background img
banner
banner

Το «Από τόπο σε τόπο»… ξαναδοξάζει τον τόπο!

ΠΟΛΥΩΡΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΠΛΑΤΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

Για το ότι ο Χρήστος Μυλωνάς είναι ένας φίλος της Αιγιάλειας, οι περισσότεροι πλέον είναι ενήμεροι. Όπως και για το ότι η τηλεοπτική εκπομπή «Από τόπο σε τόπο» συμβάλει τα μέγιστα στην ανάδειξη των περιοχών που επισκέπτεται, όπως συνέβη και με το Αίγιο. Την Κυριακή 4 Ιουνίου, το πολυμελές συνεργείο της δημοφιλούς εκπομπής και ο χαρισματικός παρουσιαστής της, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του προέδρου της κοινότητας Ανδρέα Ρεκούτη, βρέθηκαν στο ομορφότερο «μπαλκόνι» της Αιγιάλειας, στον Πλάτανο της Δ.Ε. Ακράτας, γυρίζοντας μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκπομπές για την παράδοση και την ομορφιά του τόπου, η οποία θα προβληθεί στον νέο κύκλο εκπομπών, στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Έχοντας ρίζες από την Αχαΐα και αποκτώντας πολύ καλούς φίλους από την πρώτη επίσκεψη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Χρήστος Μυλωνάς και οι συνεργάτες του, ανταποκρίθηκαν στην ιδέα του δραστήριου προέδρου του Πλατάνου Ανδρέα Ρεκούτη, κάνοντας γυρίσματα στο πιο όμορφο φόντο. Στο σημείο που από το λουλουδιαστό πλάτωμα της πλατείας και των πλακόστρωτων σοκακιών, καθένας αγναντεύει το απέραντο γαλάζιο που γαληνεύει τις ψυχές και ομορφαίνει το βλέμμα…

Με αγάπη για την Αχαΐα

Ο πατέρας του Χρήστου Μυλωνά, με πολυετή παρουσία στην τηλεόραση και ανεκτίμητη συμβολή στη διατήρηση της παράδοσης, είχε βρεθεί κι αυτός στον Πλάτανο και είχε συμμετάσχει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις ως ψάλτης, είχε φιλοξενηθεί από τους ντόπιους κατοίκους και είχε αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις. ΄΄Η αγάπη των ντόπιων με την οικογένειά μου, είναι δεδομένη. Θεωρούνται “χωριά” μας οι συγκεκριμένες περιοχές, καθώς πάντα υπήρχε βαθύ συναισθηματικό “δέσιμο” μεταξύ μας. Αποδέχθηκα με “διπλή” χαρά, ως εκ τούτου, την πρόσκληση του προέδρου της κοινότητας Ανδρέα Ρεκούτη, να πραγματοποιηθεί το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στην Αιγιάλεια, στον Πλάτανο΄΄, αναφέρει ο δημοφιλής παρουσιαστής στο protionline.gr

Και προσθέτει: ΄΄Ως Αχαιός, κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία να βρεθώ στην ευρύτερη περιοχή, αποτελεί για μένα μεγάλη χαρά, αλλά και αφορμή να προβάλω και να αναδείξω τον τόπο μας, κάτι που το κάνω με όλη μου την ψυχή και με περίσσια χαρά. Μετά την προβολή του επεισοδίου του Αιγίου, που ήδη αποτελεί μία πολύτιμη παρακαταθήκη για όλες τις επόμενες γενιές, αποδέχτηκα αμέσως την ευγενική πρόταση του κ. Ρεκούτη, να πραγματοποιήσουμε την συνέχεια του αφιερώματος στο όμορφο χωριό του Πλατάνου΄΄.

Ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς

Αναφορικά με τον σκοπό της εκπομπής, σημείωσε: ΄΄Ο σκοπός της τηλεοπτικής εκπομπής είναι να αναδειχθεί η πλουσιότατη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Αντικείμενο της συζήτησης θα αποτελέσει ο εθελοντισμός, τα δύο πυροσβεστικά οχήματα από τους εθελοντές που κάνουν μεγάλο αγώνα κάθε καλοκαίρι, η παράδοση, ο χορός. Ο κόσμος πρέπει να δει τις ομορφιές του χωριού την τοιχογραφία στο κέντρο της πλατείας που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά αλλού, θα μιλήσουμε για την σημασία της αυτοάμυνας με τον υπεύθυνο Εκπαίδευσης της Σχολής “Αχαιοί” Θάνο Γεωργακόπουλο, ενώ θα αναδείξουμε τις ομορφιές της λίμνης Τσιβλού, μοναστήρια και τις εκκλησίες και βεβαίως, την τοπική μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου, τα τραγούδια του Μοριά στην γνήσια μορφή τους΄΄.

΄΄Δεν είναι μόνο χαρά μου αλλά και δέσμευση, ότι σαν γνήσιος Αχαιός και σε κάθε πρόσκληση που θα δέχομαι στο μέλλον, θα βρίσκομαι στην περιοχή με σκοπό να προβάλω με τον πιο όμορφο τρόπο την ιδιαίτερή μου πατρίδα και τον τόπο μας, ο οποίος πραγματικά είναι τόσο “πλούσιος” σε πολιτισμό, σε μουσική, σε προϊόντα, σε ήθη και έθιμα, που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον και ξεχωρίζει με την μοναδικότητά του αιώνες τώρα΄΄, συμπληρώνει.

Στις… οθόνες πριν τα Χριστούγεννα

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο που γυρίστηκε στον Πλάτανο, ανήκει στον χειμερινό κύκλο εκπομπών, με πιθανότερη περίοδο προβολής του, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων από το κρατικό κανάλι της Βουλής και την εκπομπή «Από τόπο σε τόπο». To protionline.gr παρακολούθησε τα γυρίσματα της εκπομπής, όπου παρέστη πλήθος κόσμου, καταχειροκροτώντας τους μουσικούς της εκπομπής και τα μέλη των χορευτικών συλλόγων που απέδωσαν άψογα τους παραδοσιακούς χορούς του τόπου. Συμμετείχαν ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, ο Χορευτικός Όμιλος Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας και το Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας. Τον κ. Μυλωνά και το επιτελείο του καλωσόρισε στην αρχή της εκπομπής η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνου «Πήγασος», Χρυσούλα Νάσκου.

Οι ευχαριστίες του οικοδεσπότη προέδρου

Θερμές ευχαριστίες για την πραγματοποίηση της εκπομπής, εξέφρασε ο πρόεδρος του Πλατάνου κ. Ρεκούτης, επισημαίνοντας: ΄΄Ένα υπέροχο ταξίδι έλαβε τέλος με το καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο μας. Τέλος τα γυρίσματα της εκπομπής “Από τόπο σε τόπο”. Θέλω να ευχαριστήσω το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων και τον παρουσιαστή, ερευνητή και φίλο μου Χρήστο Μυλωνά με την σύζυγό του για την ιδιαίτερη τιμή. Τον σκηνοθέτη Σπύρο Λαμπρόπουλο και τους συνεργάτες του που μόχθησαν ακούραστα για να αναδείξουν τις ομορφιές του τόπου μας. Το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας με την Αργυρώ Αποστολοπούλου, τον χορευτικό όμιλο Αιγίου με τον Τάκη Πλάτανο και τον Πανκαλαβρυτινο σύλλογο Πατρών με τον Παπαθεοδώρου Φώτη. Τον φίλο μου Αλέξη Ασημακόπουλο για την τοιχογραφία του. Για την παρουσία τους Βασιλική Ψύχραιμη, Ελισάβετ Μπομποτσιάρη, Θανάση Χρυσανθόπουλο, Σταύρο Καραδημητρόπουλο πρόεδρο της ΟΣΑ, Νίκο Παπαδόπουλο και Σπύρο Χριστόπουλο. Για τις ευγενικές χορηγίες τους akrata beach hotel και την ψησταριά Αργύρης στην παραλία Συλιβαινιωτίκων, το καφενείο της Κατερίνας Ράλλη στην παραλία Πλατάνου, την ταβέρνα Λεοντόπουλος, το τουριστικό περίπτερο στον Πλάτανο και τα αρτοποιεία των Άρη Τηλιγάδη και Ελισάβετ Πίκουλα -Μπομποτσιάρη στο Αίγιο και αφών Ζέρβα στο Κράθιο. Τέλος ένα μεγάλο χειροκρότημα στην ορχήστρα μας με τους υπέροχους καλλιτέχνες Κατερίνα Κατσιγιάννη, Κώστα Ζαφειρόπουλο και Διαμαντή Ρουμελιώτη΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr