background img
banner
banner

Η Αιγιάλεια… έσπασε τα κοντέρ των επιτυχιών

15 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΔΙΝΟΥΝ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΤΗ «ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ»

Μπορεί η εποχή που οι υποψήφιοι περίμεναν την ανάρτηση των βαθμολογιών στα σχολεία με αγκαλιές, με εκδηλώσεις χαράς ή λύπης στα προαύλια, να έχει περάσει ανεπιστρεπτί και οι επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις να γίνονται γνωστές πλέον με ένα μήνυμα, ωστόσο τα συναισθήματα παραμένουν «δυνατά». Η αγωνία για τους 422 υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων από την Αιγιάλεια, έλαβε τέλος το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης και οι περισσότεροι πλέον υποψήφιοι εισάγονται στις πανεπιστημιακές σχολές. Κάποιοι από αυτούς όμως «άγγιξαν» το άριστα!
Οι Αχαιοί υποψήφιοι ανέρχονταν σε 3.006, εκ των οποίων οι 2.414 ήταν απόφοιτοι των ΓΕΛ και 592 των ΕΠΑΛ. Από την Αιγιάλεια, 315 ήταν οι υποψήφιοι των επτά Γενικών Λυκείων απόφοιτοι και τελειόφοιτοι. Επίσης, έδωσαν εξετάσεις 107 υποψήφιοι από 1ο Πρότυπο ΕΠΑΛ Αιγίου και 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγίου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η εικόνα των επιδόσεων των υποψηφίων δεν διαφέρει σημαντικά από πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι και φέτος είχαμε ένα μεγάλο ποσοστό υποψηφίων που σημείωσε πολύ χαμηλές βαθμολογίες στα περισσότερα μαθήματα. Κυρίως στα Μαθηματικά και την Ιστορία, το 50% πήρε βαθμούς κάτω του 10 και ακολουθεί η Φυσική με το 48%, η Χημεία με το 44,85% και τα Αρχαία με 41,54%.

Όπως διαφαίνεται, η τάση στις βάσεις εισαγωγής ανά επιστημονικό πεδίο είναι μάλλον πτωτική, με τα βαθμολογικά ρετιρέ να παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Βέβαια, δεν αποκλείονται αυξομειώσεις σε καθεμιά από τις βαθμολογικές κλίμακες.

Για όλους η διαδικασία της προετοιμασίας των πανελλαδικών, είναι κουραστική και αγχωτική. Το διάβασμα, η προσήλωση στον στόχο και η καλή ψυχολογία είναι σίγουρα τα εφόδια για καλές επιδόσεις. Εκείνο που παρατηρεί κανείς φέτος στις βαθμολογίες υποψηφίων της Αιγιάλειας, είναι ότι υπήρξαν αρκετοί που… έπιασαν ταβάνι, συγκεντρώνοντας βαθμούς που εντυπωσιάζουν και γεννούν ταυτόχρονα προσδοκίες για τη συνέχεια. Το Protionline.gr επικοινώνησε με υποψηφίους από τα ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. που αρίστευσαν, καταγράφοντας το πώς κατάφεραν να… ανοίξουν διάπλατα την πόρτα όποιας σχολής επιθυμούν.

Μιράντα Φράγκου – 19.520 μόρια, 1ο ΓΕΛ Αιγίου

Η πρώτη των πρώτων στην Αιγιάλεια, και, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, στην Αχαΐα, είναι η Μιράντα Φράγκου από το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου. Έπιασε κυριολεκτικά «κορυφή», αφού η επίδοσή της στις πανελλαδικές εξετάσεις, συγκαταλέγεται στις υψηλότερες σε όλη τη χώρα. Με 19.520 μόρια στο 3ο Πεδίο (Επιστήμες Υγείας) είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα πανελλαδικά, κάνοντας το Αίγιο υπερήφανο!

Η ίδια, ερωτηθείσα από τo Protionline.gr για το εάν έχει επιλέξει τη σχολή στην οποία θα σπουδάσει, απαντά πως όλες οι σχολές έχουν εξαιρετικό επιστημονικό ενδιαφέρον και είναι στον ευτυχή «προβληματισμό» της οριστικής επιλογής. Άλλωστε, με τη βαθμολογία της, που… ζαλίζει, έχει «ξεκλειδώσει» όλες τις σχολές του μηχανογραφικού. Μιλώντας για την κορυφαία επίδοσή της, σημειώνει: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από τη βαθμολογία που συγκέντρωσα στις πανελλαδικές εξετάσεις». Όσο για το εάν το περίμενε, απαντά: «Γνώριζα ότι τα είχα πάει καλά και στα τέσσερα μαθήματα στα οποία διαγωνίστηκα, όμως κρατούσα μία επιφύλαξη, ειδικά στο μάθημα της Έκθεσης που μπορεί να κριθεί και να βαθμολογηθεί διαφορετικά». Για το «μυστικό» της επιτυχίας της, σημειώνει: «Η πορεία προς τις εξετάσεις είναι ομολογουμένως μία δύσκολη διαδρομή και σε έναν βαθμό απαιτεί «θυσίες». Προσωπικά, μπορώ να πω πως ήμουν σταθερή στο διάβασμά μου όλα τα χρόνια. Παράλληλα πάντα υπήρχε ελεύθερος χρόνος για την προσωπική μου ζωή και ψυχαγωγία. Γενικότερα, δεν πιστεύω πως όταν κάποιος πρόκειται να διαγωνιστεί στις πανελλαδικές θα πρέπει να παραμερίζει κάθε άλλη ενασχόληση». Η Μιράντα Φράγκου δεν παραλείπει να αναφερθεί στη στήριξη που της παρείχαν οι γονείς της και οι δικοί της άνθρωποι σε όλη αυτήν την προσπάθεια, λέγοντας: «Οι γονείς μου ήταν πάντα δίπλα μου, μου παρείχαν υλικά και βέβαια ηθικά εφόδια και τους ευχαριστώ, ιδιαίτερα επειδή υποστήριξαν την κλίση μου στην Βιολογία, παρόλο που οι ίδιοι είναι πολιτικοί μηχανικοί. Επίσης, ευχαριστώ τους καθηγητές μου σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα αλλά και τους φίλους και τους συμμαθητές μου για την αλληλοϋποστήριξη και ευγενή άμιλλα».

Μαρία Λαμπροπούλου – 18.930 μόρια, 1ο ΓΕΛ Αιγίου

Η Μαρία Λαπροπούλου από το 1ο ΓΕΛ Αιγίου συγκέντρωσε κατά μέσο όρο 18.930 μόρια, φτάνοντας και τα 19.000 μόρια ως ύψιστη επίδοση και ήρθε πρώτη στο σχολείο της στη θεωρητική κατεύθυνση. Διαγωνίστηκε στο 1ο επιστημονικό πεδίο σχολών (ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών). Μιλώντας στo Protionline.gr δηλώνει τη μεγάλη ικανοποίησή της, ενώ για τη «συνταγή» της επιτυχίας, σημειώνει: ΄΄Θεωρώ πως έπαιξε σημαντικό ρόλο το συστηματικό διάβασμα που εφάρμοσα σε όλη τη διάρκεια των μαθητικών μου χρόνων και όχι μόνο στη Γ΄ Λυκείου. Κάπως έτσι συνέχισα κι όταν μπήκα στην τελική ευθεία χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι ώρες ξεκούρασης. Επίσης, συντέλεσε και το γεγονός ότι διάβασα ευχάριστα και δεν καταπιέστηκα. Το διάβασμα, ειδικά στα Αρχαία που μου αρέσουν πολύ, δεν ήταν κουραστικό΄΄. Σχετικά με το εάν άφησε στην άκρη άλλες δραστηριότητες για να ασχοληθεί εξ ολοκλήρου με την προετοιμασία των πανελλαδικών, είπε: ΄΄Αντιθέτως, μέχρι τη μέση της χρονιάς συνέχισα τον Χορευτικό. Σταδιακά αυξήθηκαν οι ώρες διαβάσματος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ασχολιόμουν και με άλλα πράγματα΄΄.
Επιπλέον, ανέφερε: ΄΄Στην επιτυχία μου συνετέλεσαν και τα μέλη της οικογένειάς μου που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και τους ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε φώτιση στα μαθητικά μου χρόνια αλλά και την ώρα των εξετάσεων. Ακόμη, τους καθηγητές μου που με βοήθησαν πολύ΄΄. Να σημειωθεί ότι επιλογή της είναι η Φιλολογία Αθηνών.

Σπύρος Αμορούζο – 18.000 μόρια, 1ο ΓΕΛ Αιγίου

Ο Σπύρος Αμορούζο από το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου κατάφερε να συγκεντρώσει 18.000 μόρια και να διαπρέψει. Ήταν στο 4ο επιστημονικό πεδίο (οικονομίας και πληροφορικής). Πρώτη του επιλογή είναι να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Τμήμα Ναυτιλιακών. Πώς κατάφερε όμως να φτάσει τόσο ψηλά; Όπως ο ίδιος αναφέρει στo Protionline.gr, ΄΄λόγω του διαβάσματος και των καθηγητών μου κυρίως στο φροντιστήριο «Επίπεδο», οι οποίοι με βοήθησαν πάρα πολύ. Μου έδωσαν να καταλάβω τα πάντα από την αρχή. Από εκεί και πέρα, ήταν εύκολο για μένα να τα διαβάσω και να αντεπεξέλθω στις εξετάσεις. Όμως και οι καθηγητές μου στο σχολείο ήταν πολύ καλοί και έπαιξαν ρόλο κι αυτοί ρόλο στο να φτάσω στην επιτυχία΄΄.
Ως προς το εάν «θυσίασε» κάθε άλλη δραστηριότητα για την προετοιμασία του, σημείωσε: ΄΄Τα χόμπι μου τα διατήρησα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δεν θυσίασα κάτι. Συνέχισα να γυμνάζομαι κι αυτό με βοήθησε να εκτονώνομαι και να συγκεντρώνομαι στους στόχους μου΄΄. Και πρόσθεσε: ΄΄Εκτός από τους καθηγητές μου που με βοήθησαν, είχα και την αμέριστη στήριξη των γονιών μου και τους ευχαριστώ΄΄.

Ευδοκία Ανδριοπούλου – 18.480 μόρια, 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου

Η Ευδοκία Ανδριοπούλου από το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου συγκέντρωσε κατά μέσο όρο 18.480 μόρια με μέγιστη απόδοση τα 19.040. Ήταν στον τομέα Υγείας Πρόνοιας Ευεξίας και πρώτη της επιλογή θα είναι η Ιατρική, δεύτερη η Οδοντιατρική και τρίτη η Βιολογία. ΄΄Το διάβασμα είναι το άλφα και το ωμέγα στη επιτυχία. Όταν κάποιος έχει εφόδια και γνώσεις τότε πηγαίνει με άλλη σιγουριά να γράψει. Προσωπικά, πήγαινα για έναν στόχο και διάβαζα αρκετές ώρες την ημέρα. Ίσως να περιόρισα άλλες δραστηριότητες, σίγουρα ο ελεύθερος χρόνος όταν προετοιμάζεται κάποιος για τις πανελλαδικές, είναι περιορισμένος. Όμως έπαιρνα δύναμη και έλεγα πως «αν πάω καλά θα ανταμειφθώ στο μέλλον»΄΄, αναφέρει η ίδια για την επιτυχία της και προσθέτει: ΄΄Πάντα διάβαζα και προσπαθούσα να είμαι επιμελής. Στα μαθήματα της ειδικότητάς μου, ήταν πιο ευχάριστο΄΄. Ως προς το ποιοι την στήριξαν, υπογραμμίζει τα εξής: ΄΄Η οικογένειά μου, όλοι πίστεψαν πολύ σε εμένα και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Ακόμη θα ήθελα να επισημάνω και τη βοήθεια των καθηγητών μου που ήταν ουσιαστική΄΄.

Ηλίας Τσουρούτης – 18.300 μόρια, 1ο ΕΠΑΛ

Μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου, ο Ηλίας Τσουρούτης ήταν στον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας και συγκέντρωσε 18.300 μόρια. Το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει είναι τα σώματα ασφαλείας και επιθυμεί να εισαχθεί ή στη Σχολή Πυροσβεστικής ή στη Σχολή Αστυνομίας. Μιλώντας στo Protionline.gr για την πολύ υψηλή βαθμολογία του, είπε πως τον ικανοποιεί ιδιαίτερα διότι του επιτρέπει να σπουδάσει πάνω σε αυτό που επιθυμεί. ΄΄Με σωστό πρόγραμμα και πάνω από όλα με τη στήριξη των γονιών μου και των καθηγητών μου, κατάφερα να πιάσω τον στόχο μου. Το φροντιστήριο «Κύκλος» μου παρείχε ουσιαστική βοήθεια σε όλα τα μαθήματα, ενώ και εγώ προσπάθησα να διαβάζω με σωστό τρόπο, χωρίς υπερβολές, με συνδυασμό άσκησης και διαβάσματος΄΄, αναφέρει και προσθέτει: ΄΄Δεν σταμάτησα τις άλλες δραστηριότητές μου. Μπορεί να περιόρισα το kick boxing με το οποίο ασχολούμαι, αλλά γενικότερα έμεινα μακριά από υπερβολές. Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια΄΄.

Παναγιώτης Παπαδόπουλος – 19.300 μόρια, 2ο ΓΕΛ Αιγίου

Το… τέλειο άγγιξε με τις επιδόσεις του στις πανελλαδικές ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος από το 2ο ΓΕΛ Αιγίου που, χωρίς του συντελεστές βαρύτητας συγκέντρωσε 19.300 μόρια και για την σχολή της επιθυμίας του, 19.400! Αν και ακόμα βρίσκεται στη διαδικασία έρευνας σχολών, η σχολή που επιθυμεί να εισαχθεί είναι αυτή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΕΜΠ.

Για το πώς έφτασε στην επιτυχία, επισημαίνει στo Protionline.gr: ΄΄Η αλήθεια είναι πως χρειάστηκε να θυσιάσω ένα τμήμα του ελεύθερου χρόνου μου ωστόσο πάντα κατάφερνα να βρω ώρα για ξεκούραση και για πράγματα που με ευχαριστούν. Παρά τον φόρτο μελέτης αυτή την χρονιά, θεωρώ πως η έμφαση που έδωσα στην ψυχική μου υγεία και στην προσωπική ή κοινωνική μου ζωή, λειτούργησε ευεργετικά. Είχα οργανώσει καλά τον χρόνο μου και είχα βάλει σειρά στο διάβασμά μου, γεγονός που μου έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς και πανευρωπαϊκά προγράμματα, που αποτέλεσαν μέσο αποφόρτισης από τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Αν όμως έπρεπε να αποδώσω τις υψηλές επιδόσεις αποκλειστικά σε έναν παράγοντα, αυτός θα ήταν η αγάπη για τις θετικές επιστήμες, καθώς μου έδωσε την δυνατότητα, από μικρή κιόλας ηλικία, να επεκτείνω το γνωστικό μου πεδίο και να εξοικειωθώ με παρεμφερή προβλήματα. Οι γνώσεις, αυτές, μου προσέφεραν σιγουριά και λειτούργησαν κατασταλτικά στο εξετασιοκεντρικό άγχος. Συνεπώς, αν και η προσπάθεια δεν είναι αμελητέος παράγοντας, θεωρώ πως το να μελετάς κάτι που σου αρέσει παίζει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα΄΄.

Ως προς τους ανθρώπους που τον στήριξαν, σημειώνει: ΄΄Αν και εν τέλει το αποτέλεσμα συνιστά προσωπική κατάκτηση, πιστεύω πως στην ακαδημαϊκή, αυτή, πορεία συμβάλουν και άλλα άτομα. Αρχικά, είμαι ευγνώμων για την οικογένεια και τους φίλους μου, που λειτουργώντας σαν αγχολυτικός παράγοντας, μου παρείχαν τα απαραίτητα ψυχικά εφόδια για συνεχίσω την προσπάθεια. Εξίσου ευγνώμων είμαι και για τους καθηγητές μου, οι οποίοι απαντούσαν σε κάθε απορία ή προβληματισμό, σχετικό ή όχι με το μάθημα, και άναβαν τη «σπίθα» της περιέργειάς μου. Ευχαριστώ όσους στάθηκαν δίπλα μου στην αφετηρία αυτού του ταξιδιού, δείχνοντάς μου την αγάπη για κριτική σκέψη και διαρκή μάθηση΄΄.

Θεοφάνης Παπαγεωργίου  – 18.200 μόρια, 2ο ΓΕΛ Αιγίου

Μαθητής του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου και ο Θεοφάνης Παπαγεωργίου, από τη θετική κατεύθυνση που συγκέντρωσε 18.200 μόρια και προσανατολίζεται στη Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων ή Μηχανολόγων. Γιατί επιλέγει αυτό το αντικείμενο; ΄΄Για μένα παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ό,τι έχει να κάνει με μηχανές. Η μηχανολογία και γενικότερα η τεχνολογία, με ενδιαφέρει πολύ΄΄, επισημαίνει. Σχετικά με το πώς κατάφερε να συγκεντρώσει τόσο υψηλές βαθμολογίες, σημειώνει: ΄΄Χρειάστηκε να κάνω αρκετές θυσίες, να παραμερίσω άλλες δημιουργικές δραστηριότητες και ενασχολήσεις μου. Αφιέρωσα πολλές ώρες στο διάβασμα, υπήρξαν και βράδια διάβαζα αργά΄΄. Ερωτηθείς για το πώς σκέφτεται τη φοιτητική ζωή, είπε πως ΄΄κατά πάσα πιθανότητα θα σπουδάσω στην Πάτρα για να έχω τις σπουδές που θέλω΄΄. Τέλος τόνισε τα εξής: ΄΄Κατά πρώτο λόγο θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου που με βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια για την οργάνωση και τις γνώσεις ώστε να επιτύχω. Επιπλέον, ευχαριστώ τους καθηγητές μου στο σχολείο αλλά και τους εκπαιδευτικούς στο φροντιστήριο που με βοήθησαν΄΄.

Σεραφειμία Αναγνωστοπούλου – 18.150 μόρια, 2ο ΓΕΛ Αιγίου

Η Σεραφειμία Αναγνωστοπούλου από το 2ο ΓΕΛ Αιγίου, στη θετική κατεύθυνση συγκέντρωσε 18.150 μόρια και επιθυμεί να εισαχθεί στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο ούτως ώστε να σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός. Μιλώντας στo Protionline.gr για την επιτυχία της, ανέφερε: ΄΄Από μικρή από το Δημοτικό Σχολείο ακόμη, είχα ξεκινήσει να διαβάζω από μόνη μου. Πάντα φρόντιζα να έχω διαβάσει για το σχολείο, να μην αφήνω κενά, να παίρνω καλούς βαθμούς. Φέτος στη Γ΄ Λυκείου αφιέρωσα πάρα πολύ χρόνο στα μαθήματα κατεύθυνσης, διάβαζα συστηματικά και με πρόγραμμα.
Επίσης, ευτύχισα να έχω πάρα πολύ καλούς καθηγητές σε όλα τα μαθήματα. Σημαντική στην επιτυχία μου, ήταν η συμβολή των καθηγητών μου κ. Φιλιππόπουλου και Ναθαναήλ στο φροντιστήριο «Κύκλος», αφού με βοήθησαν όχι μόνο να κατανοήσω αλλά και να αγαπήσω τα συγκεκριμένα μαθήματα. Κατάφερα να γράψω 20 στα Μαθηματικά γιατί μου άρεσε πολύ το μάθημα. Επίσης στα Μαθηματικά είχα και στο σχολείο πολύ καλό καθηγητή, τον κ. Σακελλαρίου που με βοήθησε. Σημαντική ήταν και η βοήθεια της καθηγήτριάς μου Βαρβάρας Σεφέρη΄΄.
Ως προς το ποιοι τη στήριξαν, η Σεραφειμία Αναγνωστοπούλου δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη δίδυμη αδελφή της, Θεοδώρα, η οποία επίσης έδινε εξετάσεις και συγκέντρωσε πολύ καλή βαθμολογία 17.100 μόρια, επιθυμώντας είσοδο στη Νομική. ΄΄Εκτός από την αδελφή μου, με στήριξαν πάρα πολύ οι γονείς μου τους οποίους ευχαριστώ΄΄, πρόσθεσε.

Αλεξάνδρα Θεοφανοπούλου – 19.200 μόρια, ΓΕΛ Καμαρών

Η Αλεξάνδρα Θεοφανοπούλου από το ΓΕΛ Καμαρών αρίστευσε, συγκεντρώνοντας 19.200 μόρια στη θεωρητική κατεύθυνση και όπως η ίδια αποκάλυψε στo Protionline.gr την ενδιαφέρει να σπουδάσει Ψυχολογία. Πώς κατάφερε όμως με την επίδοσή της να «αγγίξει» το τέλειο; ΄΄Για μένα, έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο το σχολείο μου. Το Γενικό Λύκειο Καμαρών είναι ένα μικρό σχολείο που μπορεί να καταφέρει πολύ μεγάλα πράγματα. Έχει πολύ καλούς καθηγητές οι οποίοι μας έδωσαν προσοχή και μας προετοίμασαν κατάλληλα΄΄, αναφέρει. Ως προς τη δική της προσωπική επιτυχία, σημειώνει: ΄΄Είχα καλές βάσεις από μικρή. Δεν είχα κενά και διάβαζα μεθοδικά. Σε συνδυασμό με την καλή δουλειά που γινόταν στο σχολείο, αλλά και με το φροντιστήριο «Εξέλιξη» που πήγαινα, κατάφερα να προχωρήσω. Αφοσιώθηκα στον στόχο και ναι, αναγκάστηκα να θυσιάσω κάποια άλλα πράγματα, όμως το αποτέλεσμα αντάμειψε τις θυσίες και είμαι πολύ ικανοποιημένη΄΄.

Θεόδωρος Μαραγκόπουλος – 18.700 μόρια, ΓΕΛ Καμαρών

Μαθητής του Γενικού Λυκείου Καμαρών, ο Θόδωρος Μαραγκόπουλος κατάφερε να συγκεντρώσει 18.700 μόρια στο 1ο επιστημονικό πεδίο σχολών (ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών), ενώ όπως εξομολογείται στo Protionline.gr, επιθυμία του είναι να εισαχθεί στη Νομική Σχολή. Ερωτώμενος για το πώς κατάφερε να συγκεντρώσει τόσο υψηλή βαθμολογία, υπογράμμισε: ΄΄Δεν υπήρξε συγκεκριμένη συνταγή για την επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι δούλεψα αρκετά φέτος όλη τη χρονιά, διάβασα πολύ μεθοδικά με σύστημα χωρίς να επιβαρύνω τον εαυτό μου. Όμως με ευνόησαν και οι συνθήκες΄΄. Ακόμη πρόσθεσε: ΄΄Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία μου έχει η οικογένειά μου που τους ευχαριστώ θερμά. Οι δικοί μου άνθρωποι με στήριζαν καθημερινά. Ακόμη, θέλω να αναφερθώ στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο σχολείο μου, το ΓΕΛ Καμαρών, ενώ με βοήθησαν και οι καθηγητές στο φροντιστήριο. Γενικότερα είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα και βλέπω το μέλλον με αισιοδοξία΄΄.

Ζωή -Θεοδώρα Σπανού – 17.800 μόρια, ΓΕΛ Διακοπτού

Υψηλή βαθμολογία που θα τη βοηθήσει να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, συγκέντρωσε η Ζωή – Θεοδώρα Σπανού από το Γενικό Λύκειο Διακοπτού. Διαγωνίστηκε στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο – Επιστήμες Υγείας και Ζωής και κατά μέσο όρο συγκέντρωσε 17.800 μόρια. Η ίδια επισήμανε στo Protionline.gr για την επιτυχία της: ΄΄Πέρασα μία χρονιά επίπονη, γεμάτη εμπόδια. Έχοντας μάλιστα χάσει ένα σημαντικό πρόσωπο απ’ τη ζωή μου, ήταν δύσκολο να διαχειριστώ την όλη κατάσταση που βίωνα. Εντούτοις, με πείσμα και υπομονή, προσπάθησα να παραμείνω προσηλωμένη στο διάβασμα και εν τέλει, η προσπάθειά μου ήταν αρκετή για ένα θετικό αποτέλεσμα΄΄. Ως προς το πώς νιώθει, ανέφερε: ΄΄Είμαι ικανοποιημένη από την απόδοσή μου και θα αποφασίσω ανάμεσα στις δύο σχολές που στόχευα, την Κτηνιατρική και τη Φαρμακευτική΄΄. Τέλος, τόνισε τα εξής: ΄΄Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω την οικογένεια, τους φίλους, τους καθηγητές και το σχολείο που πίστεψαν σε μένα και με βοήθησαν να πετύχω τους στόχους μου΄΄.

Γεωργία Ροδοπούλου – 17.580 μόρια, ΓΕΛ Διακοπτού

Η Γεωργία Ροδοπούλου, απόφοιτος του ΓΕΛ Διακοπτού, κατάφερε να συγκεντρώσει 17.580 μόρια στοχεύοντας στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. ΄΄Ο δρόμος προς αυτή την επιτυχία ήταν βέβαια μακρύς!΄΄, όπως η ίδια σημειώνει στo Protionline.gr, προσθέτοντας: ΄΄Η χρονιά αυτή της 3ης Λυκείου ήταν γεμάτη με πολύ κόπο , αλλά και θυσίες. Χρειάστηκε να επιστρατεύσω όλες τις ψυχικές και πνευματικές μου δυνάμεις για να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις και να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα από προσωπική δουλειά και συνεχή αγώνα εκμάθησης. Ακολούθησαν, βέβαια, πολλές στιγμές έντονου διαβάσματος και στρες. Ωστόσο , το αποτέλεσμα που έλαβα ήταν η καλύτερη ανταμοιβή μου! Άλλωστε, “τα αγαθά κόποις κτώνται” όπως έχει αποδειχθεί!΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την οικογένειά μου για την θερμή υποστήριξη και όλους τους μέχρι τώρα καθηγητές μου, τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο για τις πολύτιμες γνώσεις και την εμψύχωση. Ιδιαίτερα, τις καθηγήτριές μου στα μαθήματα κατεύθυνσης κ. Παπανδριοπούλου Μαρία, κ. Μητρογιαννοπούλου Ευρυδίκη και κ. Σπανού Ελένη, καθώς και τον καθηγητή κ. Νικολακόπουλο Βασίλη. Τέλος, ευχαριστώ ολόψυχα την καθηγήτριά μου Παλαιολόγου Παναγιώτα, που με συνόδεψε στο ταξίδι αυτό με υπομονή , αγάπη και θερμή υποστήριξη. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να πετύχουν όλα αυτά που αληθινά επιθυμούν και καλή επιτυχία σε όσα επρόκειτο να διαγωνισθούν στις επόμενες εξετάσεις! Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν με πάθος και με κόπο επιδιώκει κανείς τους στόχους που έχει θέσει!΄΄.

Κώστας Καράμπελας 18.400 μόρια, ΓΕΛ Ακράτας

Ο Κώστας Καράμπελας, απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Ακράτας, κατάφερε να συγκεντρώσει 18.400 μόρια και να αριστεύσει στις πανελλαδικές εξετάσεις, στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο – Επιστήμες Υγείας και Ζωής. Όπως ανέφερε στo Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ΄΄είναι αλήθεια ότι χρειάστηκε αρκετό διάβασμα, ωστόσο δεν υπάρχει ιδιαίτερη συνταγή για την επιτυχία. Το πόσο διάβασμα χρειάζεται για να επιτύχει κάποιος δεν μπορεί να καθοριστεί, αφού διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ο καθένας πρέπει να βρει πόσο χρόνο χρειάζεται και να προσαρμόσει το πρόγραμμά του αναλόγως. Για να λέμε την αλήθεια όμως, οι πανελλαδικές χρειάζονται διάβασμα και κανείς δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς προετοιμασία΄΄. Αναφορικά με το εάν περίμενε την επιτυχία, είπε πως είχε κάποιες προσδοκίες λόγω της διαρκούς προσπάθειάς του. Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τα άτομα που τον στήριξαν και έκανε γνωστό πως μάλλον η πρώτη επιλογή του θα είναι Ιατρική ίσως στα Γιάννενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αριστούχος είναι και ο δίδυμος αδελφός του, Ευθύμιος Καράμπελας, επίσης από το ΓΕΛ Ακράτας, ο οποίος συγκέντρωσε 18.310 μόρια.

Ραφαηλία Ζούλφου – 19.140 μόρια, Γενικό Λύκειο Αιγείρας

Η Ραφαηλία Ζούλφου από το ΓΕΛ Αιγείρας συγκέντρωσε ανώτερη βαθμολογία 19.140 και επιθυμεί να εισαχθεί στη Νομική Σχολή Αθήνας. Επίσης, όπως αποκάλυψε στo Protionline.gr, ΄΄σκέφτομαι όταν τελειώσω να πάω για Εισαγγελέας και – γιατί όχι – να φύγω για το εξωτερικό΄΄. Μιλώντας για το πώς κατάφερε να αριστεύσει και να συγκεντρώσει τη βαθμολογία που της ανοίγει την πόρτα της Σχολής που επιθυμεί, είπε: ΄΄Είναι γεγονός ότι τα κατάφερα με πάρα πολύ προσπάθεια και ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει στην τύχη. Κι εγώ θυσίασα πολλά. Βόλτες με τους φίλους μου, ελεύθερο χρόνο, αντικαταστάθηκαν σταδιακά με το διάβασμα και την προετοιμασία για τις πανελλαδικές. Υπήρξαν περιπτώσεις που διάβαζα ως τα ξημερώματα. Πλέον, με αυτά τα αποτελέσματα, είμαι πολύ ευχαριστημένη. Νιώθω δικαίωση ΄΄. Τέλος, σημειώνει: ΄΄Ευχαριστώ την οικογένειά μου που με βοήθησε και με στήριξε. Ευχαριστώ τους καθηγητές μου, κάποιοι στο σχολείο με βοήθησαν πολύ όπως και τους φροντιστές μου και ειδικά την κ. Μαρία Μπέκιου΄΄.

Παναγιώτα Νικολουλοπούλου – 18.515 μόρια, ΓΕΛ Αιγείρας

Με την πληροφορική να την έλκει από παιδί, η Παναγιώτα Νικολουλοπούλου, από το ΓΕΛ Αιγείρας, έβαλε πλώρη να σπουδάσει το αντικείμενο και, όπως φαίνεται, με 18.515 μόρια καταφέρνει να εισαχθεί σε Σχολή Πληροφορικής στην Αθήνα. Αποκαλύπτοντας το… μυστικό της επιτυχίας της, η Παναγιώτα Νικολουλοπούλου αναφέρει στo Protionline.gr: ΄΄Διάβασα αρκετά, ήξερα τα όριά μου. Δεν στερήθηκα κάτι, προσπάθησα αλλά δεν πιέστηκα. Με βοήθησαν σημαντικά οι καθηγητές μου και στο σχολείο και στο φροντιστήριο και σε συνδυασμό με τις δικές μου προσπάθειες, είχα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ως προς το αντικείμενο που θα σπουδάσει, είπε: ΄΄Από την Α΄ Γυμνασίου μου άρεσε η πληροφορική, δεν θα με ενδιέφερε η διοίκηση επιχειρήσεων. Μου αρέσουν οι υπολογιστές και μετά σκέφτομαι να ασχοληθώ με δίκτυα τηλεπικοινωνίας΄΄. ΄΄Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους γονείς και τον αδελφό μου για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν΄΄, κατέληξε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr