background img
banner
banner

Εμποροπανήγυρη ξανά στην οδό Ψαρών

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΩΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ

Ξεκίνησε από χθες βράδυ και θα διαρκέσει έως και αύριο, η εμποροπανήγυρη στην οδό Ψαρών, με αφορμή τη γιορτή της πολιούχου του Αιγίου, Παναγίας Τρυπητής, η οποία εορτάζει ξανά στο «σπίτι της» μετά από τέσσερα χρόνια. Οι άδειες που έχουν δοθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είναι για τρεις ημέρες. Ήδη, μαζί με τις άδειες που έχουν δοθεί, το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έχει προτείνει, για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του λιμένα, αλλά και η ομαλή κυκλοφορία των προσκυνητών στην οδό Ψαρών, να γίνει μεταφορά της πιάτσας ταξί από τον οριοθετημένο χώρο της, εντός του λιμένα και μόνο από τις 19-04-2023 έως και τις 21-04-2023 (3 ημέρες).

Πώς θα λειτουργήσει

Συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη θα έχουν οι έμποροι που είναι εγγεγραμμένοι στον αρμόδιο ασφαλιστικό τους φορέα και όσοι κατέχουν σε ισχύ άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου. Η οδός Ψαρών θα παραμείνει κλειστή για τα οχήματα, από την αρχή της, στον εμπορικό λιμένα μέχρι και την οδό Μενελάου, με ευθύνη του Γ‘ Λ/Τ Αιγίου κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της Ζωοδόχου Πηγής. Η θρησκευτική εμποροπανήγυρη θα εκτείνεται σε μήκος δρόμου περίπου 300 μ. επί της οδού Ψαρών και οι πάγκοι θα τοποθετηθούν δεξιά και αριστερά του δρόμου. Επί του δρόμου θα έχουν γίνει διαγραμμίσεις και θα υπάρχουν αριθμημένες θέσεις πλάτους 2 μ. Κάθε μικροπωλητής θα έχει δικαίωμα παραχώρησης ακέραιου πολλαπλάσιου θέσεων πλάτους 2 μ. Ανά δύο θέσεις θα υπάρχει κενό ικανού πλάτους για διευκόλυνση διέλευσης. Επειδή επί της αρχής της οδού Ψαρών λειτουργεί ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα υπάρξει μέριμνα, με υπόδειξη της Λιμενικής Αρχής, ώστε η είσοδος του καταστήματος και ένα μέτρο περίπου εκατέρωθεν της αντίστοιχης εισόδου να παραμείνει ελεύθερη.

Κάθε μικροπωλητής έχει δικαίωμα παραχώρησης ακέραιου πολλαπλάσιο θέσεων πλάτους 2 τ.μ. Ανά δύο θέσεις θα υπάρχει κενό ικανού πλάτους για διευκόλυνση διέλευσης. Ο μικροπωλητής υποχρεούται να διατηρεί τον παραχωρούμενο χώρο καθαρό και να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Λιμενικής Αρχής Αιγίου. Επίσης, να διατηρεί ελεύθερους τους διαδρόμους διέλευσης ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και άνετη προσπέλαση στους χώρους εμπορίας ατόμων και εμπορευμάτων. Απαγορεύεται ρητά η χρήση κάθε είδους μεγαφωνικής εγκατάστασης για τη μετάδοση μουσικής ή για τη διαφήμιση προϊόντων στον παραχωρούμενο χώρο.

Τα προς πώληση είδη

Ως προς τα πώληση είδη, προτεραιότητα δόθηκε στους πάγκους με εικόνες και γενικά εκκλησιαστικά είδη και σε αυτούς που έχουν τοπικά προϊόντα. Τα είδη που θα πωλούνται είναι τα ακόλουθα: Εικόνες και εκκλησιαστικά είδη, τοπικά προϊόντα, παιχνίδια, λουλούδια, βιβλία, είδη οικιακής χρήσης, είδη δώρων, είδη pet shop, λουκουμάδες, καραμέλες, ζαχαρώδη προϊόντα, ποπ-κορν, είδη ποδοσφαιρικών ομάδων, στάμπες σε μπλούζες, ξύλινα είδη, διακοσμητικά είδη, λευκά είδη, ταπέτα, ασημικά, μπιζού, τσάντες-ζώνες-πορτοφόλια κ.ά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr