background img
banner
banner

Γιορτή ορκωμοσίας με όνειρα, στόχους και σκεπτικισμό…

ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΟΠΤΙΚΗΣ-ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ

Ανάμεικτα συναισθήματα κυριάρχησαν στη τελετή ορκωμοσίας φοιτητών του Παραρτήματος Αιγίου του Πανεπιστημίου Πατρών, την Πέμπτη 14 Απριλίου. Χαρά κι υπερηφάνεια γιατί 30 περίπου επιστήμονες ακόμη αποφοίτησαν από τις τάξεις του λαμβάνοντας υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές γνώσεις και μελαγχολία διότι αυτή ίσως ήταν μία από τις τελευταίες τελετές τέτοιου είδους στο Αίγιο, με τη διατήρηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας να μοιάζει πιο αμφίβολη από ποτέ…

Η τελετή έλαβε χώρα στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο και ορκίστηκαν φοιτητές του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, ενώ έξι άτομα έλαβαν πτυχίο ως «εγγεγραμμένοι φοιτητές Φυσικοθεραπείας – Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Οπτικής και Οπτομετρίας». Κάπως έτσι κλείνει και ουσιαστικά ο κύκλος του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας που έγραψε τη δική του ιστορία στο Παράρτημα, έχοντας αποφοιτήσει από αυτό πληθώρα νέων ανθρώπων που διαπρέπουν επαγγελματικά.

Τον όρκο για τους αποφοίτους της Οπτικής ανέγνωσε ο πρώτος σε επίδοση φοιτητής Κλαπάκης Χρήστος με βαθμολογία 9,13 και για τους αποφοίτους της Φυσικοθεραπείας η πρώτη Μανουσιάδου Δανάη με βαθμολογία 7,74, μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα. Παρόντες και οι γονείς και οι φίλοι τους που δεν έκρυβαν τη χαρά και τη συγκίνηση…

Δήμαρχος προς φοιτητές: «Ζητάμε και την δική σας συγκατάθεση, ώστε το Τμήμα να παραμείνει εδώ»

΄΄Βρίσκεστε σε μια πόλη με μεγάλη ιστορία, η οποία σας καλωσόρισε όλους με μια μεγάλη “αγκαλιά”. Ετούτη η περιοχή χάνεται στα βάθη των αιώνων, έχοντας μια τεράστια και σημαντική ιστορία. Σε αυτόν εδώ τον τόπο, ο Αγαμέμνων συγκάλεσε το πολεμικό συνέδριο για την επίθεση των Αχαιών στην Τροία. Εδώ ήταν το κέντρο της Αχαϊκής Συμπολιτείας. Εδώ έγινε η Μυστική Συνέλευση ώστε να ξεσηκωθεί ο απανταχού ελληνισμός και να ξεκινήσει η επανάσταση του ‘21. Ο δήμος Αιγίου κατά το παρελθόν και ο δήμος Αιγιαλείας στα τωρινά χρόνια, έχουν δώσει “γη και ύδωρ” προκειμένου να έχει την δυνατότητα να σας φιλοξενήσει με πολύ μεγάλη χαρά. Είναι πολύ σημαντικό μια τοπική κοινωνία να συνυπάρχει και να διαβιεί με νέους ανθρώπους, εσάς δηλαδή. Εσάς, που ανοίγετε τώρα τα “φτερά” σας για τα επόμενα βήματά σας και σας εύχομαι ολόψυχα, πάντα να πετυχαίνετε τους στόχους σας΄΄, ήταν τα πρώτα λόγια του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, προς τους πτυχιούχους.

Παράλληλα, ο δήμαρχος σημείωσε: ΄΄Τυγχάνει να ανήκω σε μια από τις πιο “τυχερές” γενιές της Ελλάδας τα τελευταία 100 χρόνια, γιατί “γνωρίσαμε μια ησυχία”, δίχως πολέμους και στρατιωτικές αναταράξεις και επιπλέον, κάθε μέρα που ξημέρωνε ήταν πιο καλή από την προηγούμενη. Εύχομαι από καρδιάς, τις ίδιες ευνοϊκές συνθήκες ζωής να έχει και η δική σας γενιά και να γίνετε ακόμα πιο παραγωγικοί, να μην χρειαστεί να φύγετε σε ξένους τόπους και να μην υπάρχει “αιμορραγία” απώλειας έμψυχου δυναμικού και αξιόλογων επιστημόνων. Ο δήμος Αιγιάλειας είναι πάντα αρωγός της προσπάθειά σας και επειδή είμαστε σε ένα μεταίχμιο αλλαγής, ζητάμε και την δική σας συγκατάθεση, ώστε το Τμήμα να παραμείνει εδώ και να μην μεταφερθεί στην γειτονική μας πόλη.

Είμαστε μια πόλη με τρομερά μεγάλη ευχέρεια κοινωνικής φιλοξενίας και αυτό είναι η μόνη βάση για μία αρεστή συνεργασία και μια σωστή συνεργασία ζωής. Έχοντας ένα Τμήμα εδώ, έχουμε σαν πόλη την δυνατότητα να έχουμε και στενή σχέση μαζί σας και να μπορούμε να εξελίξουμε την επαφή μας. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι είσαι συγκεκριμένος και πως έχεις την δική σου ταυτότητα, είναι πολύ σημαντικό να μην είσαι ένας ακόμα φοιτητής από το απρόσωπο “τσούρμο” μιας μεγαλούπολης. Εύχομαι ο,τι καλύτερο στον καθένα ξεχωριστά και θα είμαστε, στο μετρό του δυνατού, δίπλα σας και μαζί σας σε κάθε προσπάθεια, συμπαραστάτες σε κάθε περίπτωση και για καθετί που χρειάζεται ή προκύπτει. Σας ευχαριστούμε πολύ΄΄.

Φουσέκης: “Τα εμπόδια τα βλέπει κανείς, μονάχα όταν παίρνει τα μάτια του από τον αρχικό στόχο του”

Ο πρόεδρος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Κώστας Φουσέκης ανέφερε μεταξύ άλλων: ΄΄Είναι τιμή για μένα που βρίσκομαι εδώ, μαζί σας και που μου δίνεται η δυνατότητα να παραβρεθώ στην ορκωμοσία σας. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και πολλές ευχές δικές μας για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.
Σήμερα επιβραβεύονται οι κόποι των γονέων σας και έχουν δίκιο που αισθάνονται συγκινημένοι και σας καμαρώνουν για το επίτευγμά σας.
Ένα μεγάλο “μπράβο” και σε εσάς αγαπητοί γονείς για τους δικούς σας καθημερινούς αγώνες και τις δικές σας θυσίες που πολλές φορές δεν… φαίνονται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους καθηγητές και τα μέλη, για το συνεχές ενδιαφέρον για την λειτουργία του Τμήματος΄΄.

Αμέσως μετά ο κ. Φουσέκης αναφέρθηκε στην ποιότητα ζωής που δίνουν οι φοιτητές στην πόλη και εστίασε στην δυναμική που έχει η Φυσικοθεραπεία αλλά και στην γνώση που απέκτησαν, σπουδάζοντάς την: ΄΄Οι περισσότεροι από εσάς από εδώ και στο εξής, θα προσπαθήσετε να μπείτε στον “στίβο” της επαγγελματικής αποκατάστασης και της κοινωνικής ζωής. Σε όλους σας ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και καλή τύχη σε όλους σας ανεξαιρέτως, ελπίζουμε το σημερινό σας πτυχίο να συμβάλει τα μέγιστα στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική σας πορεία και πρόοδο. Στα “δικά” μου χρόνια ίσως τα πράγματα να ήταν πιο εύκολα και πιο απλά, ξέραμε ότι λίγο – πολύ, η επαγγελματική μας πορεία να ήταν σταθερή.
Σήμερα ζούμε σε μία εποχή οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η οποία αντιμετωπίζει τρομερές αλλαγές σε όλα σχεδόν τα πλαίσια, μια εποχή που δικαιωματικά αποπνέει ανησυχία και επιχειρηματική αστάθεια. Σας καλώ να βλέπετε το ποτήρι “μισογεμάτο” και όχι “μισοάδειο”.
Έχετε λάβει μια συγκεκριμένη γνώση και μια εκπαίδευση που ποτέ δεν θα “ξεμείνει” από εργασία, γι’ αυτό σας εύχομαι να διευρύνετε ακόμα πιο πολύ τους ορίζοντές σας και να “χτίζετε” συνεχώς τις καριέρες σας με νέα στοιχεία και καινούριες προδιαγραφές΄΄.

Τέλος, ο κ. Φουσέκης, απευθυνόμενος στους πτυχιούχους φοιτητές, τους κάλεσε να μην συμβιβάζονται με την αβεβαιότητα και να μην απογοητεύονται από τυχόν εμπόδια που θα συναντήσουν στην “επαγγελματική σκακιέρα” που ξεκινά για εκείνους από σήμερα κιόλας. Έπειτα, κάλεσε τα παιδιά να μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές ανθρώπων που τους έχουν ανάγκη, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και έκλεισε με μια σοφή φράση του Χένρι Φορντ, ιδρυτή της γνωστής βιομηχανίας αυτοκινήτων, η οποία αναφέρει ότι “τα εμπόδια είναι εκείνα τα… φοβερά πράγματα που βλέπει κανείς, μονάχα όταν παίρνει τα μάτια του από τον αρχικό στόχο του”, ενώ καταχειροκροτήθηκε από σχεδόν όλη την αίθουσα για αρκετή ώρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr