background img
banner
banner

Το σκάκι μπαίνει στα σχολεία!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και δράση, επιθυμεί να πραγματοποιήσει τους επόμενους δύο μήνες και κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Αιγιάλειας. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικών μονάδων της περιοχής, προσπαθεί να πραγματοποιήσει έναν “κύκλο” εκμάθησης του αθλήματος σε δασκάλους και καθηγητές, εντελώς δωρεάν. Αφορμή για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, στάθηκε το ότι η εκμάθηση σκακιού μπαίνει ως μάθημα πλέον στα σχολεία και η διάδοσή του και κερδίζει κάθε μέρα έδαφος, αποκτώντας όλο και περισσότερους φανατικούς “οπαδούς” στην Αιγιάλεια.

Με 80 μαθητές

Πρόεδρος του Α.Σ.Ο.Α. είναι η Κατερίνα Μερτίκα και αυτή τη στιγμή, απαριθμεί 28 μέλη αλλά και 80 μαθητές – παιδιά κάθε ηλικίας, με κάποια από αυτά ήδη να ξεχωρίζουν για το ταλέντο τους και τις ικανότητές τους στο άθλημα παίρνοντας πολλές τιμητικές διακρίσεις. Ο Σύλλογος έχει συμπληρώσει 3 χρόνια ζωής και ήδη μετρά πολλές δράσεις, με πρωτεργάτη τον πιστοποιημένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δάσκαλο σκακιού, Νίκο Νικολακόπουλο. Ο προπονητής, ύστερα από μια μακρά πορεία στο χώρο του αθλήματος τα τελευταία χρόνια και ύστερα από επιτυχημένες ή… όχι συνεργασίες που είχε, κατάφερε να μετέχει στον Σύλλογο που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 και από τότε, πρωτοστατεί και ξεχωρίζει στο πνευματικό άθλημα, όχι μόνο με τις διακρίσεις που φέρνουν τα παιδιά και οι μαθητές του, αλλά και με την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται ως εκμάθηση.

Μέσα σε 3 χρόνια απαριθμεί ήδη μεγάλες διακρίσεις

Ο σκοπός του συλλόγου είναι να μαθευτεί το άθλημα του σκακιού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δήμου, να διαδοθεί ο πνευματικός χαρακτήρας που που εκπροσωπεί το άθλημα αυτό και μέσω της μαθητικής κοινότητας, τα παιδιά να αποκτούν το ήθος, την υπομονή και την συνεργασία μέσω των μαθημάτων και των σεμιναρίων που δέχονται. Ο Σύλλογος μετράει ήδη μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια μία πρωταθλήτρια Ευρώπης, τη μαθήτρια Μαριάντα Λάμπου η οποία ξεχώρισε με τις ικανότητες της τον χειμώνα που πέρασε, ενώ ο Α.Σ.Ο.Α. κατέκτησε ταυτόχρονα τη δεύτερη θέση στο πρόσφατο Πρωτάθλημα Σκακιού της Π.Δ.Ε. που τελείωσε πριν από δέκα ημέρες περίπου.

Μιλώντας ο πρωτεργάτης και προπονητής του συλλόγου Νίκος Νικολακόπουλος στο protionline.gr για τις επιτυχίες και τις διακρίσεις που έχουν λάβει οι μαθητές, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είμαστε το μοναδικό ενεργό σωματείο στην περιοχή και ο απώτερος σκοπός μας, είναι να βγάζουμε συνέχεια νέους πρωταθλητές. Τα επόμενα χρόνια θα διακριθούν πολλά παιδιά μας που θα κάνουν την Αιγιάλεια να ακουστεί δυνατά, σε κάθε μεριά της Ελλάδας. Το επίπεδο εκμάθησης είναι αρκετά υψηλό και οι ικανότητες των παιδιών μας, ακόμα πιο μεγάλες. Αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα που… εντυπωσιάζει και συγκινεί στις μέρες μας, το ότι δηλαδή η πνευματική άσκηση και η ευγένεια που εκπροσωπεί αυτό το άθλημα, αγγίζει και ελκύει τα σημερινά παιδιά, του μαθητές της σύγχρονης και πολύ ιδιαίτερης εποχής που ζούμε”.

Κ. Μερτίκα: “Στόχος μας η προετοιμασία και η επιμόρφωση των παιδιών και να αγαπήσουν καινούρια μέλη το άθλημα”

Όσον αφορά τις δωρεάν δράσεις εκμάθησης του αθλήματος από τον Σύλλογο σε εκπαιδευτικούς, πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόγραμμα το οποίο ενδέχεται να τελείται δύο φορές τη βδομάδα, Ιούλιο και Αύγουστο, και θα αφορά την προετοιμασία και την εκμάθηση σκακιού διαφόρων εκπαιδευτικών, έτσι ώστε αυτοί με την σειρά τους να μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές τους και στις τάξεις τους, τις γνώσεις που έλαβαν. Μιλώντας για τη δράση η πρόεδρος του συλλόγου, τόνισε χαρακτηριστικά: “Ουσιαστικά θα είναι ένα σεμινάριο επιμόρφωσης που θα διευρύνει τον πνευματικό κύκλο και των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών. Επιπλέον θα μας δοθεί η δυνατότητα να ανακαλύψουμε μέσω της εκπαιδευτικής κοινότητας νέα ταλέντα, άξιους μαχητές του σκακιού που έχουν την έφεση και την ικανότητα να ξεχωρίσουν. Ταλέντα μπορεί να υπάρχουν πολλά… αλλά πρέπει να ξέρει κανείς, πώς να αναζητά δραστηριότητες που μπορούν να “φτιάξουν” καινούργιους πρωταθλητές. Είμαστε ενεργό σωματείο και αυτό μας δίνει το κίνητρο να συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά το έργο μας. Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε από την μεγάλη αγάπη που τρέφουμε σαν διοικητικό συμβούλιο στα παιδιά, στόχος μας είναι η εκπαίδευση των παιδιών και η μύηση τους σε ένα ευγενές άθλημα όπως το σκάκι” τόνισε η κ. Μερτίκα στo protionline.gr.
Τέλος να σημειωθεί ότι από τη διοίκηση του συλλόγου ανακοινώνεται ότι το ερχόμενο διάστημα, αλλά και τη νέα χειμερινή σχολική περίοδο θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες, με απώτερο σκοπό την προετοιμασία νέων πρωταθλητών στο άθλημα!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr