background img
banner
banner

Δύσκολες ώρες για το εργοστάσιο των ΕΑΣ Αιγίου

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Αρνητική είναι η εξέλιξη για την κατασκευή νέου κτιρίου παραγωγής στο εργοστάσιο Αιγίου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, καθώς η γενική συνέλευση των μετόχων του υπουργείου Οικονομικών, απέρριψε το πρότζεκτ που κατέθεσαν τα ΕΑΣ. Η εξεύρεση χρηματοδότησης από άλλη πηγή φαντάζει δύσκολη, από τη στιγμή που το κόστος αγγίζει τα 8 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση αφορά την κατασκευή νέου κτιρίου, καθώς το υπάρχον έχει κριθεί ακατάλληλο και δεν χρησιμοποιείται με αποτέλεσμα η παραγωγή από τον Δεκέμβριο του 2021 να έχει μεταφερθεί σε άλλα μικρότερα και μη λειτουργικά κτίρια. Κι αν στην παρούσα φάση που δεν υπάρχει εύρος αντικειμένου τα υπάρχοντα κτίρια εξυπηρετούν, δεν θα συμβαίνει το ίδιο εφόσον εξασφαλιστούν νέες δουλειές που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση του εργοστασίου. Αυτομάτως, η εξέλιξη σημαίνει πως τίθεται εν αμφιβόλω το μέλλον του τοπικού εργοστασίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Αναμένονται ωστόσο οι ενέργειες των βουλευτών του νομού, με τον υφυπουργό Ανδρέα Κατσανιώτη να έχει ήδη εξαγγείλει την κατασκευή του κτιρίου και την πραγματοποίηση προσλήψεων που θα δώσουν «ζωή» στο εργοστάσιο για τα επόμενα χρόνια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr