background img
banner
banner

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Ο Λοϊζος Τσολάκης στο BREVET 200 Km “Κόρινθος-Καλάβρυτα-Κόρινθος”

Ο ΑΙΓΙΩΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

O Aιγιώτης ποδηλάτης υπερμαραθώνιων διαδρομών (και μοναδικός στην Αιγιάλεια) Λοϊζος Τσολάκης, συμμετείχε σε ένα ακόμη brevet 200 χλμ που διοργανώθηκε την Παρασκευή 25η Μαρτίου, ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξη του ξεσηκωμού των Ελλήνων κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και που ταυτόχρονα συνδέεται με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η επιλογή της ημερομηνίας και του τόπου κάθε άλλο παρά τυχαία είναι και ο Λοίζος Τσολάκης ήταν ανάμεσα στους 67 ποδηλάτες που έτρεξαν στη διαδρομή Κόρινθος – Καλάβρυτα – Κόρινθος “.

“Τα θερμά μου συγχαρητήρια’ στους διοργανωτές Bioracer Hellas για την άψογη διοργάνωση και για την άρτια τεχνική υποστήριξη στο control των Καλαβρύτων και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων για τα υπέροχα τοπικά εδέσματα που προσέφερε στους ποδηλάτες” δήλωσε ο Αιγιώτης υπερποδηλάτης που πλέον προετοιμάζεται για δύο πολύ σημαντικά brevet που θα γίνουν τον Απρίλιο. Πρόκειται για αγώνες 400 και 600 χιλιομέτρων με διαδρομές Πάτρα – Ελευσίνα και Ελευσίνα – Πύργος – Ελευσίνα αντίστοιχα.

“Πρόκειται για πολύ επίπονους αγώνες με όριο τις 27 και τις 40 ώρες αντίστοιχα” τονίζει μιλώντας στην “Π” και συμπληρώνει: “Ο ποδηλατικός μου στόχος για φέτος είναι να τρέξω και τα 600 Km και ανυπομονώ για τον αγώνα’’.

Θυμίζουμε, ότι Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 ο κ. Τσολάκης είχε διοργανώσει το 1ο BREVET ΑΙΓΙΟΥ συνολικής απόστασης 200Km στην πόλη του Αιγίου με την επωνυμία «Βοστίτσα το μπαλκόνι του Κορινθιακού». Η εκκίνηση και ο τερματισμός ήταν στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, πραγματοποιήθηκε δε με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και η όλη διοργάνωση ήταν με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και του προγράμματος Fame Road του Δήμου Αιγιαλείας.

Tι είναι το brevet

Τα brevet είναι ποδηλασία μη ανταγωνιστική, μεγάλων αποστάσεων, χωρίς εξωτερική βοήθεια, με χρονικό περιορισμό. Ξεκινούν από διαδρομές 200 χλμ. με 13.5 ώρες χρόνο περιορισμού, 300 χλμ. με 20 ώρες, 400 χλμ. με 27 ώρες, 600 χλμ με 40 ώρες και 1000 χλμ με 75 ώρες περιορισμό. Υπάρχουν και τα πολύ μεγάλα brevet των 1200χλμ και οι συμμετέχοντες πρέπει να τερματίσουν σε 90 ώρες ή λιγότερο. Ξεκίνησαν το 1891, η διαδρομή ήταν το Paris-Brest-Paris (PBP) το οποίο ενέπνευσε τους μοντέρνους Ολυμπιακούς ποδηλατικούς αγώνες και το Tour de France. Μερικές φορές τα brevet, ονομάζονται και randonnées, μια λέξη χωρίς ακριβή μετάφραση στα αγγλικά, αλλά συνώνυμη της περιήγησης, της περιπέτειας και της περιπλάνησης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr