background img
banner
banner

Τα… απόνερα της μη ψήφισης προϋπολογισμού

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το «ναυάγιο» ψήφισης του προϋπολογισμού στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 26 Απριλίου… τέντωσε ακόμη πιο πολύ το σκοινί της πολιτικής αντιπαράθεσης στον δήμο, με δηλώσεις ένθεν κακείθεν και με τα «απόνερα» να απειλούν να πνίξουν την ομαλή λειτουργία του δήμου.

Η νέα ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα, ορίστηκε για την προσεχή Τρίτη 2 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, είχε προγραμματίσει ενημέρωση των δημοσιογράφων την Παρασκευή στη 1.00 το μεσημέρι, στο γραφείο του, με θέμα τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2023 και δεν αποκλείεται να… ανοίξει τα χαρτιά του για το πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση στην περίπτωση που δεν καρποφορήσει ούτε η νέα ειδική συνεδρίαση της Τρίτης.

Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι θα ερωτηθεί και για τις ενδεχόμενες συνέπειες που θα έχουν όσοι δεν παρίστανται στις κρίσιμες συνεδριάσεις, σύμφωνα τουλάχιστον με αυτά για τα οποία ο ίδιος προϊδέασε στην προχθεσινή αναβληθείσα συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης τοποθέτησής του, αλλά και με βάση τα λεγόμενα της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρίας Γιδά, περί ευθυνών, σε παλαιότερη συνεδρίαση.

Έλλειψη δημοκρατικής και αυτοδιοικητικής ευαισθησίας καταλογίζει στην αντιπολίτευση ο Δημ. Καλογερόπουλος

Σε χθεσινή ανακοίνωση του δημάρχου, με αφορμή το μείζον θέμα, ταυτίζεται η στάση της αντιπολίτευσης να μην συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, κατηγορώντας τους συμβούλους της αντιπολίτευσης για σκοπιμότητα και δόλια συμπεριφορά!

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογερόπουλος, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για τη νίκη της παράταξής του στις επερχόμενες εκλογές, αναφέρει: ΄΄Όσο οι δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη του 2023 πλησιάζουν τόσο οι πολίτες της Αιγιάλειας εκφράζουν ανεπιφύ-λακτα και ενεργά την εκτίμησή τους στο έργο της Δημοτικής Αρχής και της παράταξης «Αιγιάλεια Τώρα».
Ποιος το περίμενε όμως ότι αυτή η στάση των Αιγιαλέων θα προκαλούσε την εκδικητικότητα και τον τυχοδιωκτισμό της αντιπολίτευσης (Γούτου, Ψυχράμη κ.λπ.).

Αρνούνται να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό του Δήμου ενώ όταν οι εκλογές ήσαν ακόμα μακριά υπερψήφιζαν τις προτάσεις μας και για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και για τα Αυτοδιοικητικά Τέλη.

Αντίθετα τώρα υπερψηφίζουν δικές τους προτάσεις οι οποίες ως στερούμενες νομιμότητας ακυρώνονται η μία μετά την άλλη και το αρμόδιο κρατικό φορέα.
Και όμως χωρίς ίχνος Δημοκρατικής και Αυτοδιοικητικής ευαισθησίας συνεχίζουν την ίδια τακτική.

Χθες αρνήθηκαν και πάλι να συμμετέχουν στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην έχουμε και ΠΑΛΙ προϋπολογισμό για το τρέχον έτος 2023, ενώ οι ανάγκες τρέχουν.
Συνειδητά και δόλια προσπαθούν να δέσουν τα χέρια μας στο να προσφέρουμε τις υπηρεσίες του Δήμου στην καθαριότητα, στα τεχνικά έργα και στις άλλες δράσεις του.
Επιχειρούν να τιμωρήσουν προκαταβολικά τους πολίτες για την βέβαιη ήττα τους στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Οι συνεργάτες μου και εγώ θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας τη δημιουργική προσφορά μας στους Αιγιαλείς΄΄.

Αντιδημοκρατική συμπεριφορά και… ρουσφέτια κατήγγειλε η Β. Ψυχράμη

Την ίδια στιγμή, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Βάσω Ψυχράμη κατηγόρησε χθες τον δήμαρχο για αλαζονεία και άκρως εγωιστικές συμπεριφορές, τονίζοντας: ΄΄Ο δήμαρχος Αιγιαλείας από την πρώτη μέρα που ανέλαβε διοικεί με γνώμονα πώς να επανεκλεγεί και την επόμενη τετραετία. Η πάγια τακτική του είναι να κάνει μεταγραφές δημοτικών συμβούλων από άλλες παρατάξεις, φτιάχνοντας πολιτικούς «μισθοφόρους» με διάφορες χορηγήσεις και παροχές, με αναθέσεις διαφόρων έργων σε δεκάδες «μπλοκάκια» και σε νομικά πρόσωπα, με υποσχέσεις εύρεσης εργασίας σε μεγάλες οικογένειες ώστε να μαζεύει ψηφοφόρους και με ονόματα στο ψηφοδέλτιό του οι οποίοι είναι όλοι συγγενείς μεταξύ τους. Ο κ. Καλογερόπουλος είναι πολύ έμπειρος στο να τάζει και να υπόσχε-ται, αλλά δεν είναι καθόλου καλός στο να πραγματοποιεί έργα και να οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή. Στη διαχείριση της τοπικής αυτοδιοίκησης τα έχει «θαλασσώσει» πλήρως και καθημερινά, αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο να διαχειριστεί τα ζητήματα του δήμου΄΄.

Υπενθυμίζεται ότι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης απείχαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξαιτίας της στάσης της δημοτικής αρχής στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού, δεδομένου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ματαίωση δύο φορές, χωρίς ωστόσο να υπάρξει γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού, γεγονός που έδωσε «πάτημα» στον προσωρινό ανάδοχο να προσφύγει ζητώντας ακύρωσης της απόφασης ματαίωσης του διαγωνισμού. Η κ. Ψυχράμη κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν προσχηματική, τονίζοντας: ΄΄Η διοίκηση του κ. Καλογεροπούλου δεν είναι σοβαρή, δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη και δεν είναι δημοκρατική. Για όλους αυτούς τους λόγους και για… πολλούς ακόμα, δεν είμαστε σε θέση να ψηφίσουμε προϋπολογισμό και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μας ξημερώνει με την πολιτική που ακολουθεί. Ο δημότης της Αιγιάλειας πρέπει να ξέρει τι του γίνεται, δεν αντέχει να φορολογηθεί μέσω των διαφόρων λογαριασμών που θα λάβει. Αρνηθήκαμε να συμφωνήσουμε με τον δήμαρχο να φορτώσουμε 12 εκατομμύρια στην «πλάτη» των δημοτών΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr