background img
banner
banner

Με «όπλο» τη νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ελεγκτικό

Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ

Προς κλείσιμο φαίνεται πως οδεύει ο φάκελος «ενεργειακή αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού» του δήμου, καθώς στις τάξεις της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου υπάρχει αισιοδοξία ότι η αίτηση της εταιρείας περί απόρριψης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για ματαίωσης της σύμβασης, θα απορριφθεί.
Αυτή η εντύπωση δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στην εξέταση της υπόθεση από το Ελεγκτικό Συνέδριο απ’ όπου, ο νομικός σύμβουλος του δήμου Γιώργος Μπέσκος, ζήτησε και πήρε αναβολή για λογαριασμό του δήμου, για τις 2 Μαΐου.

Όπως εξηγεί στο protionline.gr ο κ. Μπέσκος, η αίτηση της προσωρινής αναδόχου εταιρείας θα εκδικαστεί στις 2 Μαΐου ωστόσο η απόφαση θα εκδοθεί εντός ενός μήνα.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπέσκος ανέφερε όλα τα πραγματικά περιστατικά, από τη στιγμή που –όπως είπε – ΄΄ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε εισηγηθεί την απόρριψη της αίτησης της εταιρείας, ωστόσο το Τμήμα ανέμενε να προσκομιστεί και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να δείξει τα πράγματα τα οποία είχαν συμβεί, ιδιαίτερα την υπεξαγωγή εγγράφου και τη μη αποστολή από την πλευρά της Τεχνικής Υπηρεσίας, της εισήγησης της Νομικής Υπηρεσίας, παρόλο που ο προϊστάμενός της ήταν υποχρεωμένος να σεβαστεί τις απόψεις της Νομικής Υπηρεσίας και του δήμου΄΄.

Ήδη ο κ. Μπέσκος έχει ενημερώσει τους υπεύθυνους για τη νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ομόφωνα αποδέχθηκε την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία είναι να σταλεί ο φάκελος στον εισαγγελέα, να στραφεί στον εσωτερικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να ληφθεί απόφαση μετά από γνώμη της επιτροπής διαγωνισμού.
Τα μηνύματα ωστόσο είναι θετικά, καθώς η εισήγηση του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ήταν να απορριφθεί η αίτηση της εταιρείας.
Σε μία τέτοια περίπτωση, ο δήμος θα είναι σαν να μην προχώρησε ποτέ τη διαγωνιστική διαδικασία για την εν λόγω υπηρεσία, η οποία, ως γνωστόν, είχε συναντήσει πολλές αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr