background img
banner
banner

Ικανοποίηση για τον πιο λαμπρό εορτασμό της Παναγίας Τρυπητής

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 23 Απριλίου, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου του Αιγίου, Παναγίας Τρυπητής. Την Κυριακή 23 Απριλίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος τίμησε όλους όσοι εργάστηκαν για την ανακαίνιση του Ιερού Προσκυνήματος.

Στη σύντομη προσλαλιά του, αναφέρθηκε με αισθήματα υιικής ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου, στην ανύστακτη μέριμνα και φροντίδα του οποίου οφείλεται το μεγαλόπνοο έργο της ανακαινίσεως του Προσκυνήματος, ενώ στη συνέχεια του προσέφερε μία Εικόνα, απεικονίζουσα τον ίδιο να προσφέρει το περίλαμπρο ανακαινισθέν Ιερό Προσκύνημα στην Παναγία την Τρυπητή.

Ευγνώμονες ευχαριστίες και την ευαρέσκειά του εξέφρασε επίσης ο Μητροπολίτης προς τους Μηχανικούς, που εκπόνησαν τις μελέτες του έργου Γεώργιο Σαπιρίδη και Ιωάννη Βασιλειάδη, την Αναστασία Κουμούση, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, και τους συνεργάτες της, που υλοποίησαν το έργο, τους Απόστολο Κατσιφάρα, τέως Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος και Χρήστο Μπούνια, Περιφερειακό Σύμβουλο, που ενέταξαν το έργο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Interreg V-A Greece-Italy Programme 2014-2020», καθώς και τον Νεκτάριο Φαρμάκη, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, υπό την επίβλεψη του οποίου κατέστη δυνατή η καθ’ όλα επιτυχής ολοκλήρωση του συνολικού σχεδιασμού.

Ο Χρυσός Σταυρός της Ιεράς Μητροπόλεως

Επιπροσθέτως, ευχαρίστησε για τη συμβολή τους καθ’ όλο το χρονικό διάστημα των εργασιών, τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Προσκυνήματος Πρωτοπρεσβύτερο π. Γρηγόριο Μαμαλή και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Δημήτριο Κουτουβάλα, Χρήστο Μποζινάκη, Θεόδωρο Κωστόπουλο, Νικόλαο Σπανό, Μαρίνο Κακιό και Ανδρέα Παπανικολάου, τους Ιεροψάλτες του Ιερού Προσκυνήματος Ιωάννη Παλαιολόγο και Άγγελο Παλαιολόγο, καθώς και τους εργαζόμενους στο Ιερό Προσκύνημα Κωνσταντίνο Πανούτσο, Επιστάτη, Στέφανο Πανούτσο, Νεωκόρο, Αναστασία Ρουμάνη, Ευτρεπίστρια και Αναστασία Ζούγρα, Ευτρεπίστρια. Επίσης, ευχαρίστησε εγκάρδια τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Λιακόπουλο, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού, Βασίλειο Κορομπίλη, Παναγιώτη Πράπα, Νικόλαο Αγγελόπουλο και Γεώργιο Τριανταφυλλόπουλο.
Για την πολύτιμη συμβολή των ανωτέρω, ο Σεπτός Ποιμενάρχης τους προσέφερε τιμητικά τον Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως, ένα Ευεργετήριο Γράμμα και, ως ευλογία, ένα αντίγραφο της Εικόνος της Παναγίας της Τρυπητής.

Ευαρέσκεια για όσους κοπίασαν για τη γιορτή

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα η Ιερά Ακολουθία των Χαιρετισμών της Παναγίας της Τρυπητής, χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου και συγχοροστατούντος του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου. Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας και μετά την τοποθέτηση στον Θρόνο της τής Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, ο Μητροπολίτης εξέφρασε την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες του εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως προς όσους εργάστηκαν και κοπίασαν για την οργάνωση και την πραγματοποίηση της πανηγύρεως της Πολιούχου.

Ευγνωμόνως αναφέρθηκε στους Δημήτριο Καλογερόπουλο, Δήμαρχο Αιγιαλείας, Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο, Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Νικόλαο Καραΐσκο, Αντιδήμαρχο Καθαριότητος, Ευστράτιο Βαρδάκη, Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Αγλαΐα Σαλαμούρα και Αριστομένη Σταματόπουλο, Τελετάρχες εκ μέρους του Δήμου, για την άψογη και αρμονική συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη στην οργάνωση και επιτυχή πραγματοποίηση της πανηγύρεως.

Ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μαρία Ιατροπούλου και την Υποπλοίαρχο Ελένη Κλάγκου, Διοικητή του Λιμεναρχείου Αιγίου, που φρόντισαν για την ευταξία και την καθαριότητα των χώρων που γειτνιάζουν με το Ιερό Προσκύνημα, καθώς και για την εξασφάλιση χώρου στάθμευσης στον παλαιό και νέο λιμένα της πόλεως. Τον Βασίλειο Ροδόπουλο, Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, και τον Ιορδάνη Μαγειράκη, Αστυνόμο Β΄, Διοικητή Ασφαλείας, για τα μέτρα ασφαλείας, την τήρηση της τάξεως και την ομαλή ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε ο κ. Ιερώνυμος σε όσους συνέβαλαν και συμμετείχαν στην Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και συγκεκριμένα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο για την αποστολή στρατιωτικού οχήματος για τη μεταφορά της Εικόνος, τον Ταξίαρχο Ευάγγελο Τούντα, Διοικητή ΚΕΤΧ Πατρών, για την αποστολή στρατιωτικού αγήματος, τον Επιπυραγό Παναγιώτη Μιχαλόπουλο, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, και τους άνδρες Πυροσβέστες, που μετέφεραν την Εικόνα της Παναγίας, τους Διευθυντές των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και τους μαθητές, που έλαβαν μέρος και συνόδευσαν την Εικόνα της Παναγίας, τις Δημοτικές Φιλαρμονικές Αιγίου, Ακράτας, Αιγείρας, Δερβενίου και τους μαέστρους Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλο, Χρήστο Ασημακόπουλο,. Δημήτριο Μίχαλο και Παναγιώτη Παναγάκο, αντίστοιχα.

Επιπλέον, ο Σεπτός Ποιμενάρχης ευχαρίστησε όλους όσοι εκ της Ιεράς Μητροπόλεως συνέβαλαν στην οργάνωση και υλοποίηση της εορτής, τους Εκκλησιαστικούς Τελετάρχες, Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Τσάκαλο, Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς Μητροπόλεως, και Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Πετρόπουλο, Αρχιερατικό Επίτροπο Βοστίτσης. Τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Λιακόπουλο, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Φανερωμένης, το Εκκλησιαστικό του Συμβούλιο, καθώς και τους διακονητές του Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ναού. Τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γρηγόριο Μαμαλή, Προϊστάμενο του Ιερού Προσκυνήματος, τον π. Δημήτριο Ρωμάνο, τους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους και τους εργαζομένους στο Ιερό Προσκύνημα. Τους ευλαβεστάτους Ιερείς της Επαρχίας Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων, που έλαβαν μέρος στις Ιερές Ακολουθίες και στη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος. Τους Ιεροψάλτες του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγιαλείας υπό τον χοράρχη Σπυρίδωνα Οικονομόπουλο και τους Ιεροψάλτες του Ιερού Προσκυνήματος Ιωάννη Παλαιολόγο και Άγγελο Παλαιολόγο, που απέδωσαν τους κατανυκτικούς ύμνους των Ιερών Ακολουθιών.

Τέλος, ο ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ Βενιανάκη, καθώς και όλο τον ευσεβή λαό, που αθρόα προσήλθε τιμώντας και εκφράζοντας τον σεβασμό του στο πρόσωπο της Παναγίας της Τρυπητής, της Οποίας η ζωντανή παρουσία έχει συνδεθεί άρρηκτα με την πόλη και τον λαό του Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr