background img
banner
banner

Ήταν ένα καλοκαίρι γεμάτο δράσεις και πολιτισμό για όλους!

ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Ή ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, μέσα από δεκάδες δράσεις, εκδηλώσεις και φεστιβάλ, κράτησε φέτος το καλοκαίρι, αμείωτο το ενδιαφέρον των Αιγιαλέων αλλά και των επισκεπτών, από άκρη σ’ άκρη σε όλο τον Δήμο Αιγιαλείας. Σημαντικές συνεργασίες, εξωστρέφεια, δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους, νέοι θεσμοί, υποστήριξη εκδηλώσεων πολιτιστικών συλλόγων, χάρισαν στιγμές πολιτισμού, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης.

«Εγκαινιάστηκαν» και «αγκαλιάστηκαν» δύο νέοι θεσμοί

Δύο νέοι θεσμοί παρουσιάστηκαν: To 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Θόδωρος Αγγελόπουλος» συγκέντρωσε τα φώτα του κινηματογραφικού κόσμου αξιοποιώντας τη «βαριά» κινηματογραφική κληρονομιά του Θόδωρου Αγγελόπουλου που έχει ταυτιστεί με το παραλιακό μέτωπο της πόλης του Αιγίου και με το βλέμμα στραμμένο στους νέους δημιουργούς. Το φεστιβάλ συγκέντρωσε συμμετοχές από 18 χώρες και την παρουσία καταξιωμένων ανθρώπων του σινεμά όπως ο Τάσος Μπουλμέτης, Μάκης Παπαδημητρίου, Μαρία Καλλιμάνη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη Ελένη Αγγελοπούλου και τη γενική διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Αθηνά Καρτάλου-Αντούκου.

Το 1ο Φεστιβάλ Αρχαίο Θεάτρου Αίγειρας ανέδειξε τον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο της Αιγιάλειας με πέντε ημέρες πολιτισμού και τέχνης, εξωστρέφειας και πνευματικής ανάτασης που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των θεατών, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις και μοναδικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο. Σημαντικές οι συνεργασίες με το Υπουργείο Πολιτισμού, Εξωτερικών και την Αυστριακή Πρεσβεία, ενώ τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία της και η πρέσβης της Αυστρίας.

Δωρεάν Δράσεις για παιδιά: Οι καλοκαιρινές ημερήσιες δράσεις «ΙΡΙΣ» στον πανέμορφο χώρο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου (Μυρτιά Αιγίου), στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία με τη συμμετοχή σχεδόν 100 παιδιών δημοτών της Αιγιάλειας από τις 3/7 έως και τις 12/8. Στόχος αυτών των δράσεων, σχετικά με τα παιδιά, ήταν να τα βοηθήσει να χαρούν, να εκμεταλλευτούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να τα παρακινήσει να αναπτύξουν την κοινωνικότητα τους, τις δεξιότητες τους μέσα από δραστηριότητες και κατασκευές, να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις ικανότητες τους και να κατανοήσουν τα οφέλη της συνεργασίας.

 

Εξωστρέφεια, στήριξη του ντόπιου πολιτισμού, σημαντικές συνεργασίες στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι

Δεκάδες δράσεις σε όλη την περιφέρεια του δήμου Αιγιαλείας με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικά δρώμενα, υπαίθριες προβολές και τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου, περιελάμβανε το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022. Σημαντικές εξωστρεφείς συνεργασίες με το Μέγαρο Μουσικής και την Camerata Junior, με τη συμφωνική ορχήστρα του Μπέμπλιγκεν και της Λειψίας καθώς και με την πολύτιμη βοήθεια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Εξαιρετικές και οι επετειακές εκδηλώσεις επετειακές για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή με κορυφαία την θεατρική παράσταση «Πατρίδες της Καρδιάς» με τη συμμετοχή της Λυδίας Κονιόρδου σε παραγωγή ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και σκηνοθεσία-κείμενα Μαρίας Παναγιωτακοπούλου.

Γεύσεις και μνήμες «μάγεψαν» στα Οινοξένεια

Ο αγαπημένος θεσμός της Αιγιάλειας, τα Οινοξένεια, επέστρεψε στην πλήρη του μορφή ύστερα από δύο χρόνια, σε συνδιοργάνωση με το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, με δύο εβδομάδες γεμάτες από τα ξεχωριστά αρώματα και τις γεύσεις των οίνων και της γαστρονομίας της Αιγιάλειας, με το μοναδικό ανάγλυφο και τα υπέροχα αμπελοοινικά τοπία. Από την Άνω Ζήρια, στο φαράγγι του Βουραϊκού, από τον Πλάτανο, στην Παρασκευή Αιγιαλείας και απ’ την Κερύνεια στο Μερτίδι, στην Τράπεζα και τις Νερατζιές. Η φετινή θεματική ήταν αφιερωμένη στην επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής με τις γεύσεις και τις μνήμες να κυριαρχούν.

Σε σχετική ανακοίνωση, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων και στους συνεργάτες της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr