background img
banner
banner

Μια “street” ομιλία που τα είχε… όλα

Ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ – ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ» 

Ένα “επιβλητικά” σύντομο και απολύτως ουσιαστικό πέρασμα, πραγματοποίησε ο επικεφαλής του “ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη” Γιάνης Βαρουφάκης, το βράδυ της Δευτέρας 24 Απριλίου από κεντρικό καφέ της αγοράς του Αιγίου, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του σε διάφορα σημεία της χώρας. Τον Γενικό Γραμματέα, υποδέχτηκαν οι “συνοδοιπόροι” του, άνθρωποι που στηρίζουν το κόμμα στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας, ενώ μερικές ώρες νωρίτερα, από την Πάτρα, είχε ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων του κόμματός του, στον νομό Αχαΐας.

Κέρδισε τις εντυπώσεις των παρισταμένων

Ο κ. Βαρουφάκης έφτασε στις 8.10 περίπου το βράδυ στο “Jimmy’s Cafe” που εδρεύει στις οδούς Πετμεζά και Κλ. Οικονόμου, με ένα κόκκινο Hyundai όντας ιδιαιτέρως ευδιάθετος και φιλικός. Μάλιστα, χαιρετούσε όλο τον κόσμο και δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί σχεδόν με όλους τους παρευρισκόμενους! Η πρώτη του… ατάκα, ξεκινώντας την σύγχρονης μορφής street ομιλία του, η οποία έγινε σε πολύ φιλικό και γιορτινό κλίμα, ήταν το τι ακριβώς τον συνδέει με την Ροδοδάφνη, λέγοντας «το Αίγιο είναι η μόνη επαρχιακή μικρή πόλη στην οποία ερχόμαστε και αυτό, γιατί με τιμά το γεγονός ότι η αγαπημένη μου γιαγιά, η Τρισεύγενη Οικονόμου που γεννήθηκε το 1898 και πέθανε το 1983, μεγάλωσε και έζησε σχεδόν όλη την ζωή της στην όμορφη Ροδοδάφνη!», δικαιολογώντας έτσι την “εξαίρεση” που έγινε στο πρόγραμμα των γενικών επισκέψεων εν όψει εκλογών, για την προώθηση της πολιτικής “ατζέντας” του κόμματος.

Ο Γενικός Γραμματέας, μίλησε περίπου για μισή ώρα και ανέπτυξε τα θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία και την καθημερινότητα του πολίτη, εστιάζοντας στα μνημόνια στα χρόνια της Τρόικας και στην πίεση που έχουν ασκήσει αυτά στην τσέπη του καταναλωτή, εννοώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως… ακατάλληλο τον πρωθυπουργό να διαχειριστεί τα μεγάλα οικονομικά ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας, παραθέτοντας ένα – ένα τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης, που έχουν φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο. Από την πολιτική κριτική του κ. Βαρουφάκη δεν “ξέφυγαν” ούτε ο κ. Ανδρουλάκης, ούτε όμως και ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε “οι συγκεκριμένοι κρίνονται και αυτοί ακατάλληλοι”, ενώ έφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα για την… απλότητα της κυβέρνησης να παίρνει “στεγνά” και απροειδοποίητα τα χρήματα των απλών πολιτών από τις τράπεζες, για να πληρωθούν διάφορα χρέη τους, δάνεια ή και φορολογικές υποχρεώσεις, δίχως καν να ρωτάει τον ενδιαφερόμενο ή να τον ενημερώνει, κάτι που όπως είπε είναι εντελώς παράνομο.

Δεν φοβήθηκε την “επιθετική” κριτική

Ο επικεφαλής του “ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη” μετά την ανακοίνωση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος και αφού έκανε ένα σύντομο “φλας μπακ” στα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει την τελευταία τετραετία, από την διακυβέρνηση της Ν.Δ. και τα μνημόνια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε αναφορά και στην σύντομη θητεία του στην κυβέρνηση του ‘16. Αμέσως μετά, συζήτησε με διάφορους δημότες της Αιγιάλειας που βρέθηκαν στον πεζόδρομο της οδού Πετμεζά.

Η προσέλευση του κόσμου τελικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία για το ΜΕΡΑ25, αφού οι συμμετέχοντες έδωσαν δυναμικό «παρών». Ήταν μια διαδικασία διαφορετική από τις… συνηθισμένες πολιτικές ομιλίες, κάτι δηλαδή σαν συζήτηση σε ανοιχτό συμπόσιο. Τη θεματολογία, όρισαν οι ίδιοι οι παρευρισκόμενοι πολίτες, καθώς ο αρχηγός του κόμματος απάντησε σε όλους όσους πήραν το μικρόφωνο και απηύθυναν ερωτήσεις. Τα ζητήματα που κυριάρχησαν ήταν τα θέματα της ψυχικής υγείας και οι ελλείψεις του ΕΣΥ, η διαφθορά που υπάρχει στο χώρο της εργολαβίας των δημοσίων έργων και οι μίζες, το νομοσχέδιο της επιμέλειας των τέκνων και τα παρακλάδια του, οι υπερχρεώσεις του ρεύματος και τα κόκκινα δάνεια. Ανέλυσε διεξοδικά το σχέδιο της φετινής προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος, το οποίο ονομάζεται “Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμητρα”.

Βαρουφάκης: “Ψήνομαι” για Αχαΐα

Το πρωί της ίδιας ημέρας, από την αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών στην οποία βρέθηκε και μίλησε ο ιδρυτής του κόμματος, παρουσίασε στις 12 το μεσημέρι την τελική λίστα των ονομάτων που θα είναι υποψήφιοι στην Εκλογική Περιφέρεια του διευρυμένου νομού.

Ο Γενικός Γραμματέας του “ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι όλοι τους άνθρωποι ικανοί και με πολιτικό “όραμα”, είναι στελέχη με όρεξη για δουλειά και προέρχονται από όλο το κοινωνικό φάσμα της καθημερινότητας. Δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει για την συμμετοχή στην φετινή πολιτική προσπάθεια και που τον εμπιστεύονται.
Ανάμεσά τους ένας αρκετά… γνώριμος της Αιγιάλειας, ο πρώην δήμαρχος Αιγίου Γιώργος Περπής.

Οι υποψήφιοι του “ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη” για την Αχαΐα είναι οι: Φωτεινή Γεωργιτσοπούλου – Πήλιου, Γαρυφαλιά Δάκα, Δημήτρης Βελισσάρης, Μαριλιάνα Καραβούλια, Δέσποινα Κέντρου, Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, Αργυρώ Μπεκατώρου, Γιώργος Περπής, Αποστόλης Τριαντόπουλος, Θεοφάνης Δίπλας και Ανθούλα Μπεκίρη.

Ο κ. Βαρουφάκης, αμέσως μετά απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και συνομίλησε με κάποιους από τους παρευρισκόμενους, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας. Κλείνοντας, ανέφερε ότι “Το ΜέΡΑ25 όχι μόνο θα υπάρχει στην επόμενη Βουλή, αλλά θα είναι και ιδιαίτερα ενισχυμένο”.

Τέλος να σημειωθεί ότι, δεν απέκλεισε το γεγονός να συμμετέχει και ο ίδιος στην εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας ως υποψήφιος, λέγοντας ωστόσο: «…έχω αποφασίσει, αλλά δεν θα το ανακοινώσω ακόμα. Παρ’ όλα αυτά θα ήθελα να πω ότι… “ψήνομαι” να μετέχω στην Αχαΐα».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr