background img
banner
banner

Με πέντε σωματεία στον όμιλο τη νέα σεζόν

ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Είχαμε ανόδους και υποβιβασμούς και αρκετές αλλαγές στους ομίλους της Β΄ κατηγορίας, που θα παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο στη νέα αγωνιστική περίοδο.
Οι ομάδες της περιοχής μας γνώρισαν την επιτυχία καταφέρνοντας την άνοδο και την παραμονή, αλλά και την αποτυχία του υποβιβασμού.

Ο όμιλος οδηγήθηκε από Θύελλα Αιγίου και Καλάβρυτα

Η επιτυχία της ανόδου από την Β΄ στην Α΄ κατηγορία, φωτογραφίζεται σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα.

Η Θύελλα Αιγίου οδηγώντας σταθερά την κούρσα του πρωταθλήματος μέχρι το φινάλε, κέρδισε την άνοδό της επιστρέφοντας μετά από μια σεζόν και πάλι στην Α΄ κατηγορία.
Το ίδιο συνέβη και με την ΑΕ Καλαβρύτων, που άφησε σε απόσταση τους άλλους μνηστήρες της ανόδου, πέρασε με επιτυχία και τα μπαράζ για την άνοδο και θα καμαρώνει πάλι από μια θέση στη μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία.

Παρέμειναν ΑΕ Αιγίου, Αστέρας, Αχιλλέας και Φοίνικας / Ζήρια

Εξασφαλίζοντας την παραμονή τους εύκολα ή δύσκολα από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ΑΕ Αιγίου, Αστέρας Τέμενης και Αχιλλέας Καμαρών, σιγούρεψαν την συμμετοχή τους στην Β΄ κατηγορία και για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν.

Με περιπέτεια που είχε αίσιο τέλος τους ακολούθησε και ο Φοίνικας / Ζήρια, παίζοντας την παραμονή του σε αγώνες μπαράζ και τα κατάφερε.
Υποβιβάστηκε η Φλόγα Ροδιάς ήρθε ο Απόλλων Αιγίου

Αντίθετα με τον Φοίνικα / Ζήρια, η Φλόγα Ροδιάς που επίσης είχε εμπλακεί στα παιχνίδια μπαράζ παραμονής, δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην Β΄ κατηγορία.
Υποβιβάστηκε στην Γ΄ κατηγορία με τον Απόλλωνα Αιγίου να έρχεται να πάρει τη θέση της ανεβάζοντας τον αριθμό των εκπροσώπων της περιοχής μας σε πέντε σωματεία.

Στις καθυστερήσεις έχασε την άνοδο η Αβυθος

Το παιχνίδι της Κυριακής στέρησε στην Αβυθο και στην περιοχή μας μια ακόμα συμμετοχή στην Β΄ κατηγορία.
Η Αβυθος είχε προηγηθεί με τον Λυμπέρη στο 15΄. Η Νεάπολη ισοφάρισε στο 90΄ 1-1 και πήρε το παιχνίδι 2-1 στο τελευταίο λεπτό της παράτασης σκοράροντας και στα δυο γκολ με τον Ζαχαράτο.

Μεγάλη η πίκρα και η απογοήτευση στις τάξεις της Αβύθου, που είδε να χάνονται οι κόποι μιας ολόκληρης σεζόν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Με Αβυθο και Σκεπαστό η Γ΄ κατηγορία

Μια ομάδα από Αιγιάλεια η Άβυθος και μια από τα Καλάβρυτα το Σκεπαστό, θα εκπροσωπήσουν την περιοχή μας στη επόμενο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας. Το Σκεπαστό στα δυο τελευταία πρωταθλήματα εγκατέλειψε σχετικά νωρίς τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, κάτι που ελπίζουμε να μην επαναληφθεί και στην περίοδο 2023-24.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr