background img
banner
banner

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ: Πήρε Γιώργο Σακελλαρόπουλο, ανανέωσαν και οι Δούβος, Βαγενάς, Ράπτης

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ “ΠΑΖΑΡΙ” ΕΝ ΟΨΕΙ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δεύτερη μεταγραφική προσθήκη για τον Αστέρα Τέμενης που μετά τον Ανδρέα Βουρνά απέκτησε έναν ακόμη περιφερειακό παίκτη, τον Γιώργο Σακελλαρόπουλο. Ο 24χρονος γκαρντ (1.83) πέρυσι είχε μία επιτυχημένη χρονιά με την Α.Ε Γλαύκου/Εσπέρου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και θα δώσει σημαντικές λύσεις στην περιφέρεια στη δύσκολη σεζόν που έρχεται. Έχει αγωνιστεί ακόμη σε Παναχαϊκή, Προμηθέα, Ε.Α Παραλίας, Έσπερο ΑΟΠΑ και Παναχαϊκό.

Όσο αφορά στις ανανεώσεις από το περυσινό ρόστερ, μετά τον Διαμαντή Σταθακόπουλο σειρά πήραν ο αρχηγός της ομάδας Άγγελος Δούβος, ο Τάσος Βαγενάς και ο Γιώργος Ράπτης που θα ενισχύσουν την προσπάθεια των «νεοφώτιστων» στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ο Δούβος (32 ετών,1.85μ.) ηγήθηκε της προσπάθειας της ομάδας με απόλυτη επιτυχία στις δυο κατακτήσεις των πρωταθλημάτων σε Α2 και Α1 ΕΣΚΑ-Η και θα αποτελέσει βασικό στέλεχός της και στη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Πριν φορέσει τη φανέλα του Αστέρα έχει επίσης αγωνιστεί σε Ήφαιστο/Αχιλλέα Αιγιάλειας, Κύδωνα Χανίων και Κεραυνό Αιγίου.

Ο Τάσος Βαγενάς (27 ετών, 1.90μ.) είναι ένα ακόμη μέλος του βασικού κορμού των δυο πρωταθλημάτων και θα συμβάλλει τα μέγιστα και στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Πριν φορέσει τη φανέλα της ομάδας της Τέμενης αγωνίστηκε σε Ήφαιστο/Αχιλλέα Αιγιάλειας, Ε.Α Παραλίας και Κεραυνό Αιγίου.

Ο Γιώργος Ράπτης (27 ετών, 1.86 μ.) θα παραμείνει για τρίτη συνεχή χρονιά και μετά τις δυο κατακτήσεις πρωταθλημάτων (Α2 και Α1 ΕΣΚΑ-Η) και στη Γ’ Εθνική. Έχει αγωνιστεί ακόμη σε Αχιλλέα Ερινεού, Ήφαιστο/Αχιλλέα, Ολυμπιακό Αιγίου, Νίκη Προαστείου και Κεραυνό Αιγίου. !

“Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή μπασκετική χρονιά με υγεία!», αναφέρεται για τους τέσσερις αθλητές στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Αποχώρησε από τον Αίολο ο Άρης Ξενούλης

Μετά την άνοδο του Αστέρα Τέμενης στις Εθνικές κατηγορίες, λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη η αποχώρηση του Άρη Ξενούλη από τον πάγκο του Αίολου Αγυιάς. Ο τεχνικός του Αστέρα που παράλληλα με τις υποχρεώσεις του στον Αστέρα ήταν και συνεργάτης του Ανδρέα Παπαδημητρίου στον πάγκο της πατρινής ομάδας τα τελευταία χρόνια, δήλωσε τα εξής:

“Ένα υπέροχο ταξίδι σχεδόν τεσσάρων χρόνων, η συμμετοχή μου στο προπονητικό stuff του Αιόλου Αγυιας σήμερα ολοκληρώνεται και τυπικά! Ένα ταξίδι με πολλούς και σημαντικούς προορισμούς και με πολλές υπέροχες αναμνήσεις! Δύο άνοδοι (από την Α1 ΕΣΚΑΗ στην Β Εθνική) και μια τέταρτη θέση στην Β με την αντρική ομάδα. Ένα χάλκινο μετάλλιο και μια τέταρτη θέση με την παιδική ομάδα και φυσικά τα ατελείωτα χαμόγελα και γέλια των μικρών αθλητών μας στις προπονήσεις των τμημάτων juniors!!!
Θέλω να ευχαριστήσω τους Πάνο, Νέστορα, Νίκο για την εμπιστοσύνη τους και την άψογη συνεργασία!Όλους τους αθλητές που είχα την τιμή να δουλέψω μαζί τους, καθώς και τους προπονητές-μέλη του stuff που συνεργάστηκα και με βοήθησαν να βελτιωθώ ώστε να προσπαθήσω να φτάσω το δικό τους επίπεδο. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Coach Ανδρέα Παπαδημητρίου τόσο για την εμπιστοσύνη ,την στήριξη και την καθοδήγηση του όσο και για το γεγονός ότι κατάφερε να αισθάνομαι τον Αίολο σπίτι μου και οικογένεια μου!! Ευχαριστώ για τις όμορφες στιγμές!!!”

Ο Μπαρδάκας στην Ένωση Γλαύκου/Έσπερου

Ο Βασίλης Μπαρδάκας είναι η πρώτη σπουδαία μεταγραφική προσθήκη της Ένωσης Γλαύκου Έσπερου. Ο γεννημένος την 16η Μαρτίου 2000 στην Κοζάνη, ύψους 2.04, παίκτης αγωνίζεται ως center. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Ηρακλή Κοζάνης, ενώ σε πολύ νεανική ηλικία πήγε στον Προμηθέα Πάτρας, όπου κατέκτησε τα αργυρά μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων στα Τρίκαλα (2016) και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων στην Χερσόνησο του Ηρακλείου Κρήτης (2018), ενώ κατέλαβε και δύο 4ες θέσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Εφήβων σε Καστοριά (2016) και Κατερίνη (2017) και αγωνίστηκε 3 φορές με την Εθνική Παμπαίδων σε φιλικό Τουρνουά το 2015. Όλες τις χρονιές αγωνίστηκε με τον Προμηθέα 2014 (θυγατρική ομάδα του Προμηθέα) στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η, καταλαμβάνοντας την 8η (2016), την 3η (2017) και την 5η θέση (2018) αντίστοιχα. Τα επόμενα 4 χρόνια αγωνίστηκε στη Γ΄ Εθνική, αρχικά με το μητρικό σωματείο της Ένωσης, Έσπερο ΑΟΠΑ την περίοδο 2018-19 (11η θέση) και ακολούθως με την Παναχαϊκη Γ.Ε. τις σεζόν 2019-20 (9η θέση), 2020-21 (διακ.) και 2021-22 (5η θέση). Την φετινή αγωνιστική χρονιά 2022-23 αγωνίστηκε με τον Α.Ο. Αγρινίου στην Elite League (A2 Εθνική), έχοντας κατά μέσο όρο 4.7 πόντους, 3 ριμπάουντ, 0.5 ασίστ και 0,4 κλεψίματα σε 13:24 λεπτά συμμετοχής.

22 Οκτωβρίου το τζάμπολ στο νέο πρωτάθλημα

Tο μεσημέρι της Παρασκευής εκδόθηκε η ειδική προκήρυξη που αφορά το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τη σεζόν 2023-2024. Συγκεκριμένα, όπως είχε ήδη γίνει γνωστό, η Γ’ Εθνική πλέον μετονομάζεται σε National League 2 με την ημερομηνία έναρξης να ορίζεται στις 22 Οκτωβρίου του 2023. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν ως τις 5 Ιουλίου.

Τα βασικά σημεία της προκήρυξης είναι: Μέχρι 60 ομάδες σε 5 ομίλους (12 ανά όμιλο δηλαδή), πέφτουν 2 ανά όμιλο από κανονική διάρκεια και άλλες 2 από τα Playouts, στα Playoffs μπαίνουν οι 6 πρώτες κάθε ομίλου, στα Playouts μπαίνουν οι θέσεις 7-10 και δεν μεταφέρονται σκορ στα Playoffs και τα Playouts

*Για πρώτη φορά και σε αυτή την κατηγορία, θεσπίζονται σημαντικά κίνητρα επιβράβευσης της συμμετοχής νεαρών αθλητών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr