background img
banner
banner

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ: Τεράστια η κινητοποίηση των σχολείων της περιοχής

ΜΕ… 5 ΤΟΝΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ένα ¨κύμα αγάπης¨ και συμπαράστασης προς τον πολύπαθο λαό της Ουκρανίας ενεργοποιήθηκε και τελέστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και μέχρι τη Δευτέρα, σε όλη την Αιγιάλεια. Ο στόχος ήταν ένας και γεμάτος ανθρωπισμό: Η συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του δήμου. Το κίνητρο απ’ την άλλη, ήταν επίσης ακλόνητο: Το γλυκό χαμόγελο των προσφύγων και των ανθρώπων που δοκιμάζονται από το “φονικό πρόσωπο” του πολέμου. Η αποστολή έχει ήδη στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και εν μέρει έχει εκτελεσθεί, καθώς τα συνολικά πέντε χιλιάδες (και πλέον) κιλά των αγαθών, θα ταξιδέψουν προς τον προορισμό τους σε τρεις δόσεις.

Συνεργασία με την Ουκρανία

Η δράση ήρθε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας, που σε συνεργασία και κοινή προσπάθεια με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιάλειας και την Β’ ΕΛΜΕ, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν έναν πολύ μεγάλο μηχανισμό στήριξης στα ¨παιδιά του πολέμου¨.  Το ενδιαφέρον υπήρξε εκπληκτικό και ήταν λογικό τελικά, να συγκεντρωθούν τελικά πέντε χιλιάδες κιλά σε τρόφιμα, προϊόντα και φαρμακευτικό υλικό πάσης φύσεως. Την όλη διαδικασία “οργάνωσαν και συντόνισαν” λίγοι άνθρωποι μεν… αλλά συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες όλων ανεξαιρέτως των σχολικών μονάδων της Αιγιάλειας και κάθε βαθμίδας. Τα παιδιά απέδειξαν ότι σε έκτακτες περιπτώσεις και σε δύσκολες συνθήκες, ο ανθρωπισμός και η προσφορά αγάπης είναι σε πρώτη προτεραιότητα και αυτό αποδείχθηκε σε πολλές περιπτώσεις, όπου μικρά παιδιά του δημοτικού “κουβαλούσαν” μόνα τους (!) τις σακούλες με τα προϊόντα, μέχρι το ειδικό όχημα που συγκέντρωνε τα αγαθά.

Σε τρεις παρτίδες θα φτάσει η “βοήθεια αγάπης”

Απ’ άκρη σ’ άκρη και από όλα τα σχολεία του δήμου, υπήρξε άμεση και δυναμική ανταπόκριση για την συλλογή των φαρμάκων και των τροφίμων της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, ολοκληρώνεται και η τρίτη κατά σειρά παρτίδα από τις σχολικές μονάδες, με την εταιρεία ¨Acs Courier¨ να… αδυνατεί να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο των πακέτων ¨αγάπης¨ που έρχονταν κατά… ριπές. Το υλικό και τα τρόφιμα πρόκειται να ταξιδέψουν άμεσα προς τα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία και σε συγκεκριμένο σημείο, όπου εκεί έχει καταλήξει το κλιμάκιο των Ελλήνων ¨Γιατρών του Κόσμου¨. Τα πακέτα θα παραλειφθούν σε συγκεκριμένη διεύθυνση ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος απωλειών στον… δρόμο, καθώς από την όλη επιχείρηση των “Γιατρών του Κόσμου” υπάρχει η διαβεβαίωση ότι τα πράγματα πρόκειται να διανεμηθούν σε οικισμούς και περιοχές που πλήττονται από την μανία του πολέμου, με τον πιο βάναυσο και ¨άγριο¨ τρόπο.

Βασιλακοπούλου: Συγχαρητήρια σε όλους και κυρίως στους μαθητές

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Διαμάντω Καρτσωνάκη – Βασιλακοπούλου, μιλώντας στο protionline.gr για την μεγάλη και ουσιαστική βοήθεια των σχολείων του δήμου και της Ένωσης Γονέων και χαιρετίζοντας την όλη προσπάθεια, τόνισε: «Ο πόλεμος είναι ένα σκληρό πράγμα και είναι λυπηρό να δοκιμάζεται με αυτό τον τρόπο ένας ολόκληρος λαός κατ’ αυτόν τον τρόπο. Συγχαρητήρια και στους γονείς και στους δασκάλους των σχολικών μονάδων όλης της περιοχής για το ενδιαφέρον και την επιμονή τους να προσφέρουν. Μα τα πιο πολλά εύσημα ανήκουν στους μαθητές, στα ίδια τα παιδιά, ήταν πράγματι όμορφο και συναρπαστικό να βλέπει κανείς την χαρά τους για την συγκέντρωση των αγαθών. Όλοι οι δημότες, μικροί – μεγάλοι, απέδειξαν ότι σε δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις η Αιγιάλεια γίνεται μια “γροθιά αγάπης” και σαφώς, ένας “φάρος αισιοδοξίας” που πάντα θα υπάρχει, πάντα θα υπερτερεί» δήλωσε η κ. Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη για την δράση.

Κουτρόπουλος: “Ο Σύλλογος απλώς υλοποίησε τα “θέλω” των παιδιών”

«Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τρομερά συγκινητική. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στο κάλεσμα αυτό, στην δράση της αγάπης και της στήριξης στον πονεμένο και πολύπαθο λαό της Ουκρανίας, όλος ο κόσμος είχε ευαισθητοποιηθεί και βοήθησε με ό,τι μπορούσε ο καθένας, ακόμα και απ’ το υστέρημά του. Τα σχολεία της Αιγιάλειας συμμετείχαν όλα ανεξαιρέτως έμπρακτα και οι μαθητές κάθε σχολείου ήταν ο κύριος λόγος της κινητοποίησης. Εμείς σαν Σύλλογος Γονέων, απλώς υλοποιήσαμε τα “θέλω” των παιδιών...» ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Αιγιαλείας Μένιου Κουτρόπουλου μιλώντας στo protionline.gr. Ο πρόεδρος μάλιστα, επισήμανε το ποσό σημαντική είναι αυτή η κίνηση από τα παιδιά της Αιγιάλειας στα παιδιά της χώρας που μαίνονται οι εχθροπραξίες, όμως επισήμανε και το ιδιαίτερο αίσθημα που ένιωσαν οι μαθητές συγκεντρώνοντας αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης, κάνοντας την κίνηση αυτή όχι μόνο ευγενική, αλλά πολύ περισσότερο πολύτιμη.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία: “Μια πολύ σημαντική στιγμή ήταν που πολλά παιδάκια κουβαλούσαν πακέτα και κούτες προσπαθώντας να βοηθήσουν να γεμίσει όσο περισσότερο γίνεται το αυτοκίνητο της “αγάπης” προκειμένου να φτάσουν στην Μυρτιά (στην αίθουσα του καταστήματος “Όνειρο”) ώστε να τα πακετάρουν και να γίνει η κατηγοριοποίηση των προϊόντων. Ήδη η πρώτη παρτίδα των προϊόντων έχει σταλεί, έπονται και τα υπόλοιπα. Όλοι έχουμε τρομερό ενθουσιασμό για αυτό που επιτελείται» συμπλήρωσε ο κ. Κουτρόπουλος, ενώ επισήμανε την μεγάλη θέληση που έδειξε ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ δεν λησμόνησε να σημειώσει το μεγάλο ενδιαφέρον όλων των μελών του Συλλόγου Γονέων για την έμπρακτη στήριξη και συμμετοχή τους σε κάθε επίπεδο και για κάθε περίπτωση που απαιτούσαν οι συνθήκες.

Σκανδάμη: “Οι μαθητές κατάφεραν κάτι αξιοθαύμαστο…”

«Είμαι πολύ υπερήφανη και χαρούμενη με αυτήν την κινητοποίηση. Τα παιδιά των σχολείων ήταν χαμογελαστά και γεμάτα συγκίνηση, για την συμμετοχή τους και αυτό ήταν ένα έκδηλο συναίσθημα που μπορούσε να σε “καθηλώσει” στην κυριολεξία. Έβλεπες την αγάπη και τον αλτρουισμό στα πρόσωπα των μαθητών και αυτό ήταν… μαγικό» ήταν τα λόγια της προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας Αθηνά Σκανδάμη, στo protionline.gr. Σε άλλη ερώτηση και για την συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των σχολείων, η κ. Σκανδάμη τόνισε: «Αυτό που κατάφεραν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστο. Ακόμα και τα μικρά ολιγομελή σχολεία είχαν κάτι να προσφέρουν, είχαν κάτι να δώσουν! Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Όλοι έδωσαν ό,τι μπορούσαν και είμαστε ενθουσιασμένοι. Μου άρεσε που την όλη διαδικασία την ευχαριστήθηκαν τα ίδια τα παιδιά, μάλιστα κάποια μικρούλια κάθισαν και ζωγράφισαν ουκρανικές σημαίες με αφιερώσεις στα ουκρανικά (!) ώστε να μπορούν τα παιδιά της Ουκρανίας να τα διαβάσουν. Ήταν τρομερά συγκινητικό» επισήμανε στo protionline.gr η πρόεδρος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr