background img
banner
banner

Κινητοποίηση τη Δευτέρα για να μην κλείσει το Καμανδάνειο

ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Καραμανδάνειου, του παιδιατρικού νοσοκομείου της Πάτρας θα προχωρήσουν την Δευτέρα 4 Απριλίου οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, μετά από σχετική απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής Ε.Ι.Ν.Α Καραμανδανείου Νοσ. Παίδων. Πρόκειται για το μοναδικό αμιγώς Παιδιατρικό Νοσoκομείο της Νοτιοδυτικής Ελλάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, οι εργαζόμενοί του προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μικρών ασθενών της περιοχής, πάρα τις αντίξοες πολλές φορές συνθήκες.

Τη δεδομένη όμως στιγμή βρίσκονται σε μια οριακή κατάσταση, με σοβαρές ελλείψεις τόσο σε ιατρικό όσο και νοσηλευτικό προσωπικό. Αποκορύφωμα είναι η επισφαλής λειτουργία του Αναισθησιολογικού τμήματος. Λόγω της συνταξιοδότησης των τριών εκ των τεσσάρων μόνιμων γιατρών, θα στελεχώνεται εφεξής από μία μόνο μόνιμη επιμελήτρια Β’. Συνέπεια αυτού θα είναι η δραματική μείωση των χειρουργείων καθώς και η αδυναμία αντιμετώπισης έκτακτων παιδιατρικών περιστατικών που απαιτούν αναισθησιολογική παρέμβαση.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως αν δεν δοθούν εδώ και τώρα λύσεις, το Καραμανδάνειο θα οδηγηθεί σε λειτουργικό μαρασμό, με επακόλουθο την ταλαιπωρία τόσο των μικρών ασθενών όσο και των οικογενειών τους, αφού ακόμη και για απλές επεμβάσεις ρουτίνας θα πρέπει να προσφεύγουν σε Νοσοκομεία της Αττικής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr