background img
banner
banner

Αδέσποτα της Αιγιάλειας σε «αγκαλιές» της πρωτεύουσας

ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ούτε ένα, ούτε δύο, 18 αδέσποτα σκυλιά από την Αιγιάλεια υιοθετήθηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε από οικογένειες στους δήμους Αγ. Δημητρίου και Αμαρουσίου Αττικής. Ήταν μία ακόμη προσπάθεια του δήμου Αιγιαλείας σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο «Τα Φιλαράκια», που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, παίρνοντας αυτά τα σκυλιά από τον δρόμο και βοηθώντας τα να βρουν στέγη και… ζεστή αγκαλιά!

Η επίσκεψη του αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής και προέδρου της Επιτροπής του δήμου για τα αδέσποτα Γιώργου Φραγκονικολόπουλου στην πρωτεύουσα, είχε “διπλό κέρδος”, αφού σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό, μετέφερε σε δύο δήμους σε αντίστοιχες «ημέρες υιοθεσίας», αδέσποτα από την Αιγιάλεια.

Συνεργασία με τους δύο δήμους

Το Σάββατο 9 Απριλίου το πρωί βρέθηκε στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου, όπου τον υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Γιάννης Παναγόπουλος, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η κοινή δράση των δήμων Αιγιαλείας και Αγ. Δημητρίου. Μάλιστα, με πρωτοβουλία του κ. Παναγόπουλου, ο κ. Φραγκονικολόπουλος φιλοξενήθηκε στην περιοχή προκειμένου να βοηθηθεί ακόμα περισσότερο η όλη επιχείρηση στο πλαίσιο της ημέρας υιοθεσίας. Εκεί δόθηκαν προς υιοθεσία πέντε σκυλιά από την Αιγιάλεια.

Την επόμενη ημέρα Κυριακή 10 Απριλίου, ο κ. Φραγκονικολόπουλος βρέθηκε στο Μαρούσι προσκεκλημένος του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, όπου μαζί με τους εκπροσώπους της φιλοζωικής οργάνωσης της ευρύτερης περιοχής, έλαβαν μέρος κοινή δραστηριότητα στα πλαίσια της Ημέρας Υιοθεσίας και ο δήμος Αιγιάλειας προχώρησε σε 13 ακόμα υιοθεσίες, ολοκληρώνοντας έτσι όχι μόνο τις άψογες πραγματικά σχέσεις μεταξύ των τριών δήμων, αλλά και την διαπίστευσή τους για πολλές και σημαντικές δράσεις στο μέλλον, σε κάθε επίπεδο.
Ερωτώμενος ο αντιδήμαρχος Αιγιαλείας για τη δράση, δήλωσε στo protionline.gr: “Στον δήμο Αγίου Δημητρίου δώσαμε 5 σκυλιά στα πλαίσια της Ημέρας Υιοθεσίας. Την επόμενη ημέρα στον δήμο Αμαρουσίου στο Πάρκο Συγγρού, δόθηκαν ακόμα 13 σκυλάκια. Σύνολο δηλαδή 18. Και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι τα σκυλιά που δώσαμε δεν ήταν κουτάβια. Πολύς κόσμος δυσκολεύεται να πάρει κάποιο σκυλάκι που δεν είναι μικρό και αυτό “βαραίνει” περισσότερο σαν ουσία την συντονισμένη και δραστική προσπάθειά μας”.

“Οι κοινές δράσεις μας με τους δύο δήμους στέφθηκε με επιτυχία. Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους αντιδήμαρχους και τις φιλοζωικές οργανώσεις, είχε γίνει τεράστια δουλειά και δημοσιοποίηση για αυτήν την ημέρα. Μάλιστα, ο κ. Παναγόπουλος μας διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει και την διαδικασία της στείρωσης για τα σκυλιά αυτά. Η συνεργασία μας ήταν άψογη και είμαστε πολύ χαρούμενοι και για την αποτελεσματικότητα και για την όποια φιλοξενία” πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

Δεν αγοράζουμε, υιοθετούμε σκύλο…

Το μήνυμα της Ημέρας Υιοθεσίας, είναι και αυτό που πρέπει, αλλά και οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι: Τα ζώα πρέπει να στειρώνονται για να αποφύγουμε αυτά τα φαινόμενα του υπερπληθυσμού των αδέσποτων. Το σύνθημα είναι “Δεν αγοράζω σκύλο, υιοθετώ σκύλο”. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά”, κατεληξε ο κ. Φραγκονικολόπουλος.
Να σημειωθεί ότι, μαζί με τον αντιδήμαρχο παρούσα στις δύο δράσεις ήταν η Χριστίνα Ζαχαράκη, μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου “Τα Φιλαράκια”, ενώ ιδιαιτέρως σημαντική στην όλη προσπάθεια ήταν η συμβολή της Άννας Μερτή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr