background img
banner
banner

Ακραία καιρικά φαινόμενα «έπνιξαν» την Αιγιάλεια

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ – ΦΥΛΛΟ ΦΤΕΡΟ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Φαινόμενα που δεν έχει γνωρίσει η περιοχή ούτε χειμώνα, σημειώθηκαν από το μεσημέρι της Κυριακής 25 Ιουνίου στην Αιγιαλεία, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις και σοβαρές ζημιές σε ιδιοκτησίες και υποδομές. Το πολύωρο μπουρίνι με έντονη βροχόπτωση, κατά τόπους χαλαζόπτωση, κατολισθήσεις και ανέμους που ξερίζωσαν δέντρα αλλά και υπαίθριες πρόχειρες προσθήκες στις παραλίες, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, ιδίως δε από τη στιγμή που σημειώθηκε σε Σαββατοκύριακο που στην περιοχή βρίσκονταν πλήθος ετεροδημοτών λόγω των εκλογών.

Έκλεισαν επαρχιακοί οδοί από κατολισθήσεις

Στις Επαρχιακές Οδούς Ακράτας – Ζαρούχλας και Πούντας – Καλαβρύτων σημειώθηκαν εκτεταμένες κατολισθήσεις με σωρούς χώματος και πετρών να καταλήγουν με μανία στο οδόστρωμα. Η κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας, με οχήματα να ακινητοποιούνται και να χρειαστεί αρκετή ώρα ώστε να ξεμπλοκάρει η κυκλοφορία. Το σημαντικό είναι ωστόσο ότι δεν καταπλακώθηκε κάποιο όχημα. Αμέσως δε, μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και συνεργαζόμενων εργολάβων επιχείρησαν και προσπαθούν να δώσουν και πάλι τους δρόμους στην κυκλοφορία, κάτι που ωστόσο δεν είναι εύκολο από τη στιγμή που η βροχόπτωση είναι συνεχής, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου.

΄΄Άμεση η ανταπόκριση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας μας για την άρση της κατολίσθησης και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας! Στο σημείο κατευθύνεται μηχάνημα έργου!΄΄, ανέφερε από την πρώτη στιγμή η αντιδήμαρχος Ανατ. Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα σημείο γνωστό που είχε δύο χρόνια να αποκολληθεί. Αποτελείται κυρίως από χαλίκι γι’ αυτό και δεν έχει στερεά “πατήματα” ως έδαφος. Το απότομο νερό που έπεσε στην περιοχή υπό μορφή καταιγίδας ήταν ικανό να αποκολλήσει το σημείο, έτσι ώστε φερτά υλικά από τη θέση Καμαρόβρύση να πέσουν στον δρόμο.

Ομπρέλες και ξαπλώστρες βρέθηκαν στη θάλασσα

Βορά στον άνεμο έγιναν οι παραλίες της Δ.Ε. Διακοπτού, με τον Ελαιώνα και τα παραλιακά του καταστήματα να υφίστανται εκτεταμένες καταστροφές. Ομπρέλες σηκώθηκαν σαν χάρτινες, ξαπλώστρες εκσφενδονίστηκαν και δέντρα χρόνων ξεριζώθηκαν ενώ είναι ευτύχημα το γεγονός ότι δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός. Οι παραλίες, όπως φαίνεται, είχαν αδειάσει καθώς οι ενδείξεις φανέρωναν από νωρίς ότι τα φαινόμενα θα ήταν έντονα, ενώ οι κεραυνοί έπεφταν ο ένας μετά τον άλλο.

Δέκα κλήσεις δέχθηκε η Π.Υ. Αιγίου για παροχή βοήθειας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, σύμφωνα με τον διοικητή της Παναγιώτη Μιχαλόπουλο, δέχθηκε δέκα κλήσεις, ενώ επενέβη στις πέντε. Μία εξ αυτών αφορούσε άντληση υδάτων στην περιοχή του Ελαιώνα, ενώ οι υπόλοιπες περιπτώσεις κοπές δέντρων, σε Ελαιώνα, Διακοπτό και Νικολέικα.

Παρόν ήταν προκειμένου να παρέμβει, κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αιγιαλείας με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραΐσκο, με τους ιδιοκτήτες να… μετρούν τις πληγές τους.

Εν τω μεταξύ, η Π.Υ. Αιγίου δέχθηκε και μία κλήση για πρόκληση πυρκαγιάς από πτώση Κεραυνού στην περιοχή του Πυργακίου.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι εξαιτίας της κακοκαιρίας προκλήθηκαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση κατά τόπους, με τους κατοίκους του Διακοπτού να στερούνται το ρεύμα για αρκετή ώρα το απόγευμα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr