background img
banner
banner

Αναζήτηση νέου κτιρίου για τη στέγαση των συνεργείων του δήμου

ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ

Ικανοποιείται το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων για μεταφορά του προσωπικού των συνεργείων του δήμου, σε νέο χώρο. Ως γνωστόν έχει τεθεί και θέμα ασφαλείας στην αποθήκη της παραλίας όπου στεγάζονται ως τώρα, με αποτέλεσμα ο δήμος να αναζητά τώρα το κατάλληλο ακίνητο για μεταστέγαση. Την ίδια στιγμή όμως, όσοι δεν στήριξαν την πρόταση της δημοτικής αρχής για μεταφορά των συνεργείων σε χώρο της Χαρτοποιίας, καλούνται τώρα να απολογηθούν, δεδομένων των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι βρισκόμενοι στον υπάρχοντα χώρο μέχρι να εξευρεθεί άλλος.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά των συνεργείων σε χώρο της Χαρτοποιίας είχε έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και είχε απορριφθεί κατά πλειοψηφία, δεδομένου ότι είχαν τοποθετηθεί και ψηφίσει αρνητικά οι δημοτικοί σύμβουλοι μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης καθώς και η Μαρία Τσουκαλά εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

Β. Ψυχράμη: “Ο σκοπός πρέπει είναι η αναπτυξιακή αξιοποίηση της Χαρτοποιΐας”

΄΄Αυτό που είχαμε επισημάνει τότε αλλά και σήμερα πιστεύουμε είναι ότι η Χαρτοποία, το σημαντικό αυτό βιομηχανικό μνημείο του Αιγίου και περιουσιακό στοιχείο του δήμου, δεν μπορεί να δεσμευτεί και να γίνει αποθήκη ή χώρος φιλοξενίας απορριμματοφόρων. Βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο που αποτελεί την βιτρίνα της πόλης΄΄, είπε στo protionline.gr η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, Βάσω Ψυχράμη, προσθέτοντας: ΄΄Ο σκοπός είναι να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά. Να υπάρξει επιτέλους ένα σχέδιο αξιοποίησης του χώρου είτε μέσω προγράμματος και του Ταμείου Ανάκαμψης είτε μέσω επενδυτή΄΄. Και κατέληξε η κ. Ψυχράμη: ΄΄Σαφώς και τα συνεργεία πρέπει να φύγουν από τον υπάρχοντα χώρο.
Η δημοτική αρχή όφειλε να έχει μεριμνήσει νωρίτερα για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου και όχι μόλις η Περιφέρεια έστειλε το έγγραφο να εκβιάζει καταστάσεις για να πάει στην Χαρτοποιία. Δεν αντιλαμβάνονται προφανώς ότι αυτού του είδους οι υπηρεσίες δεν μπορούν να στεγαστούν εκεί.
Δυστυχώς αυτή είναι η αισθητική και το επίπεδό τους΄΄.

Να σημειωθεί ότι όσοι δεν ψήφισαν την πρόταση για μεταφορά στη Χαρτοποιία, έχουν κληθεί στην Πταισματοδίκη να καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα…

Να είναι τρία χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο

Την ίδια στιγμή, προχωρούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση άλλου κτιρίου. Σχετική απόφαση είχε λάβει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ακολούθησε η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινότητας και εν συνεχεία και το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του, είπε ομόφωνα «ναι» στην αναγκαιότητα μίσθωσης νέου χώρου. Το εν λόγω κτίριο θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το κέντρο του Αιγίου, να διαθέτει νομίμως υφιστάμενο στεγασμένο χώρο περίκλειστο τουλάχιστον 1.000τ.μ., εξωτερικό περιφραγμένο χώρο τουλάχιστον 500τ.μ., να είναι επίπεδο χωρίς έντονες κλήσεις και εντός του ακινήτου να υπάρχουν χώροι υγιεινής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr