background img
banner
banner

Δυνατότητα λειτουργίας για περισσότερους μήνες

ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Αναβαθμισμένο αναμένεται να ξεκινήσει φέτος τη λειτουργία του στις αρχές καλοκαιριού, το Ανοιχτό Δημοτικό Κολυμβητήριο Δ.Κ. Αιγίου, μετά την απόφαση του Νομικού Προσώπου του δήμου που το διαχειρίζεται, να εγκρίνει την τοποθέτηση συστήματος ολοκληρωμένης κολυμβητικής εγκατάστασης νέας τεχνολογίας swimming box, μετά από σχετική πρόταση που υπεβλήθη από την εταιρεία ΄΄Sports Venue Management and Treatment΄΄.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας», αποδέχθηκε την πρόταση μετά από έρευνα και διαπίστωση ότι πρόκειται για εξειδικευμένη και πιστοποιημένη εταιρεία με εμπειρία στην ολοκληρωμένη λειτουργία και διαχείριση αθλητικών κολυμβητηρίων και εγκαταστάσεων που ανήκουν σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.). Να σημειωθεί ότι η εταιρεία προσφέρει δωρεάν τη δυνατότητα τοποθέτησης στο αθλητικό κέντρο, του συστήματος ολοκληρωμένης κολυμβητικής εγκατάστασης νέας τεχνολογίας Swimming Box.

Τι περιλαμβάνει το Swimming Box

To Swimming Box είναι ένα σύγχρονο και πλήρες σύστημα κολυμβητηρίου, το οποίο προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις μέχρι σήμερα κατασκευές και αποτελείται από επικαθήμενη, αυτοεδραζόμενη, υπέργεια προπονητική κολυμβητική δεξαμενή με διαμορφούμενες και αυξομειούμενες, αναλόγως των αναγκών, διαστάσεις με μήκος 17,00 έως 25,00 μέτρων, πλάτος 6,50 έως 13,00 μέτρων και βάθος 1,25 έως 1,40 μέτρων. Η κολυμβητική δεξαμενή συναρμολογείται από υπενδεδυμένα ανοξείδωτα μεταλλικά μέρη, διαθέτει υπερχείλιση και στις τέσσερις πλευρές, είναι θερμαινόμενη με αντλία θερμότητας, έχει θερμομόνωση και περιλαμβάνει πλήρως εξοπλισμένο σύγχρονο μηχανοστάσιο. Πλεονέκτημα της προμήθειας του συστήματος, αποτελεί ο μικρός χρόνος της διαδικασίας τοποθέτησης και συναρμολόγησής του και το γεγονός ότι δεν απαιτούνται εκσκαφές. Έχει δοθεί εξ αρχής μεγάλη βαρύτητα στον σχεδιασμό του συστήματος, ώστε να έχει μόνο τον απαραίτητο όγκο νερού για την υλοποίηση προγραμμάτων κολύμβησης και διαχειρίσιμο χαμηλό ενεργειακό κόστος.

Η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί το ως άνω σύστημα σε χώρο δίπλα στο κολυμβητήριο του Δήμου για χρονικό διάστημα 70 ημερών (Μάιος Ιούνιος), ώστε να χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα αποδυτήρια του κολυμβητηρίου. Ο σκοπός της πρότασης της εταιρείας, είναι να αξιολογηθεί η κοινωνική και οικονομική ανταποδοτικότητα, καθώς και τα πλεονεκτήματα του παραπάνω συστήματος, με την υλοποίηση αθλητικών προγραμμάτων εκμάθησης επίπλευσης υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού της πόλης.

Μείωση ενεργειακού κόστους

Όπως ανέφερε στο protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ΄΄η πρόταση έγινε δεκτή δεδομένου ότι η εταιρεία προσφέρει εντελώς δωρεάν τη δυνατότητα τοποθέτησης στο αθλητικό κέντρο και για χρονικό διάστημα 70 ημερών (Μάιος Ιούνιος), με αποτέλεσμα το κολυμβητήριο να λειτουργήσει περισσότερους μήνες, λόγω του διαχειρίσιμου χαμηλού ενεργειακού κόστους και της δυνατότητας υλοποίησης αθλητικών προγραμμάτων εκμάθησης επίπλευσης΄΄.

΄΄Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και εκτιμούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το κολυμβητήριο θα είναι σε θέση να λειτουργήσει αναβαθμισμένο΄΄, κατέληξε ο κ. Φραγκονικολόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr