background img
banner
banner

Δρόμος μετ’ εμποδίων και στο… βάθος επενδυτής

ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ Δ.Σ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΣΚΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Παναιγιάλειου Γιώργος Μπέσκος, ανοίγει τα χαρτιά του στo protionline.gr για την απόφαση συμμετοχής του στην προσωρινή διοίκηση, περιγράφει ότι συνάντησε η ομάδα στην πορεία του πρωταθλήματος. Ακόμα εκφράζει τις απόψεις του για τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές, χορηγούς, την επόμενη μέρα και για τις φήμες που θέλουν τον Παναιγιάλειο να οικειοποιηθεί ΑΦΜ άλλου σωματείου με τον ερχομό επενδυτή που θα σώσει την ‘’παρτίδα’’.

Πως αποφασίσατε τη συμμετοχή σας σε μια προσωρινή διοίκηση;

Η φετινή αγωνιστική περίοδος ήταν πολύ δύσκολη και οριακή για την ομάδα, για το παρόν και το μέλλον της. Ήρθε ο κ. Γκάμαρης από την στιγμή που δεν υπήρχε άλλο ενδιαφέρον και την ανέλαβε εν λευκώ. Οι ημερομηνίες ήταν καταλυτικές και η ομάδα έπρεπε να δηλώσει συμμετοχή για το πρωτάθλημα. Σε αυτό το σημείο δεν μπορώ να κατηγορήσω τον κ. Γκάμαρη, δεν ευθύνεται ο ίδιος αλλά αυτοί που δημιούργησαν αυτές τις προϋποθέσεις. Στην αγωνιστική πορεία της ομάδας, διαπιστώθηκε ύστερα από τις ανακοινώσεις των απλήρωτων ποδοσφαιριστών, τις οφειλές σε τουριστικά γραφεία της πόλης και παραιτήσεις μελών της διοίκησης, ότι υπάρχει αδιέξοδο με την ιστορία να επαναλαμβάνεται.
Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι η ομάδα δεν προχωρούσε τις διαδικασίες για την ειδική αθλητική αναγνώριση που ναι μεν είχε πάρει παράταση, όμως δεν υπήρξε ενδιαφέρον ούτε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν είχε την αθλητική αναγνώριση, ο Παναιγιάλειος θα μπορούσε να είχε πάρει επιχορήγηση από το κράτος 10-12.000 ευρώ για την αποφορολόγηση του στοιχήματος. Ένα καλό κεφάλαιο για την υπόσταση της ομάδας. Κάτω από αυτές τις καταγγελίες και προϋποθέσεις, αντιλήφθηκα ότι υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος ο Παναιγιάλειος να μην βρίσκεται στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας. Έπρεπε να βγει κάποια αντίδραση. Η διοίκηση Γκάμαρη χωρίς να την κατηγορώ, δεν μπορούσε να σταθεί στις οικονομικές απαιτήσεις, αλλά ο Παναιγιάλειος δεν είναι για πειράματα.
Αποφασίσαμε με τον Βασίλη Ροδόπουλο να κινήσουμε τις διαδικασίες στην αίτηση για την προσωρινή διοίκηση της ομάδας, διακρίνοντας τον κίνδυνο της αθλητικής υπόστασης, όσο δεν υπήρχε τροποποίηση στο καταστατικό της ομάδας.

Ποιες δυσκολίες συνάντησε η προσωρινή διοίκηση; Τι γίνεται με την ειδική αθλητική αναγνώριση;
Ο Παναιγιάλειος είναι η κορωνίδα των σωματείων της περιοχής μας και το σημείο αναφοράς στην πόλη μας, την οποία την έχει προβάλλει πολλάκις στο παρελθόν.
Βάλαμε με τα υπόλοιπα μέλη τους εαυτούς μας στην υπηρεσία της ομάδας.
Στο εγχείρημα αυτό μας δικαίωσε και το δικαστήριο σε μια οριακή για μας κατάσταση της ομάδας.
Δεν υπήρχε αθλητικό υλικό, ούτε θεώρηση των βιβλίων της διοίκησης (είχαν κλαπεί) και πως θα έβγαινε η αθλητική αναγνώριση;
Μιλάμε τώρα για τον Παναιγιάλειο την πρώτη επαρχιακή ομάδα που έπαιξε στην Α΄ Εθνική
Όλα τα παιδιά και ο Γιάννης Μπαλτιμάς (πρόεδρος) κάναμε μεγάλη προσπάθεια στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, για να τελειώσει ο Παναιγιάλειος αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα χωρίς να υπάρξει παιχνίδι που δεν θα συμμετείχε
Έπρεπε να προχωρήσουμε στη θεώρηση των βιβλίων, εγγραφή μελών, εντός προθεσμίας την υποβολή του αιτήματος ειδικής αθλητικής αναγνώρισης, συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
Αναμένουμε την αποδοχή του αιτήματος και το επόμενο στάδιο είναι η αίτηση στο μητρώο με την τροποποίηση του καταστατικού, την οποία έχουμε και θα την καταθέσουμε στο Ειρηνοδικείο για να βγει η διάταξη και η εναρμόνισή της με τον αθλητικό νόμο και τις διατυπώσεις που υφίστανται από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Πως ήταν η συνεργασία με τον Φάνη Γκέκα;
Στις δύσκολες στιγμές αντιλαμβάνεσαι και εκτιμάς τις καταστάσεις, για το ποιοι είναι αυτοί που συνεισφέρουν πραγματικά στις ανάγκες της ομάδας.
Ο Φάνης Γκέκας είναι μεγάλο όνομα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.
Παρέμεινε μέχρι τέλος κάτω από δύσκολες συνθήκες, με απλήρωτους τους ποδοσφαιριστές, έσοδα δεν υπήρχαν ούτε και η υποδομή από την έλειψη ρευστότητας, ενώ μας «έκαιγε» η προσπάθεια να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια.

Ποια ήταν η ανταπόκριση στις υποσχέσεις των χορηγών της ομάδας
Να διατυπώσω το γεγονός ότι αναλαμβάνοντας τη διοίκηση, υπήρξε δέσμευση από παράγοντα της Πάτρας να συνεισφέρει στην πορεία, για μεταγραφές … Τελικά όλα αυτά αποδείχθηκαν θεωρίες και υποσχέσεις, που στόχο είχαν την προβολή κάποιου ονόματος.
Ο Παναιγιάλειος δεν είναι ο δούρειος ίππος για να προμοτάρει κάποιος το όνομά του και την επιχείρησή του.
Ξεκίνησε κάτι, δεν υπήρξε συνέχεια και ο Παναιγιάλειος συνέχισε αναγκαστικά με το υπάρχον έμψυχο υλικό.
Όσον αφορά το θέμα επενδύσεων όλα είναι υπό διερεύνηση. Κανένας επιχειρηματίας δεν έρχεται χωρίς να εξετάσει κάποιες διατυπώσεις και πράγματα που θέλει να αναπτύξει στην περιοχή μας.
Όλα αυτά χρήζουν εξέτασης όλων των αιτημάτων και είναι χρονοβόρα. Η Αιγιάλεια που είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι χωρίς τουριστικές και αθλητικές υποδομές, ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
Στείλαμε κάποια πρότζεκτ στον υποψήφιο επενδυτή που διερευνώνται και τηρούμε στάση αναμονής.

Ποιοι βοήθησαν τον Παναιγιάλειο αυτή τη δύσκολή περίοδο;
Κάθε ομάδα πορεύεται ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες που έχει. Να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που με την παρουσία τους στο γήπεδο, βοήθησαν τον Παναιγιάλειο να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια, στις ανάγκες της διαιτησίας και τις μετακινήσεις.
Επίσης τον κ. Αργύρη Κρεμίτσα για την οικονομική βοήθεια που μας προσέφερε.
Εμείς δεν μπήκαμε σαν προσωρινή διοίκηση για την διεκπαιρέωση όλων των υποθέσεων, όμως συνεισφέραμε σε κάποια έξοδα, στην οικονομική δυνατότητα που είχαμε.
Οι ποδοσφαιριστές προς τιμήν τους παρέμειναν μέχρι τέλος. Αξίζει ένα μεγάλο εύγε στα παιδιά από την Αιγιάλεια. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρωτάθλημα. παρέσυραν και τα υπόλοιπα παιδιά και αποτελούν πάντα την βάση για τη συνέχεια της ομάδας.
Να ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Ρουσέτη, που ήταν από τους θεμέλιους λίθους, διαθέτοντας μέχρι τη λήξη της σεζόν την διαμονή των ποδοσφαιριστών.
Από την προηγούμενη διοίκηση θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια ιδιαίτερα στους Κώστα Δεληγιάννη και Χρήστο Σωτηρόπουλο, για την ξεχωριστή προσφορά που είχαν στην πορεία του Συλλόγου μας.

Ένα βασικό ερώτημα που τίθεται είναι τι γίνεται τώρα;
Ο Παναιγιάλειος έχει βρεθεί σε μια οριακή κατάσταση. Γίνονται κάποιες συζητήσεις σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον στην ομάδα, δεν είναι όμως για την ώρα κάποια ανακοίνωση για την δημιουργία κάποιων εντυπώσεων. Όποιες εξελίξεις δημιουργηθούν μέχρι τέλος του μήνα, θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Επεξεργαζόμαστε όλες αυτές τις διαδικασίες με σοβαρότητα και σύνεση, προκειμένου να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Σίγουρα το όνομα του Φάνη Γκέκα παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτές τις διαδικασίες, αποτελεί σημείο αναφοράς και επικοινωνιακά, ενώ στα δύσκολα που πέρασε η ομάδα δεν την εγκατέλειψε.

Υπάρχει “plan b” σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης με τον επενδυτή;
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναλογιστούμε και την αρνητική πλευρά. Αν δεν προχωρήσει το επενδυτικό κομμάτι που περιμένουμε, τότε θα πρέπει ο Παναιγιάλειος ευρισκόμενος στο σημείο μηδέν, να θέσει ένα σωστό πλάνο και να πορευτεί με σταθερά βήματα.
Η άποψή μου είναι η αποκλειστική δημιουργία αθλητικών τμημάτων υποδομών, χωρίς να χρησιμοποιούν άλλοι τις ακαδημίες του. Να μπορούν να έρχονται τα παιδιά που θα αποτελέσουν την τροφοδοσία του αθλητικού τμήματος, κάτι που δυστυχώς δεν έχει γίνει τόσα χρόνια
Να εγγραφούν περισσότερα από 400 μέλη, να υπάρχει λαϊκή βάση με ή χωρίς επενδυτή, να έχουν ενεργή συμμετοχή σε μια μηνιαία ενίσχυση ανάλογα τις δυνατότητες. Ο Παναιγιάλειος πρέπει να έχει οικονομική αυτοτέλεια με την βοήθεια του κόσμου, αλλά παράλληλα υγιείς βάσεις και τις προϋποθέσεις να τον αγκαλιάσουν οι φίλαθλοι.
Να υπάρχουν χορηγίες. Ήταν λάθος να εγκαταλειφθεί η επαφή των επιχειρήσεων που έχουν πινακίδες στο γήπεδο. Χάθηκαν έσοδα, ενώ υπήρχαν άνθρωποι που τους ενδιέφερε ο συγκεκριμένος τρόπος προβολής, όμως ποτέ δεν ενοχλήθηκαν.

Τι απαντάτε για τις φήμες που θέλουν τον Παναιγιάλειο να αναζητά ΑΦΜ άλλου σωματείου μεγαλύτερης κατηγορίας;
Δεν γνωρίζω και ούτε υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Εμείς σαν προσωρινή διοίκηση έχοντας επιφορτιστεί αυτή την μεγάλη υποχρέωση που λέγεται Παναιγιάλειος, θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας να βρούμε την κατάλληλή λύση. Μέχρι τέλος του Μάη θα έχουν ξεκαθαρίσει όλα τα πράγματα διοικητικά και με τους πιθανούς επενδυτές, προκειμένου να μπουν οι προϋποθέσεις για την επάνοδο του Παναιγιάλειου σε υγιείς βάσεις που θα δημιουργήσουν τις εγγυήσεις να μην είναι όλα αυτά κάποιος από τους …εφιάλτες του παρελθόντος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr