background img
banner
banner

Μέσω κλήρωσης αναδείχθηκε ξανά πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου ο Γιώργος Γκιώνης

Η ΚΑΛΠΗ ΕΒΓΑΛΕ ΙΣΟΨΗΦΙΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΛΠΗ

Η κάλπη έβγαλε ισοψηφία τρεις φορές και χρειάστηκε να γίνει κλήρωση για να αναδειχθεί ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου. Η… θεά τύχη ήθελε τον Γιώργο Γκιώνη να συνεχίζει στην προεδρία και όχι τον έτερο διεκδικητή, Θανάση Κάλπη, με τον πρώτο ωστόσο να εκφράζει μία πικρία…

Υπενθυμίζεται ότι το συμβούλιο Κοινότητας οδηγήθηκε σε αυτή τη διαδικασία, επτά μήνες πριν τις εκλογές, εξαιτίας των αλλαγών του νόμου 5043/2023 με τίτλο «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού», που φέρνουν νέα δεδομένα. Υπενθυμίζεται πως βάσει του νέου νόμου, σε όσες κοινότητες άνω των 300 κατοίκων ο πρόεδρος δεν εκλέχτηκε σε συνδυασμό που συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, θα πρέπει να γίνει ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας για να εκλεγεί εκ νέου ο πρόεδρός του. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Γκιώνης είχε εκλεγεί στην προεδρία με την παράταξη του Χρήστου Γούτου, ωστόσο προσχώρησε στην παράταξη του δημάρχου.

Έτσι λοιπόν, τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Αιγίου εκλήθησαν σε τακτική συνεδρίαση την Πέμπτη 27 Απριλίου ώστε να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο. Υποψήφιοι ήταν ο κ. Γκιώνης καθώς και το μέλος του Συμβουλίου, Θανάσης Κάλπης. Η ψηφοφορία ήταν μυστική και η προτίμηση των έντεκα συμβούλων μοιρασμένη, καθώς ένας εξ αυτών ψήφισε άκυρο τρεις φορές (αναγράφοντας το δικό του όνομα στο ψηφοδέλτιο) και οι υπόλοιποι δέκα παρέμειναν και στις τρεις ψηφοφορίες στην αρχική θέση τους. Το… σκορ έγραψε τρεις φορές «5-5» και όπως ο νόμος ορίζει, τα δύο ονόματα οδηγήθηκαν σε κλήρωση. Ο τυχερός που προέκυψε ήταν ο κ. Γκιώνης, ο οποίος, μιλώντας αργότερα στο protionline.gr έκανε λόγο για μία άριστη διαδικασία, ωστόσο εξέφρασε πικρία, καθώς, όπως είπε, φαίνεται πως η αντιπαράθεση του δημοτικού σκηνικού επηρέασε και τη Δημοτική Κοινότητα.

Ο προβληματισμός του κ. Γκιώνη

Ειδικότερα, ο κ. Γκιώνης σχολίασε: ΄΄Χαίρομαι που θα συνεχίσω το έργο μου στην Κοινότητα όπως μέχρι σήμερα, μέχρι το τέλος της θητείας μας. Με προβληματίζει όμως το γεγονός ότι διεκδίκησα την προεδρία με ένα μέλος του Συμβουλίου που απέχει εδώ και έναν χρόνο από τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου και είναι απορίας άξιο πώς κατάφερε να πάρει πέντε ψήφους… Θα συνεχίσω να προσφέρω όσο μπορώ μέσα από τον θεσμικό μου ρόλο και εθελοντικά για το καλό του Αιγίου και των Αιγιωτών΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr