background img
banner
banner

Στην αφετηρία οι μεγάλοι μονομάχοι

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΣ ΝΔ  – ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ 12 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΧΑΪΑΣ

Θέση μάχης λαμβάνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Αχαΐα από την επομένη της Κυριακής του Θωμά και ενώ θα έχει ήδη προηγηθεί, από αυτό το Σάββατο 22 του μηνός, η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη των εκλογών για τις 21 Μαΐου. Αυτή τη Δευτέρα 24 και την Τετάρτη 26 του μηνός πραγματοποιούνται παρουσιάσεις των ψηφοδελτίων της ΝΔ στην Πάτρα και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Αίγιο.

H Νέα Δημοκρατία

Πιο συγκεκριμένα στις 7.30 το βράδυ της Δευτέρας θα γίνουν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα, το οποίο θα στεγαστεί σε κτίριο επί της κεντρικής οδού Αγίου Ανδρέου και Ερμού.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της ΝΔ στην Πάτρα θα είναι ο πρώην υπουργός και πρώην επίτροπος της Ε.Ε. – υποψήφιος βουλευτής Ηλείας- Δημήτρης Αβραμόπουλος. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αντώνης Κουνάβης ενώ θα χαιρετίσουν, ένας προς ένας, και οι 12 υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στην Αχαΐα. Οι 12 του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα είναι οι εν ενεργεία βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης, Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου και οι Ευσταθία Γιαννιά Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α., Κουκούβελας Ιωάννης γεωλόγος, Παυλοπούλου Παναγιώτα ιδιωτική υπάλληλος, Σπηλιόπουλος Νίκος καρδιολόγος Συνοδινού Ευρωπία δικηγόρος, Τραχήλη Αθηνά κτηνίατρος, Τσίρης Γεώργιος δικηγόρος, Τσώκος Ανδρέας γεωλόγος.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΔ είχε προγραμματιστεί αρχικά για τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της λίστας.
Αναβλήθηκε προσωρινά προκειμένου να καταλαγιάσουν και αντιδράσεις σχετικά με την κατάρτιση του συνδυασμού. Στο Αίγιο θα λειτουργήσει, από 1η Μαΐου, Εκλογικό Κέντρο της ΝΔ επί της οδού Μητροπόλεως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στις 6:30 το απόγευμα της Τετάρτης 26 Απριλίου στο Εργατικό Κέντρου Αιγίου πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών (Ο.Μ.) Αιγιαλείας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι 12 υποψήφιοι του κόμματος.

Το ψηφοδέλτιο συγκροτείται από τους δύο νυν Αχαιούς στην καταγωγή βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου και τους Παναγιωτόπουλο Αντρέα, υγειονομικό-πρώην δήμαρχο, Μπάκα Θεμιστοκλή, οικονομικό αναλυτή, Ανδρικόπουλο Αριστείδη πρώην αρχηγό ΕΛΑΣ, Γεωργακόπουλο Τάκη χειρουργό – υγειονομικό, Κυριακόπουλο Γιώργο συνδικαλιστή, Παναγοπούλου Γιώτα συνδικαλίστρια, Αδαμοπούλου Ελένη υγειονομικό, Τσονάκα Αγγελική πολιτική μηχανικό, Μαμή Παναγούλα ιατρό, πρ. διοικήτρια Γ.Ν.Α.Α. και Στέφου Μαρία δικηγόρο.

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αμέσως μετά τη διάλυση της Βουλής, θα καθοριστεί ημερομηνία και για τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου Αιγίου το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το οποίο θα στεγαστεί σε ακίνητο στην συμβολή των οδών Κλεομένους Οικονόμου και Ερμού.

Που εστιάζουν τα δύο κόμματα στο Αίγιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ καταρτίζει πρόγραμμα περιοδειών με έμφαση στην Αιγιάλεια και στόχο να σηκώσει τους τόνους όσον αφορά στην αρνητική τροπή που έχουν λάβει μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και το μέλλον της περιοχής, το θέμα της ΕΒΟ Αιγίου, τη σταφίδα και το ζήτημα της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αιγίου (Γενικό Νοσοκομείο Ανατ. Αχαΐας). «Το Αίγιο επί διακυβέρνησης της ΝΔ και Κυριάκου Μητσοτάκη μετατράπηκε στον 2ο πιο υποβαθμισμένο δήμο της χώρας μας, μετά την Πτολεμαΐδα…» σχολίαζε στέλεχος της οργάνωσης.

Από την πλευρά της η ΝΔ εστιάζει στις ανακοινώσεις που αναμένεται να γίνουν αυτή τη Δευτέρα 24 του μηνός στο Αίγιο σχετικά με τα νέα εξοπλιστικά και την αναβάθμιση του εργοστασίου, με την κατασκευή της νέας παραγωγικής μονάδας της ΕΒΟ – ΕΑΣ.

Όσον αφορά τη σταφίδα, η Κυβέρνηση απέστειλε ήδη στην Ε.Ε. το αίτημα για τη νέα έκτατη επιχορήγηση, στο ύψος της εξισωτικής ενίσχυσης και με βάση τον κανόνα De Minimis των 4,2 εκατ. ευρώ η οποία αναλογεί σε κρατική επιχορήγηση 56,1 ευρώ/στέμμα για τους παραγωγούς. Η νέα πληρωμή για τους σταφιδοπαραγωγούς θα γίνει τον Μάιο πριν τις εκλογές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr