background img
banner
banner

«Ο Κράθις σήμερα έχει την εικόνα που του αξίζει!»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΠΑΡΟΧΘΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΧΩΡΟ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Επιχείρηση καθαρισμού παρόχθια, κοντά στην κοίτη του ποταμού Κράθι πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, αλλάζοντας την εικόνα του σημείου το οποίο ασυνείδητοι είχαν μετατρέψει σε χώρο ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων. Βασική προϋπόθεση βέβαια για να έχει ακόμη μεγαλύτερη ουσία η προσπάθεια, είναι να μην ξαναπαρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα ρύπανσης του περιβάλλοντος…

Ο καθαρισμός έγινε κατόπιν κινητοποίησης της Δ.Ε. Ακράτας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αιγιαλείας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Καραΐσκο, ενώ χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια ώστε να «σηκωθούν» από το σημείο ογκώδη απορρίμματα, κλαδιά και σακούλες, με το αποτέλεσμα να δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για «άλλη περιοχή».

Ερωτηθείσα από τo protionline.gr για τη δράση, η αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου, η οποία συνδράμει τον δήμαρχο για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος των Δημοτικών Ενοτήτων Ακράτας και Αιγείρας, ανέφερε πως από παλιά στον χώρο εναπόθεταν απορρίμματα διαφόρων ειδών, βαρέα, κηπαία κ.ά. Όπως είπε, ΄΄κάθε χρόνο καταβάλλουμε μία προσπάθεια να καθαρίσουμε το σημείο, ωστόσο φέτος έγινε ό,τι καλύτερο. Στόχος μας είναι από εδώ και στο εξής να περιορίσουμε την πρόσβαση, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί η πολύ κακή αυτή συνήθεια κάποιων, που είχε ως αποτέλεσμα να πλήττεται η εικόνα της περιοχής. Όπου υφίσταται πρόβλημα θα επιχειρήσουμε κάτι αντίστοιχο΄΄.

Μαρία Σταυροπούλου: «Πρέπει να βλέπουμε τους κοινόχρηστους χώρους ως προέκταση του σπιτιού μας»

Η αντιδήμαρχος εστίασε παράλληλα, στην αναγκαιότητα διατήρησης της καθαρότητας των σημείων στα οποία γίνονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις, κάτι που έγκειται στην ατομική ευθύνη του καθενός ξεχωριστά. ΄΄Η ουσία δεν είναι μόνο στον καθαρισμό. Η αρμόδια Υπηρεσία θα βγει και δύο και τρεις φορές να καθαρίσει. Από εκεί και πέρα, το ζητούμενο είναι, στο πλαίσιο της προσωπικής ευθύνης του καθενός, να φροντίζουμε ώστε να διατηρούνται καθαροί οι κοινόχρηστοι χώροι. Όταν ένας χώρος μάς παραδίδεται καθαρός, για να μπορούμε να μιλάμε για καθαριότητα, οφείλουμε να αναλαμβάνουμε την ευθύνη να διατηρείται καθαρός΄΄, τόνισε η κ. Σταυροπούλου, προσθέτοντας: ΄΄Πρέπει άπαντες να αντιληφθούν πως όπως δεν αφήνουμε απορρίμματα στο σπίτι μας έτσι δεν πρέπει να το κάνουμε και εκτός αυτού. Όπως ο κάθε πολίτης αξιώνει να έχει δικαιώματα στον κοινόχρηστο χώρο, έτσι πρέπει να καταλάβει πως έχει και υποχρεώσεις. Πρέπει να βλέπει τους κοινόχρηστους χώρους ως προέκταση του σπιτιού του΄΄.

΄΄Εμείς δικαιούμαστε να έχουμε άποψη για την καθαριότητα στην πόλη μας όταν γίνουμε φύλακες αυτής της εικόνας! Όταν με το προσωπικό μας ενδιαφέρον αποτρέψουμε κάθε επίδοξη προσπάθεια των συμπολιτών μας να τον μετατρέψουν πάλι σε χώρο ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων, προς διευκόλυνση τους! Οι κοινόχρηστοι δημοτικοί χώροι δεν είναι ξένοι είναι η “αυλή” του σπιτιού μας!΄΄, κατέληξε η αντιδήμαρχος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr