background img
banner
banner

«Σκληρό ροκ» από Γούτο – Ψυχράμη

ΣΥΜΠΑΓΕΣ «ΜΕΤΩΠΟ» ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΟΞΥΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, με αιτία και αφορμή τα σοβαρά θέματα του δήμου, αλλά και τις δημοτικές εκλογές που… ξεπροβάλουν, μολονότι θα πραγματοποιηθούν σε δέκα μήνες. Η έντονη κόντρα ήταν εμφανής στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και καθ’ όλη την προηγούμενη εβδομάδα, με τους επικεφαλής των παρατάξεων «Αιγιάλεια Αύριο» και «Ποιοτική Αιγιάλεια» Χρήστο Γούτο και Βάσω Ψυχράμη αντίστοιχα, να έχουν δημιουργήσει ένας συμπαγές μέτωπο, με πρόδηλη την πρόθεσή τους να αναδείξουν και να επικρίνουν καθετί πιστεύουν πως είναι ενάντια στη δική τους πολιτική και στα συμφέροντα του δήμου.

Έχουν περάσει σαράντα ημέρες από την απόφαση των δύο να ενώσουν δυνάμεις και όπως φαίνεται, όχι μόνο τηρούν στο ακέραιο τις αποφάσεις της 2ας Νοεμβρίου, αλλά με τη στάση και τις κοινές εμφανίσεις τους, ενισχύουν αυτό τον πολιτικό… γάμο, που έχει προσδώσει ένα διαφορετικό προφίλ πλέον, στη δημοτική πορεία και των δύο. Κοινωνικές εκδηλώσεις και γιορτές, βρήκαν επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, μαζί την περασμένη εβδομάδα, ενώ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα έλεγε κανείς ότι μέσα από τα μείζονα θέματα του δήμου, «σφυροκοπούσαν» τη δημοτική αρχή, με κύριο αποδέκτη τον δήμαρχο.

Για… τρομοκρατία και ψεύδη κατηγόρησε τον δήμαρχο ο Χρ. Γούτος

Ο κ. Γούτος αναφέρθηκε ξανά στο θέμα της πλατείας Αγ. Λαύρας, κατηγορώντας τον δήμαρχο πως παρότι το θέμα έχει πάρει άλλη τροπή, αυτός επιμένει να ψάχνει εξιλαστήρια θύματα και ότι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, του είπε: ΄΄Σας φταίνε όλοι! Σας φταίνε αυτοί που έλεγξαν την κατάσταση; Δεν θέλετε να σας ελέγχει κάποιος; Αν δεν ήλεγχε κάποιος την κατάσταση θα μπορούσατε να είχατε βάλει παράνομα μέσα άλλη εταιρεία και δεν θα ήμασταν καν στο μηδέν που είμαστε σήμερα, αλλά θα χάναμε δύο χρόνια ακόμα επιπλέον, πηγαίνοντας στα δικαστήρια με την καινούρια εταιρεία που θα είχατε συνεργαστεί εσείς. Αυτά τα προβλήματα που δημιουργήσατε τα πληρώνει ο πολίτης, ο κάθε επιχειρηματίας, μία περιοχή ολόκληρη, ακόμη και οι επισκέπτες΄΄.

Το αποκορύφωμα της αντιπαράθεσης ήταν όταν ο κ. Γούτος ζήτησε από τον κ. Καλογερόπουλο να ζητήσει συγγνώμη από τους θιγόμενους από την κωλυσιεργία της πλατείας, λέγοντας :΄΄Οι χειρισμοί σας, ήταν άστοχοι, άκαρποι και οφείλετε ένα μεγάλο συγγνώμη στον κόσμο, οφείλετε να παραδεχτείτε τα λάθη σας. Ακολουθώντας ένα μεθοδευμένο παραμύθι, ο αντιδήμαρχος των Έργων, εχθές μόλις, έλεγε “…ξέρουμε ότι ήταν κάποιοι που δεν ήταν από το Αίγιο, ήταν από άλλες μακρινές περιοχές”. Πριν από λίγο διάστημα, άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής, φοβέριζαν ότι τα χρήματα δεν θα βγουν. Τρομοκρατείτε τον κόσμο λέγοντας ψέματα. Ας ακολουθήσουμε τον ορθόδοξο και νορμάλ τρόπο, αυτόν της νομιμότητας, ώστε να τελειώνουμε από το θέμα της πλατείας, δεν πάει άλλο΄΄.

Βεβαίως, ο δήμαρχος αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, ανταποδίδοντας τα «πυρά» και επιρρίπτοντας ευθύνες στους χειρισμούς της παράταξης Γούτου για το θέμα της πλατείας.

«Πολιτικά κουτοπόνηρη μεθόδευση» για τα τέλη βλέπει η Β. Ψυχράμη

Αμέσως μετά, η κ. Ψυχράμη έστρεψε τα «βέλη» της προς τον δήμαρχο, με αναφορές σε τρία σοβαρά θέματα. Την απόφαση του ΣτΕ για τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, την οποία – σύμφωνα με τα λεγόμενά της- χρησιμοποιεί ο δήμαρχος για να «περνάει» τις αποφάσεις του, την πλατεία, κάνοντας λόγο για πολιτικό παραμύθι και κατ’ άλλους “πολιτικούς παπάτζες” και το θέμα του ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων, βλέποντας αναβολή της συζήτησης των δημοτικών τελών για δεύτερη φορά, εκ του πονηρού.
Μάλιστα, σε δήλωσή της για το θέμα, η κ. Ψυχράμη χθες τόνισε τα εξής: ΄΄Την Δευτέρα 28/11/2022 συνήλθε το Δημοτικού Συμβούλιο με την ημερήσια διάταξη να περιλαμβάνει 26 θέματα και μεταξύ αυτών, από το θέμα 6 έως και 17 αφορούσαν το μείζον θέμα των δημοτικών τελών του Δήμου μας για το έτος 2023. lΟ δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος, ζήτησε την αναβολή της συζήτησης για το κυρίαρχο αυτό ζήτημα των δημοτικών τελών, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για να μελετηθεί και να κατατεθούν οι όποιες προτάσεις.
Την 7η Δεκεμβρίου, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου δηλαδή, ο δήμαρχος ανέβαλε πάλι την ψήφιση των δημοτικών τελών, με άλλη δικαιολογία αυτή την φορά, δηλαδή την αναμονή της απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου για την σύμβαση που αφορά τον ηλεκτροφωτισμο.
Ο λόγος της πολιτικά κουτοπόνηρης αυτής μεθόδευσης είναι προφανής. Δεν επιτρέπει στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου να λάβει απόφαση, στην οποία θα φαίνεται η άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου στην εκχώρηση των δημοτικών τελών στον ανάδοχο για 12ετη.
Αυτή η στάση, εκ μέρους του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, συνιστά έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες και την κοινωνία της Αιγιάλειας, έλλειψη σεβασμού προς το διάλογο και τη δημοκρατία και προσπάθεια απόκρυψης της αντικειμενικής αδυναμίας τους να χειριστούν τα θέματα του Δήμου με την δέουσα διαφάνεια.
Βεβαίως δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από τον κ. Καλογερόπουλο απ’ αυτό που πράττει λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές.
Την απαξίωση και τον ευτελισμό του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβούλων, την αγωνιώδη προσπάθειά του να αποφύγει τη λογοδοσία και την κριτική με την γνωστή τακτική “προφανώς” των μεγάλων λόγων και “προφανώς” των καθόλου έργων.
Προχθές ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε την ηχηρή απάντησή του από τους νομικούς συμβούλουςτου Δήμου, οι οποίοι απεκάλυψαν όλο το παρασκήνιο με τους συμβασιούχους covid και απέδειξαν με καθαρότητα ότι έχουμε έναν δήμαρχο του παρασκηνίου, που δεν σέβεται τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο.
Συνεργοί και κομπάρσοι σε αυτό το θέατρο του παραλόγου εμείς δηλώνουμε πως δεν θα γίνουμε.
Στο μόνο που συμφωνούμε μαζί σας, κύριε Καλογερόπουλε, είναι ότι «Όπως και να ΄χει, τα ψέματα τελείωσαν΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr