background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ – Γ΄ΕΘΝΙΚΗ: Το πρωτάθλημα “ολοκληρώθηκε” η αγωνία για τον Ήφαιστο/Αχιλλέα παρατείνεται

ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ

Οι έξι από τις δέκα ομάδες του 1ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής ολοκλήρωσαν τις φετινές τους υποχρεώσεις με τον πρωταθλητή να έχει γίνει γνωστός από την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Αίολος Αγυιάς την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα συμμετάσχει για πρώτη φορά, στην μόλις 10χρονη ιστορία του, στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και πλέον φιλοδοξεί να γίνει ο τρίτος μπασκετικός πόλος της Πάτρας μετά τον Απόλλωνα και τον Προμηθέα. Η αγωνία όμως για την “ουρά” της βαθμολογίας θα συνεχιστεί μετά την αναβολή των αγώνων Δίων “ο Κυπαρισσεύς” – Ήφαιστος/Αχιλλέας και Γλαύκος – ΣΔΥ Τρίπολης, από την έκβαση των οποίων θα εξαρτηθεί ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν.

Όπως είναι γνωστό η απόφαση για αναβολή πάρθηκε από την ΕΟΚ την περασμένη Πέμπτη μετά από καταγγελίες που έγιναν και οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα της ομοσπονδίας. Έτσι, η ομάδα της Αιγιάλειας – όπως και οι υπόλοιπες τρεις – συνεχίζει τις προπονήσεις μέχρι τη διεξαγωγή του κρίσιμου αγώνα.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο Ήφαιστος/Αχιλλέας δεν κρατάει την τύχη αποκλειστικά στα δικά του χέρια καθώς δεν του αρκεί να κερδίσει στην Κυπαρισσία, αλλά παράλληλα θα πρέπει να μη φύγει με νίκη ο ΣΔΥ Τρίπολης από την Πάτρα στο παιχνίδι με τον Γλαύκο. Σε μία τέτοια περίπτωση θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία Γλαύκου, ΣΔΥ Τρίπολης και Ήφαιστου/Αχιλλέα στους 24 βαθμούς, με την αιγιώτικη ομάδα να υποβιβάζεται μαζί με τον Δίωνα (αν φυσικά τον κερδίσει), πληρώνοντας έτσι τις δύο φετινές του ήττες από την ομάδα της Πάτρας. Οι διαφορά των πόντων που είναι υπέρ του με την ομάδα της Τρίπολης θα μετρούσε μόνο αν ισοβαθμούσαν οι δυο τους. Στην τριπλή ισοβαθμία μετρούν οι βαθμοί που έχουν φέρει στα μεταξύ τους παιχνίδια οι τρεις ομάδες, με τον Γλαύκο πάντως να έχει σωθεί, ακόμη κι αν χάσει από τον ΣΔΥ Τρίπολης. Στον αγώνα του πρώτου γύρου ο ΣΔΥΤ είχε κερδίσει. τον Γλαύκο με 70-66.

Χωρίς βαθμολογική σημασία τα τρία ματς

Οι τρεις αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής έγιναν επειδή… έπρεπε να γίνουν αφού δεν είχαν κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον για καμία από τις έξι ομάδες. Ο πρωταθλητής Αίολος ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με ήττα στην Κρήτη από τον Εργοτέλη, ο ΑΣΣ Αμαλιάδας πέτυχε νίκη γοήτρου κόντρα στην Καλαμάτα και ο Διαγόρας επικράτησε στη Ρόδο επί της Παναχαϊκής.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής
Διαγόρας Ρόδου – Παναχαϊκή 70-64
Σφήκα Αμαλιάδας – Καλαμάτα 67-65
Δίων Κυπαρισσίας – Ήφαιστος Αχιλλέας (αναβολή)
Εργοτέλης – Αίολος Αγυιάς 84-73
Γλαύκος – Δρομείς Τρίπολης (αναβολή)

Η βαθμολογία
Αίολος Αγυιάς 33 (15-3)
————————————————
2. Διαγόρας Ρόδου 32 (14-4)
3. Εργοτέλης 30 (12-6)
4. Καλαμάτα 28 (10-8)
5. Παναχαϊκή 26 (8-10)
6. ΑΣΣ Αμαλιάδας 26 (8-10)
7. Γλαύκος 23 (6-11)
8. Ήφαιστος Αχιλλέας 22 (5-12)
————————————————
9. Δρομείς Τρίπολης 22 (5-12)
10. Δίων ο Κυπαρισσεύς………22 (5-12)


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr