background img
banner
banner

Αναβαθμίζει το κέντρο της πόλης

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΛ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ

Στο εσωτερικό του κτιρίου έχουν μεταφερθεί οι εργασίες αποκατάστασης του ακινήτου στη συμβολή των οδών Κλ. Οικονόμου και Ερμού, ιδιοκτησίας του Γενικού Νοσοκομείου Ανατ. Αχαΐας (Ο.Μ. Αιγίου), το οποίο εκτιμάται ότι το πολύ σε έναν χρόνο, θα είναι έτοιμο προς χρήση. Ο τρόπος αξιοποίησής του δεν έχει ακόμη αποφασιστεί από την διοίκηση του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος, ωστόσο η θέση του και μόνο το καθιστά ως ένα από τα σημαντικότερα «φιλέτα» στο κέντρο της πόλης, που σίγουρα θα αποφέρει σημαντικό όφελος.

Όπως μετέφερε στo protionline.gr ο διοικητής Θανάσης Γεωργάκης, οι εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο κατόπιν απόφασης της διοίκησης για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, που μέχρι σήμερα παραμένει ανεκμετάλλευτη. Το κτίριο παρέμενε εγκαταλελειμμένο, χωρίς προοπτική, ενώ πλέον με την ανακαίνισή του αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας του κέντρου. Η αποκατάσταση του κτιρίου θα αναδείξει αφενός την αρχιτεκτονική του, συμβάλλοντας στη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του ιστορικού κέντρου, με ταυτόχρονη αναβάθμιση της περιοχής και αφετέρου η εμπορική του χρήση θα αποφέρει ένα σημαντικό έσοδο για το νοσοκομείο.

Παρέμενε για χρόνια σε άσχημη κατάσταση

Το διώροφο κτίριο 130τ.μ. περίπου, παρέμενε εγκαταλελειμμένο και ετοιμόρροπο για πολλά χρόνια, ενώ λίγο πριν… παραδοθεί στον χρόνο, χρησιμοποιείτο μόνο το ισόγειό του ως κατάστημα παιχνιδιών και ειδών δώρων. Με πρόσοψη 9 μέτρα από την οδό Ερμού και 13 από την Κλ. Οικονόμου και διατηρώντας τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλει στην αισθητική ανάδειξη της φυσιογνωμίας του ιστορικού κέντρου.

Παράδοση σε έναν χρόνο

Ως προς τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί, ο κ. Γεωργάκης κάνει γνωστό πως αρχικά έγιναν υποστυλώσεις, ενώ έχει αποκατασταθεί πλήρως η στέγη του κτιρίου που ήταν επικίνδυνη και έμπαζε νερά. Αυτό το διάστημα αποκαθίστανται σημεία του δαπέδου που είχαν υποχωρήσει ή παρουσίαζαν προβλήματα, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η υποστύλωση των δοκαριών και μεσοτοιχιών.

΄΄Η αναπαλαίωση του εν λόγω κτιρίου προχωρά κανονικά, εκτιμάμε ότι μετά το Πάσχα θα ενταθούν ακόμη περισσότερο οι εργασίες εξωτερικά, αφού θα το επιτρέψουν και οι καιρικές συνθήκες΄΄, σημείωσε ο διοικητής ενώ ερωτηθείς αναφορικά με το πότε θα παραδοθεί ολοκληρωμένο το κτίριο, είπε ότι υπολογίζεται στις αρχές του 2023, το πολύ έναν μήνα μετά. Όπως και να έχει, τόνισε πως ΄΄είναι μία σημαντική τοπική κληρονομιά κι ένα στολίδι για το Αίγιο που οφείλουμε να αναδείξουμε΄΄.

Σε δεύτερο χρόνο, η διοίκηση του νοσοκομείου, μετά την αποκατάσταση του κτιρίου, αποβλέπει στην αύξηση των εσόδων του Ιδρύματος από την εμπορική του εκμετάλλευση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr