background img
banner
banner

Επανέρχονται ύστερα από παύση 3 χρόνων με… Σαίξπηρ!

ΜΙΑ “ΟΜΑΔΑ” ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ Η ΘΕΑΤΡΙΚΉ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΒΔΟΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 

Έπειτα από τρία χρόνια υποχρεωτικής… παύσης, λόγω κορωνοϊού και των συνθηκών που έφερε αυτή η πανδημία σε κάθε κοινωνικό επίπεδο, το Θεατρικό Τμήμα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου επανέρχεται δυναμικά, με ένα έργο δοκιμασμένο και από πλευράς καλλιτεχνικής έκφρασης αλλά με ιδιαίτερη έμφαση σε ένα κλασικό έργο που προσαρμόζεται ως διασκευή.

Τα μέλη του Θεατρικού Τμήματος του 7ου Σχολείου θα αποδώσουν τον έργο “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του William Shakespeare, το Σάββατο 10 Ιουνίου στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο της Μυρτιάς, ελπίζοντας να… πάρουν το απόλυτο χειροκρότημα. Καθώς η “τροφή” κάθε ηθοποιού, σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο, είναι η πλήρης αναγνώριση από το κοινό για την όποια προσπάθεια. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η ώρα έναρξης της θεατρικής παρουσίασης, ορίστηκε στις 8.30 το βράδυ.

Ο Σύλλογος που δεν… εφησυχάζει

Για 7ο Δημοτικό Σχολείο δεν είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει να πρωτοτυπήσει ή να ξεχωρίζει με τις όποιες δράσεις του. Η οργάνωση της παράστασης είναι μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων της μονάδας, προσπαθώντας να ενεργοποιηθεί πάλι στο έπακρον το Τμήμα, έπειτα από την τρίχρονη παύση λόγω covid-19. Η συνολική διάρκεια των προβών του έργου διήρκεσε έξι μήνες και η διάρκειά του θα είναι περίπου 70′. Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί – μαθητές, με πολύ καλή διάθεση και συνέπεια, ακολούθησαν την σκηνοθετική “εντολή” και καθοδήγηση του Γιάννη Καυκά, ο οποίος θέλοντας να δώσει το δικό του “στίγμα” στο εξαιρετικό έργο του Σαίξπηρ, που γράφτηκε στα τέλη του 16ου αιώνα, τα καταφέρνει περίφημα, σε ένα διαχρονικό μεν αλλά και σύγχρονο στόρι, ακόμα και στις μέρες μας.

Την παράσταση έχει “αγκαλιάσει” ήδη αρκετός κόσμος εδώ και πάρα πολύ καιρό – από τις πρόβες κιόλας… – καθώς και ορισμένοι εθελοντές που στηρίζουν “εκ των έσω” με κάθε τρόπο την προσπάθεια των μαθητών, γονείς που κινητοποιήθηκαν βοηθώντας στα σκηνικά, στην εύρεση κουστουμιών, την γενική οργάνωση και στο πάσης φύσεως λειτουργικό υλικό που απαιτείται. Τρομερά μεγάλη συμβολή στο να στηθεί η όλη “επιχείρηση” είχε βεβαίως και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού, αλλά και ο πρόεδρος του, Νίκος Παπαδόπουλος, ο διευθυντής της σχολικής μονάδας Λάμπης Γεωργόπουλος, ο σκηνοθέτης – ηθοποιός Γιάννης Καυκάς, αλλά και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. η οποία στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες με λειτουργικό υλικό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Νίκος Παπαδόπουλος, μιλώντας στo protionline.gr για την προσπάθεια των παιδιών και την ιδιαίτερη, κωμικής φύσης πλοκή του έργου, τόνισε μεταξύ άλλων: “Η παράσταση έχει μελετηθεί και σκηνοθετηθεί έτσι, ώστε να μπορεί να αποδοθεί με τον καλύτερο τρόπο από όλους τους μαθητές. Κυριαρχεί το κωμικό στοιχείο και ελπίζουμε ο κόσμος που θα βρεθεί το Σάββατο στην προσπάθειά μας, να το χαρεί δεόντως. Ο αντικειμενικός σκοπός όλων μας και πρωτίστως των τριάντα μαθητών που συμμετέχουν ερμηνευτικά, ήταν να χαρούν όλοι την διαδικασία και να γνωρίσουν από κοντά τον “μαγικό” κόσμο του Θεάτρου και της ερμηνευτικής Τέχνης”. 

Από την πλευρά του, ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Καυκάς, μιλώντας στo protionline.gr για την παράσταση αλλά και την σκηνοθετική του αντίληψη επάνω στη φετινή προσπάθεια, ανέφερε: “Είναι μία διασκευή αποκλειστικά για παιδιά. Οι μαθητές από τον Οκτώβρη μήνα έχουν προσπαθήσει πάρα πολύ και έχουν ευχαριστηθεί την διαδικασία, όσο δεν πάει. Ό,τι γίνεται σε αυτή την παράσταση είναι μόνο και μόνο για τα παιδιά. Από εκεί ξεκινούν όλα και εκεί τελειώνουν όλα. Είναι πολύ σημαντικό που μέσω του έργου, οι μαθητές γνωρίζουν σιγά – σιγά τον “κόσμο” του Θεάτρου και το πώς αυτός “λειτουργεί”. Μακάρι από αυτή την προσπάθεια, να “ξεπηδήσουν” μελλοντικοί ηθοποιοί…” δήλωσε στo protionline.gr ο κ. Καυκάς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr