background img
banner
banner

Άδειασε τον βόθρο μέσα στο αποχετευτικό δίκτυο…

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ

«Αφού βρήκαν παπά είπαν να… θάψουν καμιά δεκαριά» στην Άβυθο, καθώς έχουν καταγραφεί περιπτώσεις κατοίκων που μόλις συνέδεσαν την αποχέτευση των ιδιοκτησιών τους με το νέο δίκτυο, αποφάσισαν να εκκενώσουν τους παλιούς βόθρους μέσα στον συλλεκτήριο αγωγό! Η ενέργεια αυτή απαγορεύεται ρητά καθώς προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο σύστημα αποχέτευσης, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο ένα έργο αναπτυξιακής φύσεως για όλους τους δημότες, ύψους 70 εκατ. ευρώ!

Από τον περασμένο Ιανουάριο, με τη σταδιακή παράδοση του έργου της αποχέτευσης κατά περιοχή, η Άβυθος έχει ξεκινήσει τις συνδέσεις. Ωστόσο, κατά καιρούς υπάρχει έντονη δυσοσμία με τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΑ να πραγματοποιούν ελέγχους και να διαπιστώνουν ότι κάποιοι λειτουργούν… νύχτα, βάζουν αντλίες στους παλιούς βόθρους, παίρνουν τα λύματα και τα ρίχνουν στο δίκτυο. Την περασμένη Παρασκευή εκφράστηκαν παράπονα στη Δημοτική Επιχείρηση για παρατεταμένη άσχημη μυρωδιά στην οδό Μαραθώνος, η οποία ξεκινούσε από την αρχή και… κάλυπτε όλη την οδό και τους γύρω δρόμους. Κάπως έτσι, μετά από εξονυχιστικό έλεγχο, εντοπίστηκε ο δράστης που προέβη σε αυτή την αψυχολόγητη πράξη, με τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΑ μάλιστα να αναφέρουν πως κάποιοι έχουν ακούσει τις κακές συμβουλές των υδραυλικών τους.

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτης Νικολόπουλος, ΄΄συνεργείο της ΔΕΥΑΑ αμέσως προέβη στα δέοντα, σφράγισε τα καλύμματα, έγινε απόσμηση και θα γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις για να προφυλαχτεί το δίκτυο, πράγμα που συνεπάγεται αφενός κόστος για τη ΔΕΥΑΑ κι αφετέρου κίνδυνος πρόκλησης ζημιάς σε ένα έργο 70 εκατ. ευρώ που γίνεται για όλους τους δημότες΄΄.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΑ, δεν μπορεί να έχει οριστεί ένα προσιτό τέλος σύνδεσης με ισχύ των 36 δόσεων και κάποιοι, προκειμένου να απαλλαγούν από τα λύματα στους βόθρους να τα πετούν μέσα στο δίκτυο μόνο και μόνο για να φύγουν από αυτούς. Τονίζουν μάλιστα ότι ξεκινούν εξονυχιστικούς ελέγχους για να διαπιστωθεί εάν καταλήγουν στο δίκτυο άλλα λύματα, όμβρια ή αρτεσιανά και θα επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις όπως διακοπές στην υδροδότηση και πρόστιμα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr