background img
banner
banner

“Έφυγε” ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, μεγάλη δόξα του Παναιγιαλείου στη δεκαετία του ΄60

Σε ηλικία 85 ετών “έφυγε” από τη ζωή ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, παλιά μεγάλη δόξα του Παναιγιαλείου που αγωνίστηκε για δύο σεζόν με τη «μελανόλευκη» φανέλα στην Α΄ Εθνική και στη δεκαετία του 80 διετέλεσε και προπονητής της ομάδας. Αγωνίστηκε στη “Μαύρη Θύελλα” σε 41 παιχνίδια πετυχαίνοντας και 11 τέρματα.

Χαρακτηριστική είναι το σχόλιο του παλαίμαχου Αιγιώτη τερματοφύλακα του Παναιγιαλείου, Γιώργου Παπαδόπουλου ο οποίος αναφέρει στο διαδίκτυο:

“Αγαπημένε μου προπονητή Γιάννη Ζαφειρόπουλε εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. Όσο υπάρχω θα σε θυμάμαι για πάντα. Εσύ με πρωτοστήριξες όταν ήρθες στον ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ. Εσύ με καθιέρωσες στην Β’ ΕΘΝΙΚΗ τη δεκαετία του ΄80. Ήσουν μεγάλος προπονητής. Καλό παράδεισο”.

Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε από τον ΠΑΟ ΡΟΥΦ. Στη συνέχεια ο σπουδαίος μεσοεπιθετικός μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό και ακολούθησαν οι δύο σεζόν στο Αίγιο (1963- 65). Συμπαίκτες του σε αυτή τη διετία ήταν οι Σταμπέλος, Χριστοφορίδης, Μιχαηλίδης (τερματοφύλακες), Νικολαΐδης, Καρακατσάνης, Ζουμπούλης, Δαράκης, Αγανιάν, Θ. Παπαδόπουλος, Σανιόγλου, Κόλλιας, Νταϊσπάγγος, Ξανθάκης, Κ. Αγγελόπουλος, Σκαφίδας, Στεργίου, Γαβανάς, Μουρατίδης, Πασχαλίδης, Κατσίκης, Τσατσαρίδης, Νικητόπουλος, Καραφωτιάς, Μουστάκας, Αλέφαντος, Ψύχος, Κ. Παπάζογλου, Λουκανίδης, Τουμπέλης, Τσέλιος, Γιαννούζης, Γκαβέζος και Κουλίδης.

Το καλοκαίρι του 1965 μεταγράφηκε στον ΑΟ Τρίκαλα με τον οποίο αγωνίστηκε τις σεζόν 1965-66 και 1966-67 στην Α΄ Εθνική και την σεζόν 1967-68 στη Β’ Εθνική. Συνολικά φόρεσε την φανέλα των Τρικάλων σε 78 ματς και σημείωσε 28 γκολ.

Στα Τρίκαλα γνώρισε την σύζυγό του Μαρία Σακκά και δημιούργησε οικογένεια. Μετά την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής ασχολήθηκε με την προπονητική, περνώντας και από τον πάγκο του Παναιγιαλείου. Τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος διέμενε μόνιμα στην Ρόδο, όπου ζούσε η κόρη του και η κηδεία του έγινε στο νησί.

(Στη φωτογραφία, διακρίνεται στην κάτω σειρά δεύτερος από δεξιά)


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr