background img
banner
banner

Όταν το Αίγιο έζησε μία… Προανάσταση!

Η μεγάλη στιγμή που περίμενε εδώ και πολύ καιρό η πόλη του Αιγίου αλλά και όλη η Αιγιάλεια, είχε φτάσει το Σάββατο 8 Απριλίου. Ήταν η ημέρα που είχε επιλέξει η Ιερά Μητρόπολη, ότι είναι η πλέον κατάλληλη να αποδοθούν οι μεγάλες τιμές και η δόξα που αρμόζει στην Παναγιά, για την ιδιαίτερη τοπική “στιγμή” της χριστιανοσύνης. Πλήθος πιστών και του Ιερού Κλήρου του τόπου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και διάφοροι φορείς της κοινωνικής ζωής, παρακολούθησαν τις λατρευτικές εκδηλώσεις και την οριστική επιστροφή της Ιεράς Εικόνας στον Ιερό Τόπο Της, στο Προσκύνημα της οδού Ζωοδόχου Πηγής, ύστερα από τέσσερα χρόνια “απουσίας” λόγω ανακαίνισης και ανακατασκευής του χώρου.

Μητροπολίτης Ιερώνυμος: “Η πολιούχος μας παίρνει και πάλι την θέση που Της αρμόζει”

Με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, μιλώντας τότε στον Ιερό Ναό Φανερωμένης, τόνισε μεταξύ άλλων: “Η πόλη του Αιγίου σήμερα γιορτάζει με κάθε τιμή. Για όλους εμάς, η 8η Απριλίου αποτελεί μία… “Προανάσταση” καθώς σαν σήμερα ο Ιησούς Χριστός μας, ανέστησε το νεκρό Λάζαρο. Έτσι και εμείς, αλληγορικά, εορτάζουμε την επιστροφή της Κυράς μας στον ύψιστο, προσωπικό της Θρόνο, ως μία τοπική “ανάσταση” της πίστης μας, σε Εκείνη και χαιρόμαστε πραγματικά γιατί παίρνει και πάλι την θέση που Της αρμόζει, στο υπέροχο Ιερό Προσκύνημα Της” ήταν τα πρώτα λόγια, του Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου, απευθυνόμενος στο ποίμνιό του και περιγράφοντας την ιδιαίτερη συγκίνηση που είχαν και ένιωσαν όλοι όσοι βρίσκονταν στον Ιερό Ναό Φανερωμένης, μηδενός εξερουμένου.

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο και με φωνή τρεμάμενη, τον κάλεσε να δει την κοσμοσυρροή που υπήρχε και την μεγάλη συμμετοχή, λέγοντάς του “Σεβάσμιε Γέροντα, είναι όλοι εδώ για εσάς και για κάτι που εσείς πρώτος οραματιστήκατε, ξεκινήσατε και τελικά μπορέσατε να το φέρετε εις πέρας. Είναι εδώ σήμερα όλοι οι φίλοι σας από την Πάτρα, από τα Καλάβρυτα, επίσημοι προσκεκλημένοι, πλήθος κόσμου και μικρά παιδιά, έχουν έρθει για να χαρούν μαζί με εσάς και μαζί με εμάς, την μεγάλη “στιγμή” της Παναγίας μας. Μας μάθατε να αγαπάμε τη θρησκεία, να αγαπάμε την Παναγία, να λατρεύουμε τη χριστιανοσύνη και να την κρατάμε σαν “γροθιά” στα χέρια μας. Όλα τα πνευματικά σας παιδιά, είναι σήμερα εδώ. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη τιμή που υπάρχει…” ανέφερε ο Μητροπολίτης με έντονο συναισθηματικό στόμφο, κοιτώντας με σέβας τον πρώην Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr