background img
banner
banner

Έγκριση χρηματοδότησης για την αποχέτευση Διγελιωτίκων, Τέμενης, Βαλιμιτίκων

5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ!

Τη χρηματοδότηση για την ένταξη και των τριών παραλιακών κοινοτήτων του δήμου Αιγιαλείας, Διγελιώτικα, Τέμενη και Βαλιμίτικα στο ενιαίο αποχετευτικό δίκτυο, εξασφάλισε ο δήμος Αιγιαλείας, όπως έγινε  γνωστό από τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο. Πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο υποδομής, που έρχεται να προστεθεί στο τρέχον, δημιουργώντας τεράστια αναπτυξιακή προοπτική για τις τρεις κοινότητες.

Η είδηση έγινε  γνωστή στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο για άλλο θέμα, αμέσως μετά τη γνωστοποίησή της από τον δήμαρχο στους τρεις προέδρους των κοινοτήτων, οι οποίοι εξέφρασαν χαρά για την ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος.

Σε δήλωσή του, ο κ. Καλογερόπουλος επισήμανε: ΄΄Όνειρο πολλών δεκαετιών υλοποιείται πλέον μετά την ευχάριστη είδηση της έγκρισης χρηματοδότησης για το μεγάλο έργο του αποχετευτικού δικτύου που αφορά τις τρεις παραλιακές κοινότητες του Αιγίου, δηλαδή τα Διγελιώτικα, τα Βαλιμίτικα και την Τέμενη. Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο από την υποβολή της πρότασης με ολοκληρωμένη μελέτη για χρηματοδότηση, έχουμε την έγκριση για χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ από τα 6 συνολικά που έχει προϋπολογιστεί το έργο. Από τούδε και στο εξής θα ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και υπολογίζουμε μέσα στο 2023 να έχουμε τη δημοπράτηση του έργου, πράγμα που σημαίνει ότι το 2025 το αργότερο, θα έχουμε και τη σύνδεση των σημαντικών αυτών παράλιων οικισμών. Είναι συγκινητική η στιγμή αυτή, διότι η δημοτική μας αρχή, σε συνεργασία με τους τρεις προέδρους πέτυχε έναν πολύ μεγάλο στόχο ετών. Το έργο θα βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος, στην υγεία και στην ανάπτυξη των περιοχών αυτών. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστική δραστηριότητα αν δεν έχουμε εξασφαλίσει τέτοιου είδους υποδομές΄΄.

Τα επόμενα δύο «βήματα» για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού

΄΄Σε αυτή μου την προσπάθεια είχα την αμέριστη στήριξη των τριών προέδρων των κοινοτήτων. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που αυτό το έργο συνεντάσσεται μαζί με τα άλλα έργα που ήδη ολοκληρώνονται στις υπόλοιπες κοινότητες που είχαν ήδη ενταχθεί στα εσωτερικά δίκτυα. Αμέσως μπαίνει σε προτεραιότητα και η υποβολή πρότασης για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και στις μικρές παραλιακές κοινότητες της Ανατολικής Αιγιάλειας, έτσι ώστε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποχέτευσης από το ανατολικό ως το δυτικό άκρο της Αιγιάλειας. Δεύτερος στόχος θα είναι η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου και στις κοινότητες που είναι νοτίως της εθνικής οδού. Έτσι θα έχουμε στο άμεσο μέλλον, ελπίζω με τη χρηματοδότηση των δύο αυτών τμημάτων, που κοστολογούνται στα 15 εκατ. ευρώ, ολοκληρωμένο σύστημα και τεράστιο έργο υποδομής΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο δήμαρχος Αιγιαλείας.

Ικανοποιημένοι οι πρόεδροι

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Τέμενης Δημήτρης Μακρής σημείωσε: ΄΄Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ένα έργο τόσων ετών και τόσων ονείρων θα γίνει πράξη, ήταν από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής όπως μας είχε πει από την αρχή ότι θα το «τρέξει» και θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό την κοινότητά μας και τον κόσμο μας΄΄. Ο Ηλίας Δημητρίου, πρόεδρος των Διγελιωτίκων, ανέφερε: ΄΄Ευχαριστούμε για τα καλά νέα, ήταν ένα αίτημα που το χωριό μας το ζητά εδώ και πολλά χρόνια και από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε ο κεντρικός συλλεκτήριος αγωγός και περνά από το χωριό μας, όλοι είχαμε αυτή την αγωνία. Κι εμείς είμαστε ένα παραθαλάσσιο χωριό και όλοι γνωρίζουμε τι ανάπτυξη θα δώσει η αποχέτευση΄΄.

Τέλος, ο πρόεδρος των Βαλιμιτίκων Κώστας Δημακόπουλος υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Ο συλλεκτήριος αγωγός διαπερνά τις κοινότητές μας από το ένα άκρο στο άλλο και ήταν κρίμα τόσα χρόνια που οι κοινότητές μας είχαν μείνει εκτός του αρχικού σχεδιασμού, λόγω ίσως παραβλέψεων ή αστοχιών των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Είναι σημαντικό ότι η σημερινή δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΑ και την άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης κατάφεραν να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, διότι είμαστε και οι κοντινότεροι στον βιολογικό καθαρισμό και ως τώρα δεν υπήρχε πρόβλεψη για τα χωριά μας. Ευχόμαστε το έργο να υλοποιηθεί σύντομα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr