background img
banner
banner

Πικετοφορία ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Φωνή – καταδίκη της εμπλοκής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, έστειλαν χθες από το Αίγιο, εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι, που συμμετείχαν στην πικετοφορία που οργανώθηκε από το ΚΚΕ. Με πανό στα χέρια και σημαίες, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από την Τρίγωνη Πλατεία και ακολουθώντας τη διαδρομή Κλ. Οικονόμου – Μητροπόλεως, κατέληξαν στα φανάρια της Σολωμού, φωνάζοντας συνθήματα.

«Ούτε γη ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών», «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές, είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές», «Κλείστε τη Σούδα και τα στρατηγεία, εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Ένωση και ΝΑΤΟ, πολέμου συνδικάτο», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα, τα σύνορα χαράζουν», «Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών». Αυτά ήταν τα συνθήματα που βροντοφώναξαν οι συγκεντρωμένοι, καλώντας τον λαό της Αιγιάλειας να καταδικάσει την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. Όπως είπαν, ΄΄ευελπιστούμε να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι το σύνθημα: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, εδώ και τώρα να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας, να κλείσουν αμέσως όλες οι βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του΄΄.

Σημείωσαν ακόμη πως ΄΄η απάντηση υπέρ των συμφερόντων του λαού μας δε βρίσκεται στο να συστρατευθούμε σαν λαός και χώρα με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Η εργατική – λαϊκή πάλη πρέπει να χαράξει αυτοτελή γραμμή μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια. Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο΄΄.

Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας…

Τέλος, αναφέρθηκαν και τα εξής: ΄΄Μπροστά σε αυτή τη διαμορφούμενη πραγματικότητα λέμε “όχι” στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Δίνουμε την δική μας μάχη αποκαλύπτοντας την αλήθεια για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο από την σκοπιά της εργατικής τάξης και των λαών!
Αντιπαλεύουμε το εθνικιστικό μίσος που καλλιεργείται από τις αστικές τάξεις και τα ιμπεριαλιστικά κράτη για την προώθηση των συμφερόντων τους στην περιοχή. Αντιτασσόμαστε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και απαιτούμε να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία! Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ! Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές! Να γυρίσουν πίσω όλα τα ελληνικά στρατεύματα που δρουν εκτός συνόρων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και τους λαούς της Ρωσίας και Ουκρανίας. Παλεύουμε μαζί τους ενάντια στον εθνικισμό και τον σοβινισμό, για την απεμπλοκή των λαών με τη δική τους εξουσία, από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr