background img
banner
banner

Εθνική υπερηφάνεια ο φόρος τιμής από τα σχολεία | ΦΩΤΟ

Με μεγάλη λαμπρότητα και υπερηφάνεια πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαρτίου, παραμονή της μεγάλης Εθνικής Εορτής, η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη των Υψηλών Αλωνίων στο κέντρο της πόλης του Αιγίου, ανάμεσα σε πλήθος κόσμου και μαθητών κάθε βαθμίδας. Η γιορτή, που ξεκίνησε πέντε λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι δίχως να συμπεριλαμβάνει την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών, είχε παντού χρώμα… Ελλάδας, καθώς δεκάδες παιδιά με παραδοσιακές στολές και σημαίες στα χέρια, έδιναν ένα πανηγυρικό κλίμα στην όλη διαδικασία. Τα αυθόρμητα χειροκροτήματα όσων προσήλθαν “ταίριαξαν” απόλυτα με τον ανοιξιάτικο ήλιο που βοηθούσε αρκετά στην ψυχική ανάταση των Αιγιωτών.

Ποιοι παρέστησαν

Την σχολική εορτή και την κατάθεση των δάφνινων στεφάνων παρακολούθησαν από τον δήμο, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευστράτιος Βαρδάκης, καθώς και η Επικεφαλής της παράταξης “Ποιοτική Αιγιάλεια” Βασιλική Ψυχράμη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώτα Γκρέμου και Παναγιώτης Μαρινόπουλος. Παραβρέθηκε επίσης ο πρόεδρος της κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης και πολλοί εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και εκπαίδευσης, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς, καθώς και οι απεσταλμένοι του ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ Αιγίου.

Ποια σχολεία κατέθεσαν στεφάνια

Αμέσως μετά, ξεκίνησε η κατάθεση στεφάνων με την πρώτη αποτίμηση φόρου τιμής να γίνεται από το ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ Αιγίου του οποίου οι εκπρόσωποι προκάλεσαν αμέσως αρκετή συγκίνηση, καθώς τα μέλη του ευχήθηκαν για την μεγάλη γιορτή και κατέθεσαν το στεφάνι μέσα σε δυνατά χειροκροτήματα. Έπειτα, έγινε κατάθεση δάφνινων στεφάνων από σχολεία της περιοχής, με αυτά μεγαλύτερων παιδιών, δηλαδή 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, 3ο Γυμνάσιο Αιγίου, 4ο Γυμνάσιο Αιγίου, Εσπερινό Γυμνάσιο Αιγίου, 1ο ΓΕΛ Αιγίου, 2ο ΓΕΛ Αιγίου, Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου, 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου και 2ο ΕΠΑΛ Αιγίου (Νυχτερινό) να καταχειροκροτούνται παρατεταμένα από όλους τους παρευρισκόμενους. Εν συνεχεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή υπέρ των ψυχών και έπειτα ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της χώρας, τραγουδισμένος από την χορωδία του 1ου Γυμνασίου Αιγίου.

Να σημειωθεί ότι, η εκδήλωση που διήρκεσε περίπου εικοσιπέντε λεπτά, είχε χαρακτήρα… “covid” καθώς το επιβεβαιωμένο ιικό φορτίο των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή, ανάγκασε τους διοργανωτές να υπάρχουν (όσο τω δυνατόν μπορούσε να γίνει) αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των παρευρισκομένων και να φορούν μάσκες προστασίας, για αποφυγή του κορωνοϊού.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr