background img
banner
banner

Μετακίνηση της… μίνι λαϊκής λόγω των έργων

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Περίπου μία εικοσαετία λειτουργεί… αθόρυβα στην πλατεία Αγ. Αθανασίου, η λαϊκή αγορά των παλλινοστούντων Ελληνοποντίων, διαθέτοντας λευκά είδη. Στο εξής, η υπαίθρια αυτή δραστηριότητα μεταφέρεται λίγα μέτρα πιο κάτω, καθώς ξεκινούν εργασίες για τη διαμόρφωση της πλατείας και τη δημιουργία παιδικής χαράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παλιότερα, η δραστηριότητα ήταν πιο έντονη, ωστόσο το τελευταίο διάστημα, άδειες πώλησης έχουν τέσσερις επαγγελματίες, με αντίστοιχους πάγκους εμπορευμάτων. Επίσης, οι άδειες διατίθενται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όχι από τον δήμο, όπως ισχύει στην περίπτωση της μεγάλης λαϊκής αγοράς, της οδού Σολιώτη. Και αυτή η λαϊκή ωστόσο, λειτουργεί κάθε Σάββατο πρωί.

Αποφάσεις από Κοινότητα Αιγίου και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Με αφορμή την έναρξη εργασιών στην πλατεία και την εγκατάσταση παιδικής χαράς, Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δήμου Αιγιαλείας, έχουν λάβει αποφάσεις για μετακίνηση της αγοράς λίγα μέτρα πιο κάτω και συγκεκριμένα στον αδιέξοδο δρόμο που οδηγεί στο κτίριο της Υπηρεσίας Συγκοινωνιών Αιγίου.

Επίσης, έχει ζητηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, να επιληφθεί του θέματος και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να υποδείξει το νέο σημείο, για να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση των πάγκων για την έκθεση των εμπορευμάτων των παλλινοστούντων Ελληνοποντίων πωλητών υπαίθριου εμπορίου από το σημείο που τους έχει παραχωρηθεί στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών του Αγίου Αθανασίου στο Αίγιο, ώστε ο Δήμος να προβεί στην εκτέλεση έργου για την δημιουργία παιδικής χαράς.

Τα ανωτέρω θα πραγματοποιηθούν, μετά από υπόδειξη και την σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr