background img
banner
banner

Τεράστια η δυναμική του βουνού…

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Μακριά από το «δηλητήριο» της πόλης, τους ρύπους, τη ηχορύπανση και την φωτο-ρύπανση, μακριά από «τοξικά» νέα και στίχους που κατακλύζουν το Tic-Tok, πάνω από 8.000 νέοι κυρίως απ όλη τη χώρα κατασκήνωσαν αποκλειστικά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων συμμετέχοντας Στο Helmos Mountain Festival.

Τα ονόματα που είχαν ανακοινωθεί για το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ βουνού, (Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Αγγελάκας, Χατζηφραγκέτα, Εισβολέας, Μάλαμας, Χαρούλης, Novel 729) λειτούργησαν εξ αρχής ως μαγνήτης και τα χιλιάδες εισιτήρια είχαν εξαντληθεί σε λίγα 24ωρα. Στόχος δεν ήταν μόνο να γίνουν κάποιες επιτυχημένες συναυλίες με αυθεντικό Ροκ, Έντεχνη μουσική και Χίπχοπ και… θέα τον έναστρο ουρανό. Στόχος ήταν να υπάρχει παράλληλη δράση στο βουνό με εναλλακτικές δραστηριότητες, trekking, ιππασία, τοξοβολία, ποδήλατο, skate, yoga κα.

Βουνό… μόνιμης διαμονής

Το στοίχημα κρίνεται επιτυχημένο καθώς επτά στους δέκα κατόχους των 11.0000 τυχερών εισιτηρίων του Helmos Mountain Festival, έστησαν τις σκηνές τους από την Παρασκευή το απόγευμα 2 Ιουνίου και αναχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 5 του μηνός.

Επιλέγοντας διαμονή στο βουνό για κάποια 24ωρα προκειμένου να μη χάσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και καμία από τις δεκάδες παράλληλες δράσεις που κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου.

Στο Helmos Mountain Festival υπήρχαν ακόμη και παραστάσεις stand up comedy.

Mεγάλη συμμετοχή είχαν δράσεις πεζοπορίας, ορεινών αγώνων δρόμου, ορεινής ποδηλασίας, ΒΜΧ επιδείξεις σε ράμπα skate, ασκήσεις αναρρίχησης. Διοργανώθηκαν εργαστήρια για τους λάτρεις μουσικής και φωτογραφίας, περιηγήσεις, δράσεις που αφορούσαν το θεατρικό παιχνίδι και εργαστήρια για τους μικρούς σε ηλικία συμμετέχοντες.

Σαν εγχείρημα παρά το ρίσκο, στέφθηκε με τεράστια επιτυχία. Επισκέπτες στο Χιονοδρομικό κατέφθασαν από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κρήτη, Χίο, Λάρισα κά. Οι περισσότεροι επέλεξαν ΙΧ τα οποία βέβαια έμειναν παρκαρισμένα για ένα τριήμερο καθώς η δράση εκτυλισσόταν μέσα στα πόδια τους!

Γέμισαν τα καταλύματα

Πάνω από 2.500 άτομα διανυκτέρευσαν σε καταλύματα στην πόλη των Καλαβρύτων και τα γύρω χωριά τα οποία ασφυκτιούσαν.
Παρά το τσουχτερό κρύο (την μέρα η θερμοκρασία έφτανε έως τους 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ το βράδυ έπεφτε κάτω από τους 7 βαθμούς ενώ είχαμε μπόρα και ψιλόβροχο) κανείς δεν άφησε το εισιτήριο του ανεκμετάλλευτο!

Η ιδέα για τη διοργάνωση γεννήθηκε πριν από μερικούς μήνες με τόσο τη συμβολή του Χιονοδρομικού στην επέκταση της τουριστικής περιόδου καθώς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινούν και τα έργα εκσυγχρονισμού με τα 22,3 εκατ. ευρώ επένδυση σε νέους αναβατήρες και εγκαταστάσεις. \
Ο στόχος επετεύχθη καθώς τα Καλάβρυτα το τετραήμερο ήταν μια πόλη γεμάτη με κόσμο του φεστιβάλ, όλοι με πράσινα βραχιολάκια στα χέρια…

«Πρωτοβουλία με πολύ θετικό πρόσημο»

«Στόχος μας εξαρχής ήταν οι επισκοπές του τριημέρου να βρουν πολλές και διαφορετικές επιλογές δράσης, σ’ ένα διαφορετικό τριήμερο μέσα στο καλοκαίρι. Επικεντρωθήκαμε σε αυτό, μαζί με συνεργάτες που ασχολούνται με εναλλακτικά αθλήματα. Στήθηκαν περίπτερα ενημέρωσης και γνωριμίας με δραστηριότητες και τουρισμό στο βουνό, έχοντας δίπλα μας και άλλους φορείς όπως ο Φορέας Διαχείρισης του Γεωπάρκου Χελμού – Βουραϊκού, οι Φιλόζωοι Εθελοντές του Δήμου Καλαβρύτων και του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγίου και πολλοί άλλοι. Ήταν μια πρωτοβουλία με πολύ θετικό πρόσημο για το βουνό μας! Απαντήσαμε στις ανάγκες του κόσμου για ποιοτική διασκέδαση, σε σημείο όπου δεν φαίνονται τα φώτα της πόλης, κόψαμε για λίγο την εξάρτηση με το διαδίκτυο και προσφέραμε στον καθένα μια εναλλακτική επιλογή γνωριμίας με ένα τουλάχιστο σπορ. Όλα πήγαν καλά χάρις στους δεκάδες εθελοντές, τους εργαζόμενους στο Χιονοδρομικό και τους συνεργαζόμενους φορείς, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία, ΕΚΑΒ, και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και Ερυθρό Σταυρό που στήριξαν το εγχείρημα της διεξαγωγής ενός φεστιβάλ με απόλυτη ασφάλεια. Το επόμενο διάστημα δίνουμε βάση στην έναρξη των έργων για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ενώ θα εργαστούμε ώστε το τριήμερου φεστιβάλ στα ορεινά της Αχαΐας να γίνει θεσμός» αναφέρει στο protionline.gr ο γενικός διευθυντής του Χιονοδρομικού Αλέξης Άγριος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr