολείου, που πλέον στεγάζει τα γραφεία του Συλλόγου και αποτελεί χώρο διαφόρων δραστηριοτήτων. Είναι ένα έργο απαραίτητο για την διεξαγωγή της ετήσιας ‘Γιορτής Τράγου” που πραγματοποιείται στο προαύλιο χώρο του σχολείου και αποτελεί τη μόνη πηγή εσόδων μας. Προσπαθούμε να συμβάλουμε οπουδήποτε στο χωριό ακόμα και με παρεμβάσεις που ξεφεύγουν των αρμοδιοτήτων μας» κατέληξε να πει ο κ. Λελούδας.

Ο Σύλλογος, οποίος ουσιαστικά είναι ένας μορφωτικός – πολιτιστικός τοπικός Σύλλογος, συμβάλλει οπουδήποτε στην ευρύτερη περιοχή με έργα και παρεμβάσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης του. Κλείνοντας, ο γραμματέας του Συλλόγου, τόνισε: «Είναι πολύ συγκινητικό ότι λίγα χρόνια πριν, ο σύλλογος αυτός βράβευσε εμένα για την επιτυχία μου στις πανελλήνιες και τώρα… είμαι εγώ στο Δ.Σ. και βραβεύουμε τις επόμενες γενιές. Και το λέω αυτό με σκοπό να παρακινήσω τα παιδιά της περιοχής, να συμμετάσχουν στα κοινά και κυρίως να τους ενδιαφέρει να προσφέρουν. Η προσφορά σε ανταμείβει τόσο άμεσα βλέποντας τη συμμετοχή και την ικανοποίηση των μελών και των φίλων του συλλόγου». Τέλος, να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια και λόγω της κατάστασης της πανδημίας, δεν έχουν γίνει καθόλου νέες εγγραφές ή ανανεώσεις μελών. Ωστόσο υπάρχουν πολλά μέλη και “φίλοι” τόσο από το ίδιο το χωριό, όσο και από άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής, που συμμετέχουν σε κάθε δράση που πραγματοποιείται.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr