background img
banner
banner

Ως το καλοκαίρι η Άβυθος θα έχει αποχέτευση!

ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΑΤ

«Όποιος καεί με τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι» λέει ο θυμόσοφος λαός και στην περίπτωση των υπό εκτέλεση έργων στο Αίγιο, ταιριάζει απόλυτα, καθώς στη… θέα του «παγωμένου» έργου της πλατείας Αγ. Λαύρας, εκφράζονται επιφυλάξεις και για τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης, έργο το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΑ που το παρακολουθεί… στενά, προχωρά κανονικά. Ήδη υπάρχει η εκτίμηση πως ειδικά για τον οικισμό της Αβύθου, ως το καλοκαίρι θα έχουν γίνει οι συνδέσεις και τα βυτιοφόρα θα αποτελούν παρελθόν…

Η ερώτηση Γούτου και η απάντηση Καλογερόπουλου

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Γούτος έθεσε ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος την περασμένη Τετάρτη, για το πώς προχωρά το έργο των εσωτερικών δικτύων, σημειώνοντας πως οι εργασίες δεν προχωρούν όπως θα περίμενε κανείς και εκτιμώντας πως είναι δύσκολο το έργο να παραδοθεί σε διάστημα 20 μηνών που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα. Απαντώντας του, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, είπε πως όντως υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση και πως γίνονται ήδη συναντήσεις γι’ αυτό. ΄΄Σε αναλογικό χρόνο η καθυστέρηση είναι περίπου στο 25%, πιστεύω ότι θα την καλύψουμε πιέζοντας για την όσο το δυνατόν πιο πιστή εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος. Στο 90% των έργων υπάρχουν παρατάσεις, συμμερίζομαι την αγωνία να ολοκληρωθεί το έργο κυρίως λόγω της ανατίμησης των υλικών. Έχω συνεργασία με τους υπηρεσιακούς θα έχουμε μία αναφορά κάθε τέλος του μήνα από τη ΔΕΥΑΑ για το πώς κυλούν τα έργα΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ξεκινά και στις Καμάρες

Από πλευράς υπευθύνων της ΔΕΥΑΑ ωστόσο εκφράζεται ικανοποίηση για την πορεία του έργου. Όπως εξηγούν, υπεγράφη η σύμβαση στα τέλη Σεπτεμβρίου και αμέσως προχώρησαν οι διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις που διαρκούν συνήθως δύο μήνες περίπου. Εξαιτίας δυσμενών καιρικών, σημειώθηκε μία μικρή καθυστέρηση, ωστόσο το έργο ξεκίνησε από την Άβυθο όπου προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Μία μικρή καθυστέρηση υπάρχει στην Ανατολική Αιγιάλεια και στις Καμάρες που ξεκινά τώρα. Πληροφορούν ωστόσο πως εάν δεν υπάρξει κάποια σοβαρή ανατροπή, στις αρχές Μαΐου, η Άβυθος, που είναι ένας μεγάλος οικισμός, όχι μόνο θα έχει αποχέτευση αλλά αυτή θα λειτουργεί κιόλας! Κάπως έτσι θα μπει τέλος στη χρήση παλιών αποχετεύσεων και βυτιοφόρων, γεγονός που δημιουργούσε προβλήματα.

Οι ρυθμοί θα ενταθούν άνοιξη και καλοκαίρι

΄΄Το έργο έχει ρυθμό και προχωρά εντατικά. Οι προμήθειες έχουν γίνει, υλικά υπάρχουν, τα συνεργεία εμπλουτίζονται και από την τοπική αγορά με εργατικό δυναμικό και δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό ως προς την πορεία των εργασιών. Απεναντίας μάλιστα, οι εργασίες προχωρούν βάσει χρονοδιαγράμματος και οι ρυθμοί θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο την άνοιξη και το καλοκαίρι που οι συνθήκες ευνοούν. Ο ορισμός της παραγωγής έργου δεν είναι ίδιος όλες τις εποχές΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτης Νικολόπουλος. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως οι εργασίες, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Άβυθο, είναι πιο μπροστά απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αν δεν προκύψουν απρόβλεπτες καταστάσεις, κάτι ανάλογο θα συμβεί και στους άλλους οικισμούς και τις κοινότητες.

Είναι γεγονός ότι η καθυστέρηση της πλατείας έχει θορυβήσει πολύ κόσμο και έχει γίνει παράδειγμα προς αποφυγή, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα συμβαίνει σε κάθε μεγάλο έργο, το οποίο ενδεχομένως θα… πατά σε πιο γερές βάσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr