background img
banner
banner

Λαμπερός, καλαίσθητος και περισσότερος από κάθε άλλη χρονιά ο στολισμός!

ΕΔΩΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΟΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ – ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Οι γιορτές πλησιάζουν, το Πάρκο των Χριστουγέννων αύριο ανοίγει τις πύλες του, ο καιρός παραμένει βροχερός, ωστόσο μία βόλτα στην πόλη δημιουργεί την αίσθηση της μεγάλης προσμονής. Οι μικρές λάμψεις από τον φωτισμό, λειτουργούν ευεργετικά στην ψυχολογία του κόσμου, επιτυγχάνοντας τον σκοπό του δήμου Αιγιαλείας, που φέτος, έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο γιορτινό χρωματισμό της πόλης.

Η υγρασία βάζει εμπόδια…

Παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν, αντιθέτως μάλιστα, η υγρασία προκαλεί μεγάλα εμπόδια και δημιουργεί βραχυκυκλώματα, η Τεχνική Υπηρεσία… ανεβάζει ταχύτητες, θέλοντας να μεταφέρει το γιορτινό κλίμα σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία του δήμου αυτό είναι εφικτό. Βεβαίως, επόμενο είναι να δίνεται έμφαση στο κέντρο της πόλης, ενώ φέτος είναι η μόνη χρονιά που όλοι οι δρόμοι και γύρω από την αγορά, θα έχουν στολίδια. Σημαντικό ρόλο στην όλη εικόνα, παίζει και η ιδιωτική πρωτοβουλία, που είτε υποστηρίζεται από τον δήμο ή είναι ανεξάρτητη, φανερώνει τη διάθεση όλων όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτή την πόλη, να δημιουργήσουν το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, καθιστώντας την πιο ελκυστική για ντόπιους και επισκέπτες.

Με την πεποίθηση ότι αυτά θα είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που η πλατεία Αγ. Λαύρας βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και ευελπιστώντας ότι του χρόνου θα γίνει σημείο αναφοράς για το εορταστικό Αίγιο, οι γύρω δρόμοι έχουν αποκτήσει την εικόνα που αξίζει στην πόλη. Το «ιπτάμενο χαλί» που πρωτομπήκε πέρυσι στους κύριους εμπορικούς δρόμους Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως και φέτος εξίσου εντυπωσιακό, τραβά τα βλέμματα άνωθεν. Φέτος όμως υπάρχουν εορταστικές προσθήκες και στην οδό Αιγιαλέως αλλά και η Ερμού παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.

Εντυπωσιάζει το «ιπτάμενο χαλί»

Για τον φετινό στολισμό, για το εάν έχει ολοκληρωθεί και για το πού δίνεται έμφαση, ρωτήθηκε από το protionline.gr ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίος σημείωσε: ΄΄Φέτος η προσπάθεια στολισμού του δήμου μας εντάθηκε, καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια να έχει το Αίγιο μία όμορφη εικόνα λειτουργώντας θετικά και στην ψυχολογία του κόσμου. Έτσι, μετά και την περσινή χρονιά που τοποθετήσαμε το «χαλί» στην Κλ. Οικονόμου και τη Μητροπόλεως, φέτος πήρε ξανά τη θέση του. Παρεμβάσεις στολισμού έγιναν για πρώτη φορά στην οδό Αιγιαλέως, ενισχύθηκε ο στολισμός στη Ρ. Φεραίου και σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα όμορφο τρίγωνο στη συμβολή της με την Κανελλοπούλου. Ακόμη, κάτι ανάλογο θα συμβεί και στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Σολωμού. Δώσαμε έμφαση στην οδό Μητροπόλεως και στη Σολωμού, στην είσοδο της πόλης. Μάλιστα, στην οδό Σολωμού τοποθετήσαμε χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σημείο που βρισκόταν το περίπτερο, ώστε να «καλωσορίζουμε» έτσι τους επισκέπτες της πόλης. Γενικότερα, φροντίζουμε οι κοινόχρηστοι χώροι να παρουσιάζουν κάτι το διαφορετικό΄΄.

Νέα φώτα και καραβάκια στη λιμενική ζώνη

Για την παραλιακή ζώνη, ο κ. Χριστόπουλος που είναι και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγίου, είπε: ΄΄Έχει στολιστεί η χερσαία λιμενική ζώνη του Αιγίου, προμηθευτήκαμε νέο φωτοσωλήνα και καραβάκια και νομίζω πως η εικόνα που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ ελκυστική. Γενικότερα, τα σχόλια που ακούμε φέτος για τον στολισμό της πόλης, είναι ιδιαιτέρως θετικά. Βεβαίως, πάντα υπάρχει η επιθυμία του κόσμου να στολιστεί η γειτονιά του ή το σημείο που δραστηριοποιείται. Στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε να αξιοποιηθεί και το τελευταίο στολίδι και να ικανοποιηθούν όλοι΄΄.

Αναφορικά με το εάν υπήρξε ανανέωση του στολισμού, ο αντιδήμαρχος είπε: ΄΄Αξιοποιήσαμε το περσινό υλικό, αλλά και παλιότερο. Έγιναν επιδιορθώσεις, αλλαγές και βέβαια προμηθευτήκαμε και κάποια νέα στολίδια ώστε να επεκτείνουμε τον στολισμό και σε άλλα σημεία που πέρυσι δεν είχε καταστεί εφικτό΄΄.

Σημαντική η συμβολή καταστηματαρχών

Ο κ. Χριστόπουλος, δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί και στην ιδιωτική πρωτοβουλία, προερχόμενη από καταστηματάρχες του Αιγίου. Όπως τόνισε, ΄΄φέτος έχει στολιστεί και η οδός Ερμού. Καταστηματάρχες προχώρησαν στην αγορά στολιδιών τα οποία τοποθετήθηκαν με τη βοήθεια του δήμου. Ακολούθησαν έτσι το παράδειγμα των επαγγελματιών της οδού Ανδρέου Λόντου που επίσης έχει πολύ όμορφη εικόνα χάρη στην πρωτοβουλία των καταστηματαρχών. Κάτι ανάλογο, μαθαίνουμε, ετοιμάζεται και στην οδό Πετμεζά. Σαν Τεχνική Υπηρεσία, συνεργαζόμαστε με τους επαγγελματίες και στηρίζουμε την προσπάθεια όπου μας το ζητούν΄΄. Να σημειωθεί ότι καταστηματάρχες και της οδού Μητροπόλεως, ως την Παναγιωτοπούλων, έχουν μεριμνήσει για τον στολισμό στις κολόνες.

Συνεργασία με προέδρους κοινοτήτων

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον στολισμό των τοπικών κοινοτήτων, ο αντιδήμαρχος σημείωσε: ΄΄Κάποιοι πρόεδροι έθεσαν σε προτεραιότητα τον στολισμό των κοινοτήτων τους, είτε επιδιόρθωσαν στολίδια είτε αγόρασαν μέσω της παγίας και τα τοποθέτησαν είτε ζήτησαν και πήραν τη βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας για την εγκατάσταση. Κάποιες άλλες κοινότητες δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα. Σε συνεργασία με τους προέδρους στις τοπικές κοινότητες προσπαθούμε να υπάρξουν λίγα φωτάκια παντού. Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε, όμως μην ξεχνάμε πως ο δήμος μας είναι τόσο μεγάλος, που είναι δύσκολο να διαμορφώσουμε την εικόνα που θέλουμε σε όλο το μήκος και πλάτος του΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr